Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: pagina lui Catalin_vl

Mesajde CATALIN » 27 Mai 2012, 08:52

pt ca luate in crestere larvele de o zi calitatea matcilor e una mul mai ridicata...
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Adi Hodis » 27 Mai 2012, 09:02

catalin_vl scrie: ...
1. mai greu este dupa ce vor aparea mai multe botci si trebuiesc rupte cele care sunt mai batrane, asta nu cred ca o pot face.
2. Dar daca isi trag o botca din larva de o zi nu este normal ca aceasta sa iasa prima si sa le omoare pe adversare si sa reuseasca manevra :?:

1. Cum sa nu poti rupe botcile care au larva batrane ??? :shock: ... ca doar se vede care sint mai dezvoltate !.

2. Zau, matca eclozioneaza in a 16-a zi.
Daca ai botci in care de la prima zi, oul a ajuns in a 7-a zi, adica este larva deja ( la data care verifici ) si botci cu ou de 2 zile, care o sa eclozioneze prima ... nu aceea care era larva cand ai verificat ?.Acea larva mai avea inca 9 zile pina la eclozare.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde catalin_vl » 07 Iun 2012, 20:00

vreau sa pastrez cateva rame cu miere de salcam pt completarile de toamna,
dar nu sunt in totalitate capacite..... cum sa procedez?
am inteles ca se da cu zahar pudra, este bine asa?... sau cum ziceti ....Catalin!
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde catalin_vl » 07 Iun 2012, 20:38

:?:
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde FLORINELU » 07 Iun 2012, 20:44

cataline,dupa stiinta mea in ale apiculturii,ramele cu miere se pot pastra numai capacite. abia atunci mierea este pregatita ptr.a fi pastrata timp indelungat .altfel se acreste sigur.
FLORINELU

Mesajde catalin_vl » 08 Iun 2012, 17:57

ms Florinelu...,dar mai astept pareri despre cum pot pastra rame cu miere care nu sunt in totalitate capacite.....
catalin_vl

Mesajde nae » 08 Iun 2012, 21:14

In magazinul de stransura pana sunt capacite ; unde le pastrezi dupa , sa le feresti de gaselnita ,fara fumigatie cu sulf (SO4 + apa din laptisor =acid /larva = X ) ?
nae

Mesajde catalin_vl » 10 Iun 2012, 19:25

am siros de muguri de brad facut de anu trecut....
s-au fiert mugurii de brad in apa ca pe ceai, iar dupa aceea sa adaugat zahar 1kg la litru de ceai...
l-am gustat este bun nu este acru nu are miros ciudat, l-am tinut in beci in conditii. pot sa-l dau la albine?
catalin_vl

Mesajde jenica67 » 10 Iun 2012, 22:37

Poti, poate iese miere de mana.
jenica67

Mesajde catalin_vl » 12 Iun 2012, 19:53

DECI NU ESTE NICI O PROBLEMA DACA LE DAU SIROP DE MUGURI DE BRAD?
inca nu le-am dat, dar am vro 15 kg si nu le mai consuma nimeni, m-am gandit ca e pacat sa-l arunc si poate este bine daca al dau la albinutze! daca a incercat careva aceasta sau daca stie careva daca le dauneza va rog sa-mi spuneti.
catalin_vl

Mesajde augustin » 19 Iun 2012, 22:25

Eu zic ca este o problema: mugurii de brad contin niste rasini pe care organismul nostru le tolereaza, insa cel al albinelor nu prea. Albinele produc si miere de mana, pe care noi o consumam cu placere si ne face bine, insa nu le-o lasam albinelor peste iarna. Poate analogia e putin fortata, insa eu n-as da sirop de brad la albine. E bun in vin...
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde FLORINELU » 20 Iun 2012, 06:14

da-le linistit sirop de muguri de brad,el contine zahar si ceai de muguri de brad si daca nu ai adaugat altceva in afara de eventual conservant,il vor consuma cu placere.
FLORINELU

Mesajde catalin_vl » 21 Iun 2012, 20:40

am cateva roiuri, si as vrea sa stiu cum sa fac ca pana in toamna sa mai creasca vro 5 rame si sa-si faca si rezerva pt iarna? cum sa procedez?
catalin_vl

Mesajde catalin_vl » 22 Iun 2012, 16:40

:?:
catalin_vl

Mesajde Crysty » 22 Iun 2012, 17:25

eu nu pot sa iti raspund fiindca nu vreau sa spun prostii, dar cred ca mai sunt necesare unele detalii pentru a primi informatii, gen:

- cate rame ai in roi ?
- cate cu puiet (/stari), cate cu miere/pastura ?
- unde ii ai ? (pastoral sau vatra)
- daca ii ai pe vatra, ce surse de polen ai in apropiere <
- vrei sa intri cu fiecare in iarna sau in toamna faci unificari ?

Multumesc
Crysty

Mesajde catalin_vl » 22 Iun 2012, 17:37

vreau sa intru cu totii in iarna ,
sunt pe 5 rame .3 cu puiet cu ceva miere si pastura.
sunt pe vatra.. matca de anu asta. i-am stimulat cu protofil si sirop.
nu am rame sa extind cuibul si vreau sa stiu urmatorul aspect:
daca le dau sirop toata vara ,reusesc sa-mi creasca 5 rame si sa-si acumuleze rezervele de iarna? :?:
catalin_vl

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?