de ves.lucian.zabrani » 10 Iun 2012, 01:08
ieri spre seara am mutat roiurile in casa noua !!! nu fara peripetii !!! spre seara am pregatit roinitele cu capacitatea de 6 rame 1/1 , cu cate 3 rame cu FA fiecare !!! la care va fi cazul sa mai primeasca , va mai primi astazi dupa-masa !!!
tehnologia de mutare din cosnita in stup am vazut-o la nea Vasile vineri seara !!!
daca va uitati bine la al doilea stup de la stanga la dreapta sunt mai multe albine afara fata de ceilalti !!!
la scuturarea cosnitei peste stup nu pot sa-mi dau seama cum am reusit sa fac sa ajunga matca in iarba din fata stupului !!! iarba marisoara din pacate !!!
ghemul format de albine era intre stupul din mijloc si cel de-al doilea de la stanga la dreapta !!!
care-o fi stupul cu matca lipsa ??? daca este alta problema ???
mi-am intarziat plecarea spre Arad , dezechiparea si echipare de lucru , fa fum si sa caut sa vad daca in ghemul respectiv este sau nu matca !!!
intre timp am fost sigur ca stupul cu semnul cu negru , ce avea multe albine afara , este cel cu probleme , pentru ca ceilalti 4 s-au linistit !!!
da-i cu fum si pana la urma , Doamne multam , am vazut matca !!! matca tinerica ,subtirica , greu de observat printre albine , desi roiul este sanatos , cam greu a fost si cu emotii pana am vazut-o pe draguta de ea urcand pe un fir de iarba !!!
calare pe ea urgent , am prins-o , am ridicat capacul , am dat la o parte capacul hranitorului si i-am dat drumul in stup !!!
dupa nici 5 minute ghemul s-a rasfirat si s-au imputinat si albinele ce stateau pe stup si sub stup !!!
ele saracele isi cautau matca pe care eu , tantalaul si neindemanaticul de mine nu am avut suficienta grija sa ajunga in stup si nu in iarba !!!
bine ca s-a terminat cu bine aventura !!! sper sa fie matca in regula !!! am cam afumat-o impreuna cu albinele !!!
am zis ca daca scapa cu viata , se va numi "pierduta " !!! vecinul mi-a sugerat sa-i zic " RATACITA " !!! ASA VA RAMANE DACA O VOI VEDEA VIE SI NEVATAMATA !!!
- Fişiere ataşate
-

Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!