Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tei 2012

Mesajde paul » 28 Iun 2012, 19:00

Am o intrebare ... cand se planteaza teiul ?
Am intr-un parc vreo 3 tei argintii , mari , frumosi ,care cand infloresc dau un miros divin . Acestia au odraslit , sunt peste 100 de puieti care au intre 0,5-1m. I-as putea lua de acolo si planta pe la cunostinte , prieteni , socri . Pacat de ei sa ramana acolo ... Astept ... o invatatura ! Merci !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Iun 2012, 19:59

s-ar putea ca puietii de care vorbesti sa fie drajoni !!! adica au dat din radacina !!! si daca au dat din radacina nu au radacinile lor !!!
am citit pe net ca semintele abia dupa 2 ani de scarificare incoltesc !!!
poate in padure sa gasesti puieti care au si radacina !!!
eu am gasit la pepiniera altoit !!! ceva mai scump decat ceilalti pomi fructiferi !!! dar s-a prins si merge bine !!!
daca voi gasi undeva in padure puieti SIGUR voi incerca sa altoiesc si tei !!!
asta dupa ce vad flori in teiul meu !!!
anul asta nici o miscare la capitolul flori !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 28 Iun 2012, 20:24

Cred ca sunt drajoni . Cred ...
Si daca ar fi drajoni nu s-ar prinde ?
Daca sunt din samanta ar trebui sa se smulga din pamant cu tot cu radacina individuala?
Nu ma pricep si de aceea intreb ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde CORNEL V. » 28 Iun 2012, 20:51

paul scrie:Cred ca sunt drajoni . Cred ...
Si daca ar fi drajoni nu s-ar prinde ?
Daca sunt din samanta ar trebui sa se smulga din pamant cu tot cu radacina individuala?
Nu ma pricep si de aceea intreb ...

Cu drajoni am incercat eu cu vreo 10 bucati si nu s-a prins nici unul
CORNEL V.

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Iun 2012, 20:51

incearca si te vei convinge !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde manu8388 » 29 Iun 2012, 09:43

paul scrie:
paul scrie:
amina scrie:am fost duminica la stupina si e ok ,estimez cel putin 20 de kg,dar urma alege vom vedea,mai este tei de inflorit

Imi dai speranta ...
Cred ca maine ajung si eu pe la ai mei ...
Teiul argintiu abia de acum incepe in zona mea ...

Am fost ... ieri.
Cate 2 caturi1/2full +4-5 rame in cuib blocate . Totul ... necapacit .
Nu mai am caturi si nici rame pentru a-i mai adauga . Asa-i la noi (incepatorii) ... cand ii branza nu-i butoi !

Bravo! asta sa-ti fie invatatura de minte:))
manu8388

Mesajde Leon » 29 Iun 2012, 17:43

Bine ca-i miere, ca butoaie gasim noi :lol: :lol:
Leon

Mesajde amina » 30 Iun 2012, 14:06

am pus al doilea cat la cativa stupi ,ce sa spun sunt multumita,inca mai este teinu stiu pana cand dar inca merge , va doresc multe kg la cantar,apoi ma voi gandi la floarea soarelui
amina

Mesajde paul » 30 Iun 2012, 22:21

Teiul continua sa dea . Nu stiu cat la zi pentru ca nu am cantar . Deja blocheaza la greu ... Aveti idee cam in cat timp capacesc mierea de tei ? Sa-i pot si eu debloca ...
Apropos ... a inceput mana la tei . Cel putin la teiul din fata balconului meu . S-ar merita d.p.v. al productiei sa mai zabovesc cateva zile la padurea de tei in conditiile in care ar incepe si acolo ?
paul

Mesajde MIHAI BALS » 02 Iul 2012, 00:24

in ultimele 10 zile cantarul de control arata un plus de 16 kg.
cantarul de control arata 65 kg.
incepem extractia.
intre timp am fost in vacanta.
8 zile!!!
in ROMANIA.
la CISNADIOARA.
cei din zona cunosc!
ma bucur c-am cunoscut si eu zona.
avem o tara FRUMOASA!
MIHAI BALS

Mesajde vio-trutza » 03 Iul 2012, 16:56

MIHAI BALS scrie:in ROMANIA.
la CISNADIOARA.
cei din zona cunosc!
ma bucur c-am cunoscut si eu zona.
avem o tara FRUMOASA!

