Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde liviutzbogos » 05 Aug 2012, 21:35

Le-am dat la fetite vre-o 300 de sirop si l-am instruit pe tata ca la 2 zile sa le mai puna.incet incet il virusez si pe el,mai trebuie sa il invat sa le pregateasca de iernat :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde un OM » 05 Aug 2012, 21:58

Daca il "virusezi"pe taicatu, apai poti pune si rama de FA la crescut, dar numai cu conditia stimularii la 2 zile si asezarea ei ca a doua in cuib de la margine.
un OM

Mesajde liviutzbogos » 05 Aug 2012, 22:06

Eu as vrea dar nu stiu daca fac ele fata sa zic asa.ramele din stup nu sunt ouate foarte mult,sa zic aproape o palma pe fiecare,poate nici atat.intradevar ca e matca foarte tanara dar na.nici albina nu am destula si mie ca nu o sa poate ingriji atata puiet.acuma eu sunt incepator si zic ce gandesc eu,daca imi dati un sfat eu il pun in aplicare imediat:)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 12 Aug 2012, 13:22

Salutare dragi colegi.M-am intors de pe plaiuri salajene si direct la fetele mele dragi m-am dus.Le-am redus azi cuibul de la 4 la 3 rame,rama scoasa am pus-o dupa diafragma si am scos si hranitorul pana ling rama de miere.Vad ca nu prea se omoara dupa sirop,mai culeg de pe undeva ca le vad incarcate la urdinis.Mai sunt putine,2 intervale dar harnice.Inaltimea sa isi face treaba,tot cate jumatate de palma de puiet capacit :D Sper sa treaca de iarna asa cum au trecut si de bezmeticit.Tata a spus ca o sa inveleasca stupul cu fan sa nu fie asa frig,mai ales ca ele sunt putine si nu reusesc sa mai dea atata caldura.Sanatate va doresc si spor in toate.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Aug 2012, 23:08

bine ca nu ai scris " fetitele mele dragi " ca te acuzam de plagiat !!! si daca tot e la moda " copy -paste " ... :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviutzbogos » 15 Aug 2012, 01:22

Dragi colegi,maine plec in tari straine.Ne vom scrie din nou la iarna cand vom sta la caldura, si noi si fetitele noastre dragi cum zice Lucian :) Pana atunci va doresc multa sanatate, atat voua cat si albinutelor si iernare usoara :) Doamne ajuta!
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Aug 2012, 06:09

drum bun sa ai si sa te pazeasca Cel De Sus de tot raul din lume !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde un OM » 15 Aug 2012, 15:13

Apai...numai acoperite cu fan nu aveau nevoie. Vor atrage soarecii la masa. Rama de dupa diafragma este mult prea devreme pusa acolo. De-abia pe la sfarsitul lui septembrie, timp pana cand continuai cu stimulatul bine. Dar na, daca pleci, du-te sanatos cu Domnul in suflet.
un OM

Mesajde liviutzbogos » 19 Oct 2012, 23:05

Va salut dragi colegi.M-am intors de prin tari straine cam de o saptamana.La albinute nu prea am putut sa umblu ca a fost cam racoare.Am vrut intr-o zi sa ma uit sa vad cam ce mancare au pt iarna dar au navalit pe mine asa ca le-am lasat.Au cam 3/4 in mijlocul fiecarei rame doar ca ele sunt cam putine si mi-e teama ca nu o sa reziste la iarna.Asta e,cum da Dumnezeu.Am adus cu mine si vre-o 2 poze cu stupii celui la care am lucrat in Austria.El avea stupi cu manevrare prin spate.Nu stiu denumirea corecta.Fiecare lada era cu 2 compartimente,sus si jos.Sus punea hranitorul cu sirop iar jos era cuibul.Ramele mai mici decat ale noastre,cam cat cele de MER daca nu ma insel.Mai multe nu am apucat "fur" pt ca am tot lucrat :D
Fişiere ataşate
Fotografie0094 (Large).jpg
Fotografie0093 (Large).jpg
Fotografie0092 (Large).jpg
asta e sopronul cu stupi
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 26 Oct 2012, 23:49

Va salut dragii mei.Azi am impachetat si eu stupul.Am 3 rame cu ceva albinute pe ele.Am pus peste scandurele de podisor pana jos peste diafragma o paturica impaturata in 4,sper sa fie bine si sa reziste pana la primavara.Mi-ar parea rau sa pierd roisorul asta,mai ales prin cate a trecut anul asta :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 19 Dec 2012, 21:31

Am si eu o inca o intrebare pt voi, viitori colegi (ca inca nu ma pot considera in breasla :lol: ). Am gasit la cineva la Lugoj o centrifuga veche la un pret bun si zicea domnul ca are si 9 lazi ME pe 10 rame, cu tot cu rame, tot la un pret "cat sa nu fie degeaba" zicea el. Acuma intrebarea mea e urmatoarea: e bun pt un incepator ca mine, care am jumatate de an de apicultura la activ, ME? Eu, dupa cum am mai scris prin topicuri, vreau niste verticali cu 12 rame si magazine. Astept un sfat, o vorba, un sut in fund, orice :) Sanatate tuturor!
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Dec 2012, 21:57

de ce nu ar fi bun ME-ul pentru tine ??? unii zic ca este cel mai bun stup si cel mai numeros in lume !!! sa ca , merita sa incerci !!! dar nu cred ca este bine sa incepi pe mai multe modele !!! unu si bun !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviutzbogos » 19 Dec 2012, 22:07

Pai unu, normal. Doar ca ma gandeam ca poate e prea complicat pt un incepator. Dar se poate lucra cu ME la fel ca si cu verticalul cu magazine, nu?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Dec 2012, 22:31

nu-i chiar acelasi lucru !!! la ME ai un singur fel de rama !!! la celalalt nu !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviutzbogos » 19 Dec 2012, 22:35

Da, am uitat aspectul asta :) Ai ME? Ca atunci poate ma incumet sa ii iau si sa te fac pe dumneata mentorul meu :lol: Nea Florinelu e mai aproape dar el cred ca are doar vertical.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde alt stupar » 19 Dec 2012, 22:44

liviutzbogos scrie:Am si eu o inca o intrebare pt voi, viitori colegi (ca inca nu ma pot considera in breasla :lol: ). Am gasit la cineva la Lugoj o centrifuga veche la un pret bun si zicea domnul ca are si 9 lazi ME pe 10 rame, cu tot cu rame, tot la un pret "cat sa nu fie degeaba" zicea el. Acuma intrebarea mea e urmatoarea: e bun pt un incepator ca mine, care am jumatate de an de apicultura la activ, ME? Eu, dupa cum am mai scris prin topicuri, vreau niste verticali cu 12 rame si magazine. Astept un sfat, o vorba, un sut in fund, orice :) Sanatate tuturor!

Ia-i mah !
Ca nu sti cum da norocul peste tine in perioada roirii si crede-ma... ii tare rau sa stai cu roiu-n cosnitza si sa nu ai lada sa il bagi... ca-i ME si tu vrei Dadant... mare necaz ! La o urgenta pui doua corpuri unu peste altu si inauntru rama Dadant si rezolvi dupa aia cand ai timp cumva problema...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?