Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Anca

Mesajde claudia_0218 » 09 Iul 2012, 22:33

FLORINELU scrie:ramele stoarse nu trebuiesc stropite cu nimic.e prima data cand aud asa ceva.punele la margine si atunci nu va mai pune puiet in ele.
felicitari pentru recolta si grabeste-te cu storsul,intarzierea s-ar putea sa-ti aduca alte probleme.

pai eu vreau puiet. cat de mult... da' mult sa fie. oare o saptamana intarziere pana storc ramele e mult? as fi facut de duminica asta dar nu aveam cu ce. poate doar metoda asta:

:lol:
"Te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele". Lucian Blaga
claudia_0218

Mesajde FLORINELU » 10 Iul 2012, 07:39

sa ne intelegem.am inteles ca este cuibul blocat.atunci ele nu mai au unde baga miere.nemaiavand unde baga miere,nu mai aduc.pai daca nu mai aduc,adica nu mai au obiectul muncii,ele ce sa faca?ca doar nu o sa stea degeaba,ca ele sant foarte harnice.fac o sedinta si hotarasc sa se apuce de roit.iar atunci cand s-au hotarat, cu greu le mai opresti,se duc cu o buna parte din albine si din mierea stransa cu atata truda.apoi cu cat le storci mierea mai repede,cu atat ele sant stimulate sa aduca alta,ca doar nu mai au provizii.
in caz de forta majora poti sa scoti ramele pline si sa bagi altele goale in loc si daca au cules le vor umple din nou.iar de stors le storci cand ai timp si cu ce.
hai ca am vorbit cam mult :P :lol:
FLORINELU

Mesajde claudia_0218 » 10 Iul 2012, 10:12

FLORINELU scrie:in caz de forta majora poti sa scoti ramele pline si sa bagi altele goale in loc si daca au cules le vor umple din nou.iar de stors le storci cand ai timp si cu ce.
hai ca am vorbit cam mult :P :lol:

florinelu, aici pe forumurile astea nu se vorbeste niciodata prea mult. nu stiu voi cum sunteti dar eu as vorbi de albine intr-una si probabil ca fiecare ar vorbi de albinele lui in mod special. eh, oricum acuma sunt destul de speriata. incep sa ma bucur ca la furnica unde le tin, ploua de duminica in fiecare zi si probabil albinele vor manca ce au cules cu o saptamana inainte...
"Te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele". Lucian Blaga
claudia_0218

Mesajde victor s » 10 Iul 2012, 15:27

claudia_0218 scrie: poate doar metoda asta:

:lol:

:lol: :lol: :lol: asta da metoda...!
Nu pot decat sa-mi imaginez ce se intampla de se rupe acea cordelina ce leaga cutia...! Sa mai te nimeresti si cu camera de filmat...ar fi de poveste nu altceva !
victor s

Mesajde valigorj » 02 Ian 2013, 21:32

cu mult innainte de HRUSKA,undeva prin indepartata tara a samurailor,un japonez din ala mic dar f istet a pus un faguras intr-o cutiuta din lemn cu doua compartimente suprapuse care comunicau.dupa care a legat jmecheria cu o sfoara si a rotito cu nadejde si...a scurs bunatatea pe care DUMNEZEU ne-a facut-o cadou prin intermediul acestor minunati care se numesc albine.restul e istorie.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde un OM » 02 Ian 2013, 22:46

Apropo de stropitul ramelor inainte de reintroducerea in stup dupa centrifugare. Pe la noi in zona s-a impamantenit obiceiul sa se faca o solutie de 30-50 ml. de protofil ( cumparat sau homemade) cu apa intr-un pet de 1,5 sau 2 l (restul cu apa). Se da in capac 3-4 gauri cu un cui de sita (care fixeaza partile ramelor). Inainte de reintroducere se da un jet, doua pe ambele fetei ale ramei.
Pentru FA (fagure artificial) acelasi procedeu, un sirop slab de zahar sau doar apa simpla.
un OM

Mesajde vslsilviu » 02 Ian 2013, 23:10

S-a "impamantenit" sau "este bine sa" ?

Multumim frumos!
vslsilviu

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?