Intradevar este o zona pitoreasca. Eu merg in noiembrie la Cisnadioara, la concursul national de canari de cantec Roller de Harz.
Multa sanatate!
vio-trutza

Mesajde amina » 06 Iul 2012, 22:30

socoteala mea nu s-a potrivit si cu cea a albinelor ,am extras doar o medie de 11 kg,am extras la cateva zile de la terminarea teiului si am gasit multa miere descapacita si mancata ,in lipsa de alt cules dar e bine si asa ,nu se stie ar putea fi ultimul cules in conditiile in care nu ploua ,vom vedea
amina

Mesajde paul » 08 Iul 2012, 23:28

amina scrie:socoteala mea nu s-a potrivit si cu cea a albinelor ,am extras doar o medie de 11 kg,am extras la cateva zile de la terminarea teiului si am gasit multa miere descapacita si mancata ,in lipsa de alt cules dar e bine si asa ,nu se stie ar putea fi ultimul cules in conditiile in care nu ploua ,vom vedea

Aproximativ la fel . Media ...aproape 15 kg / familie . In schimb ... m-a rupt la extras ! Mierea foarte densa ,a curs foarte greu din rame . Am inceput extractia vineri la ora 23 si am terminat-o sambata la ora 17 ... cu 2 pauze de masa , vreo 4 de cafea si vreo 10 de tigari ... ;) Asta in 2 oameni ! Voua care aveti zeci sau sute de familii cat timp va ia ? Sigur , ceva nu am facut cum trebuie , sigur sunt eu mai cacait la treaba ... :cry: Daca aveam stupii la unii dintre voi cred ca terminam in ... 2 luni :oops:
paul

Mesajde nicus » 09 Iul 2012, 02:08

Voi ati plecat la 23 de acasa la stupi sau...doar dupa miere? ;)
Am lucrat asa cum spui si tu Paul si nu am reusit niciodata sa scot mai mult de 500kg/zi, de la 7 (nu 19 :D ) la 7.
Dar..nu a fost niciodata oboseala dupa o asemenea zi de munca. Insa cum nu ramanem la 20 (de anisori nu stupi) decat o clipa, ma gandesc si eu serios la acest aspect.
(izgonitoare, suflanta, centrifuga si descapacitor el probabil sunt raspunsurile)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde Cristian IONITA » 09 Iul 2012, 08:30

viteza la extractie depinde in ordine cronologica de urmatoarele:
- capacitatea de lucru a echipamentelor folosite (una e centrifuga tangentiala la care tot invarti si intorci cate 3-4 rame si alta cea radiala in care bagi ramele din 2-3 caturi o data);
- experienta si cheful de lucru al celor implicati (la inceputurile mele in ale apiculturi stateam 5 minute la descapacit o rama si reuseam sa patez cu miere toata camera pe cand acum in 30 secunde am facut pe ambele parti rama de 1/2 capacita 80% si nu am miere nici pe degete);
- calitatea ramelor pentru extras - una e sa descapacesti o rama de pe vremea bunicului contorzionata in toate cele 4 dimensiuni si alta sa ai rame de maxim 3 ani, crescute si caopacite unifor, ingrosate astfel incat ca in rama de 1/2 sa fie peste 2 Kg miere, etc.
Mierea de tei (cam 250 Kg) am extras-o in cca 3 ore folosind o centrifuga de doar 2 rame dadan (4 de 1/2), daca as fi avut centrifuga mai performanta (minim 10 rame 1/2 in sistem radial) cred ca nu ar fi durat 2 ore.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde mircea_tm » 09 Iul 2012, 16:29

buna! anul acesta am fost in pastorala la tei...si am observat ca majoritatea familiilor de albine au suferit o depopulare. aceasta chestiune s-a mai intamplat si la alti apicultori. o cauza? va multumesc!
CARPE DIEM !
mircea_tm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI