janese scrie:frantzuleee....de-asta primavara te astept cu rugamintea asta!...ia fa te rog un bilant la ferma ta pe 2012...investitie-venituri!...ca stiu ca ai facut investitie serioasa in primavara 2012...asta numai daca vrei.....

dar dupa cum te cunosc o sa-mi indeplinesti rugamintea!!!nu neaaparat pentru mine (ca m-ar freca grija de tine)ci pentru noi toti!implica-te!!!
Sincer dintotdeauna am fost econom.
Asa am fost educat. in concluzie anul asta am achizitionat prin PNA ceva roi, cutii , medicamente si biostimulatori.
Am depus si pentru 112, vom vedea ce va iesi. Nu am depus pentru suma maxima(acele 185 de familii),caci am anticipat un an greu, vazand dezprimavararea defectuoasa.
Asadar doar am avansat ceva bani, sperand sa imi returnez cat mai mult din investitie. Acum vom vedea.
Asta la modul general.
Acum despre stupina.
Am achizitionat 57 de fam in jur de 10 aprilie, din care socot numai 50, 7 au avut diverse probleme(matci varoase, albina putina, etc).
Pe astea 50 le-ampregatit pentru pastoral. Am administrat cam 4 hraniri la 1 l /familie pana in ajunul salcamului.
Deci 4x5,5 l de Apiinvert, in primavara o fam m-a costat 22 de roni la capitolul hrana.
Am dus cei 50 in pastoral, distribuiti pe 2 locatii.
Am facut 80 de roi din care 20 am schimbat pe cutii.
Am facut cumulat salcam - tei - floarea soarelui cam 1,2 T de miere. Puteam sa scot cel putin dublu la floare, daca nu plecam in Franta o sptamana, pe varf de cules.
Acum familiile de productie sunt ca cei din poze, au miere destula, dar le administrez 2 l Apiinvert la fiecare tratament, urmand dupa 15 septembrie sa fac completarile unde e cazul, las la iernat rame pline 100% capacite.
Probabil vor fi 8 l de Apiinvert administrate /fam. Deci 8x5,5 face cat face.
Acum in total FB + roi sunt 120 - asa cere PNA -ul si 112.. Voi baga la iernat intre 80-90.
Ca idee eu apreciez un stup ca intr-o ostire, e un soldat, vad daca e rentabil la unitate, daca nu e, iau masuri.
As fi luat uneori masuri mai drastice, dar conform masurilor accesate, conteaza si numarul, deci mai tin si soldatei mai obositi.
Am reusit sa consolidez un relational cu oameni de incredere pentru 2 vetre de productie.
La fel pentru alte trei de iernare si dezprimavarare.
Vreau sa achizitionez o vatra in zona subcarpatica prahoveana cu salcam - tei -faneata(la anul sau pe final de 2012).
Cam asta e in cateva cuvinte.
Dar cel mai mult si mai mult ma preocupa studiul unei rase care sa fie pe placul meu(cat mai putine vizite in cuib) si cat mai multa miere in caturi. Subiectul asta insa s-a pierdut undeva pe ....drum, desi sunt oameni care pot discuta despre asta. Nu inteleg de ce nu vor s-o faca.
Tati Jean, cand vii pe la mine la o visinata proaspata?