Tinand cont ca-i prima extractie de luat in seama pe anul acesta
paul scrie: daca rupi o tulpina de floarea soarelui si la rupere pocneste ca un lemn , acel soi nu este melifer . Dimpotriva ... tulpina care nu pocneste la rupere ,soiul respectiv este melifer . Fa si tu o experienta , rupe una cu frunza mare si una cu frunza mica . Vezi care pocneste si care nu si urmareste albinele . Sa ne comunici si noua observatiile !
Dragos2006 scrie:daca se scapa niste cifre se ajunge ca procesatorii sa plateasca mierea de fs. la pret de apisacaz .Am inceput si noii producatorii sa fim mai controlati in afirmatii .
Alexandru.Chisinau scrie:paul scrie: daca rupi o tulpina de floarea soarelui si la rupere pocneste ca un lemn , acel soi nu este melifer . Dimpotriva ... tulpina care nu pocneste la rupere ,soiul respectiv este melifer . Fa si tu o experienta , rupe una cu frunza mare si una cu frunza mica . Vezi care pocneste si care nu si urmareste albinele . Sa ne comunici si noua observatiile !
Bine Paul, zis și făcut!
Eu am să încerc și prin această modalitate să identific floarea soarelui care are flori cu mult nectar și polen, din care albinele produc mierea. Cred că mâine (după un picnic la care merg) o să mă deplasez la câmpiile de fs și o să mă ocup de această întrebare. Mulțumesc mult de ajutor/conlucrare.
Alexandru.Chisinau scrie:Între timp iată ce am mai aflat de la forumiștii noștri privitor la identificarea hibrizilor de floarea soarelui care sunt autopolinizatori/hibrizilor cu un grad mare de autofertilitate/hibrizi care nu au nevoie de noi cu albinuțele noastre muncitoare și invers proporțional:viewtopic.php?f=24&t=336paul scrie:...daca floarea din varful semintei depaseste ... 10 mm ... soiul este autopolenizator ! Adica ... albinele avand trompa mai scurta nu pot culege nectarul...!ves.lucian.zabrani scrie:...cu cat semintele sunt mai mici , cu atata este de melifera floarea soarelui...
viewtopic.php?f=24&t=336&start=16
Ioan Guist scrie:16
ANITEI scrie:La noi in Arad a inflorit putin mai tarziu fata de anul trecut cand s-a suprapus cu teiul. Secreta dar ar fi buna o ploaie. Chiar daca nu am auzit pe nimeni sa se planga de pesticide la FS azi dau la mine cu procloraz , unii spun ca e amicul albinelor altii din contra. Are cineva experienta? Unde sunt eu proprietarii sunt austrieci , oameni corecti , ne-au sunat , se opresc de cate ori trec pe langa noi sa ne puna la curent cu ce e nou. Azi au stropit cu avionul la 2 km de albine, maine dimineata vor stropi unde suntem noi. Azi le-am inchis pe durata stropirii si inca vreo 2 ore maine le-as inchide toata ziua. Ce parere aveti ? Sanatate!
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori