Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

insarmare rame cu pistolul

Mesajde varza » 12 Aug 2012, 18:03

Buna tuturor rog sa posteze cineva cum arata o rama insarmata pentru a o lipi cu pistolul si cum arata o rama insarmata pentru a o putea lipi cu sursa de la pc . Mi-a dat un prieten o rama gata insarmata ca model insa este insarmata pe orizontala cu 4 sarme la distanta egala si pe verticala cu 3 sarme la distanta egala. Ma gandesc ca ar fi imposibil sa lipesc FA cu sursa
varza

Re: insarmare rame cu pistolul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Aug 2012, 19:03

ar fi o solutie sa incalzesti fiecare sarma in parte !!! pe rand , ca lautarii !!! sigur vei reusi !!! da-i bataie !!! are nea Janese o vorba si imi permit sa-l citez : " implica-te " !!! promit sa nu-l mai citez pe nea Janese !!! o data si gata !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde aliuta2000 » 12 Aug 2012, 19:15

cu pistolul de lipit nu o sa poti sa lipesti FA ... doar cu letconul si in momentul in care se incalzeste varful suficient cat sa topeasca FA il scoti ...
Pistolul se incalzeste repede pana spre 400 sau peste si nu vei putea lip FA .

Cu sursa e ma isimplu pentr ca se incalzesc sarmele si FA se lasa peste sarme ...
oricum incearca .. eu am un letcon de 100 gr si il incalzesc cam la 2 rame cate un pic . inceputul a fost mai greoi , dar acum merge bine
A.D.
aliuta2000

Mesajde redoo » 12 Aug 2012, 21:59

eu lipesc cu pistolul....pe ciocul de cupru al pistolului am facut un mic sant cu o panza de bonfaier . dupa prima foita deja ai mana formata,important sa tii fagurele presat pe un placaj
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde viorel_v2000 » 12 Aug 2012, 22:22

varza scrie:Buna tuturor rog sa posteze cineva cum arata o rama insarmata pentru a o lipi cu pistolul si cum arata o rama insarmata pentru a o putea lipi cu sursa de la pc . Mi-a dat un prieten o rama gata insarmata ca model insa este insarmata pe orizontala cu 4 sarme la distanta egala si pe verticala cu 3 sarme la distanta egala. Ma gandesc ca ar fi imposibil sa lipesc FA cu sursa

Eu lipesc cu "pistolul" din '91

http://www.youtube.com/watch?v=55PS-K1atEQ

In filmletul de mai sus am cativa "timpi morti" pentru ca fagurii de "apicola" erau prea lungi si trebuia sa-i verific si sa-i tai la lungime. Atunci cand fagurii corespund la lungime traba merge destul de repede.

Este o varianta de lipire si eu am aratat-o ca atare, ca o varianta. Fiecare face cum ii vine mai usor. Daca observati comentariile anterioare si cele postate pe Youtube veti vedea ca imediat apar cele de genul: "nu... e mai bine cu sursa..." O fi, eu am incercat si cu sursa si sunt mai multumit de " pistol" .
viorel_v2000

Mesajde varza » 13 Aug 2012, 07:45

Imi poti spune te rog la ce distanta ai pus cele 4 sarme ma intereseaza mai ales fata de speteaza superioara si inferioara,deasemenea aceasta insarmare e suficienta pentru ca am vazut multi care insarmeaza si vertical si orizontal pe aceasi rama ? Pistolul de lipit din video i sa creat o ansa (varf) speciala ?deoarece nu-mi dau seama din video, ca deh n-am net deocamdata doar pe telefon si nu se vede foarte clar.
varza

Mesajde viorel_v2000 » 14 Aug 2012, 21:47

varza scrie:Imi poti spune te rog la ce distanta ai pus cele 4 sarme ma intereseaza mai ales fata de speteaza superioara si inferioara,deasemenea aceasta insarmare e suficienta pentru ca am vazut multi care insarmeaza si vertical si orizontal pe aceasi rama ? Pistolul de lipit din video i sa creat o ansa (varf) speciala ?deoarece nu-mi dau seama din video, ca deh n-am net deocamdata doar pe telefon si nu se vede foarte clar.

Fiecare apicultor are stilul sau de plasare a sarmelor. Eu folosesc 4 dar cred ca ar fi mai bune cu 5. Sunt multi apicultori care insarmeaza pe vertical. Altii combinat...

Ansa pistolului nu este speciala. In prima faza (prin '91) am folosit-o pe cea originala, apoi dupa ce s-a uzat am mai mesterit eu cateva din sarma de cupru.
Cu timpul, se creeaza pe varf un santulet mic pe care sarma ghideaza. Cred ca acel mic santulet se poate face si cu pila, n-am incercat.
Distanta sarmei fata de speteaza superioara cred ca este (n-am masurat-o niciodata) undeva la 1,5-2 cm
viorel_v2000

Mesajde jexy » 14 Aug 2012, 22:56

cel mai simplu este cu un transformator de 2-3 A
jexy

Mesajde un OM » 14 Aug 2012, 23:04

Motivul pentru care distanta optima de la marginea leaturilor superioare (in cazul insarmarii orizontale) si fata de cele laterale (in cazul insarmarii verticale), nu trebuie sa depaseasca 2 cm. este aceea ca in timpul perioadelor calde, faptul ca nu a fost lipit suficient de sarma, impreuna cu sansa unei familii mai slabe, exista posibilitatea ca fagurele sa se indoaie din cauza caldurii si astfel fagurele sa fie construit cu defect. Eu incerc ca sarma sa fie undeva la 10 mm. lipita de sarma fata de leatul apropiat.
un OM

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR