proapi scrie:Ce rost are o protectie de botca intr-o cusca?

ma...ala e ,,setul complet"...daca nu o lasi sa eclozeze atunci o iei decat cu scutul antiroadere, si o infigi unde ai nevoie..iar daca vrei sa o lasi sa eclozeze pui tot harnasamentul.....
in incubator ai mai multe serii de botci(varste)...fiecare serie de aceeasi varsta pe bareta ei..fiecare bareta cu aceeasi mama donatoare de samanta ........si nu umbli la deschide incubatorul,inchide incubatorul,toata ziua-buna ziua...stai sa pun custile...ca a iesit o matca si umbla de nebuna prin incubator(le-o fi intzepat p-alealalte sau nu?)...treaba care mie mi s-a intamplat!!!
vezi la pag 17 ,ca am pus cu dop,cu dop si protectie antiroadere,alta plus colivie de eclozare....functie de ce vreau si ce timp disponibil am....nu este obligatoriu sa faceti ca mine

!!!
toata treaba este sa ,,inseriezi" matcile ca apoi cand ,,ceri de pe teren" anul urmator un feed-back...sa stii ce prefera si ce vrea cumparatorul din zona x...o matca ,o linie potrivita pe ,,stilul lui"
ma intreb si eu...am luat de la l5s niste matci acu vrei trei patru ani... doua dintre ele care le urmaresc si acum...daca ii zic lui l5s...maaaa...vreau tot din linia care mi-ai dat anul trecut!..oare o mai sti din ce linie mi-a dat??sau daca ii zic...maaa...cele patru cinci matci de la tine ...sunt toate surori?... daca nu,care cu care o sora de mama???..sa traiesti l5s!!!tu mi-ai venit in minte,fara nici o intentie!!!
ce vreau sa zic: nu toate matcile ,,bune",de calitate, multumesc toti stuparii si toate zonele unde le livrezi..printr-o simpla intrebare chiar si mascata pusa ..iti dai seama ce linie il multumeste pe stuparul x dar il nemultumeste pe stuparul y..si ce linie ia-i dat...si unde ai imperecheat-o si ce samanta a fost. si care lot livrat se potrivestge pe ,,stylul lui de dirijare ,intretinere....tu ca multiplicator nu trebui decat sa-l intrebi ce cod,serie are matca ,matcile respective!.. ca la urmatoarea livrare sa-l multumesti!...pute tara de stupine de multiplicare...dar daca il intrebi pe un multiplicator ,,ce matci mi-ai dat ca vreau tot d-alea",sau nu mai vreau d-alea...vreau ceva care saa........habar nu are ce ti-a dat!!!(el stie doar ca sunt matci ,,selectionate" ,,,tinere",din anul z