Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CONCLUZII 2011-2012

Mesajde modigliani » 16 Aug 2012, 19:19

marian sima scrie:.......Cuvintul organizat nu inseamna lasat la voia intimplari......

Mah , .... esti "d-ala" ??? ( iertat fie-mi off topicul , da' acuma chiar m-am enervat ! :x ) Ieri ti-am urat aici La Multi Ani : viewtopic.php?f=43&t=2103&start=64

Vad ca te doare-n c*r . Nicio reactie , ..... nimic ! Esti nesimtit ...... Ai stat toata ziua pe forum ..... da' n-ai avut bunul simt sa raspunzi . Pan-la urma esti un "miserupist" total lipsit de scrupule si valori morale .

In alta ordine de idei : .... stii , iti imaginezi ce fac pe castravetii tai ???

Hai pa !

..................................

p.s. Si , pan-la urma nici nu sunt off topic . Esti "d-ala" , iar asta este concluzia mea - 2011 , 2012 ! PUNCT !
modigliani

Mesajde modigliani » 16 Aug 2012, 19:52

Unde n-ai inteles ?????
modigliani scrie:Hai pa !

Oricum , esti "d-ala" !
modigliani

Mesajde perma » 16 Aug 2012, 21:12

jonny_it scrie:
marian sima scrie:Si i-ti propun o afacere ;La primavara da-mi familiile tale le bag in cutiile mele si i-ti dau 120 ron pe familie ,imediat dupa floarea-soarelui ti le inapoiez asa cum mi le-ai dat in primavara +120 roni,tu si asa cistigi 100 mai le ai si grija.
Vorbesc serios . ;)

Inmulteste 40 cu 5,1 si vezi cati euro am facut/familie, asta daca vrei neaparat sa stii. Dar eu tot cu 100 ron o sa calculez cand fac amortizare la utilaje, stupi si etc ..
Hai sa revenim la discutia inititala ca deja batem campii. Mai bine zis sa lasam si pe altii sa isi spuna parerea la anul care tocmai a trecut.

doo sute patru imi da mie, fara sa folosesc calculator. 204E/familie. Nu inteleg calculul. De unde 40 de unde 5,1? Si ca tu calculezi cu 100 lei dar scoti 200E nu mi se pare corecta generalizarea de 100 ron/fam. Nu mi se pare corecta ca informatie data publicului. Cum iti calculezi tu afacerea, bineinteles ca e treaba ta si calculul tau. Mai ales ca banuiesc ca nu schimbi stupii anual, iar daca inmultesti familiile anual, anul viitor ceva in calcul se schimba, nu?
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde perma » 16 Aug 2012, 22:20

Da, si eu cred ca am scos banii pe familii si pe utilaje (bine, nu am centrifuga inca). La facut de stupi cred c-o sa ma incumet de la anu', mai ales ca o sa adopt Warre cu rama, n-ar trebui sa fie atat de complicat :). Sper ca de acum incolo sa n-am nici eu ani pe minus.
perma

Mesajde Adi Hodis » 18 Aug 2012, 17:15

marian sima scrie:...
Perma in primul meu an de apicultura am scos bani pe familii si pe materiale (cutiitle le-am facut cu mina mea).
De atunci nu am avut nici un an pe minus.

Stai asa ca nu-i asa Marianeee !!!
Pai, stupii din pavilion ... atunci cand ti-au murit pentru ca nu ai avut timp sa te ocupi de ei, fiind extrem de ocupat in constructii ( asa ai scris, asa tin minte ) ... aia nu a fost un mare minus ?.

Deci ... :roll:

@Perma
Daca recitesti scrisele lui Jonny, vei vedea ca a confirmat ceea ce am zis,adica ... chiar daca stii bine apicultura si ai facut tot posibilul pt. fructificarea culesului, oricare ar fi, ploile indelungate ori seceta iti poate intoarce pe dos calculele.
Iar in anii favorabili, vei fi super multumit de venituri, insa ... vrem nu vrem, anii rai ( ori evenimente nedorite ) fac parte din viatza ...
Un bilant per 5 ani, buni si rai, iarasi iese un alt rezultat care nu coincide cu calculele din'tai.

Jonny a procedat corect dand ca reper 100 ron/fam/an ... cat iese peste, este si mai bine.
Nu lua ca reper 200 Eu/fam ... aia-i alta ciorba care este a lui si face parte din capitolul vanzare ( fi-i sigur ca nu la taraba ci la alta "piatza" care multi si-o doresc, putini o patrund ) ... noi, cu a noastra ciorba.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde modigliani » 18 Aug 2012, 18:34

Adi Hodis scrie:
marian sima scrie:...
Perma in primul meu an de apicultura am scos bani pe familii si pe materiale (cutiitle le-am facut cu mina mea).
De atunci nu am avut nici un an pe minus.

.
Stai asa ca nu-i asa Marianeee !!!
Pai, stupii din pavilion ... atunci cand ti-au murit pentru ca nu ai avut timp sa te ocupi de ei, fiind extrem de ocupat in constructii ( asa ai scris, asa tin minte ) ... aia nu a fost un mare minus ?.

marian sima scrie:Adita atunci cind nu te ocupi deloc de albine acela nu este an apicol.

Bai , io n-am albine . Da' citesc mult din ce spuneti voi si asimilez .......

Se da "cap-in-cap" ce spui tu ( sau , ma rog , bati campii ! ) . Adicatelea , nenicule , ...... tu ai buton de "shut down" , de "turn off" , la stupi ? Le dai "stand by" pan-la anu , cand scapi tu de constructii si ai iarasi timp de ele ?

mAREANE , ..... lumea citeste si-ntelege ! Chiar si io am inteles ...... Io care , vorb-aia , ...... nu stu' cu d-astea . ;)
modigliani

Mesajde perma » 18 Aug 2012, 18:55

Adi, eu n-am sustinut niciodata ca neprevazutul nu poate aparea. Eu vorbeam de acest an, si din ce ma uit in jurul meu, am pus un pret al mierii mult subevaluat.
Ieri, plimbandu-ma prin piata am dat de-o tanti ce vindea miere (ea zicea ca-i de salcam dar se vedea de la o posta ca-i poliflora) cu 15 lei borcanelul de 400g. In Mega-Image acelasi borcanel, de data asta cu culoarea corespunzatoare salcamului 19 Lei. Poliflora cu preturi variind intre 26 si 40 lei (da, patruzeci de lei in Mega-Image). Eu am pus un pret, in calculele mele (pe o productie modesta) de 12 lei/kg. Am dat si eu prietenilor si cunostintelor cate un borcanel de miere si acum incepe lumea sa ma intrebe daca n-am de vanzare. Si eu n-am miere ca am scos doar 30 de kg si o pastrez pentru mine (ce mai e). Ma intreaba lumea si de ceara, dar iar n-am ca cu aia putina care e, vreau sa ma joc eu.
As putea sa vand cu 25 lei/kg fara pic de jena, si cu inima impacata ca n-am strop de zahar in stup iar mierea de mana zici ca-i frisca bine batuta, nu curge din lingura de groasa ce e. In conditiile astea, ca sa revin la calculul lui Jonny, ar trebui sa scot doar 4 kg de miere.
In alta ordine de idei, multi intretin albinele si pentru un mic profit, nu doar din dragoste. Daca 100 ron ar fi beneficiul real, cred ca albinele s-ar gasi doar in scorburi si forumul asta ar avea 5% membri in raport cu cati are.
perma

Mesajde modigliani » 18 Aug 2012, 18:56

marian sima scrie:Nu ai inteles nimic un an nu m-am ocupat de stupi au murit o parte dar au trait atiti incit anul viitor sa merg mai departe .

Spune-mi , tu gandesti cu capu' , ca toata lumea ?

marian sima scrie:De atunci nu am avut nici un an pe minus.

Ai facut miere ( profit ) chiar si cu albinele moarte ? ...... Ce sunt , nene , albinele tale ? Transformers ????? :o

......................................

Nu amesteca , nenicule , veniturile din castraveti cu cele din apicultura , ca nu se pune ! Ti-au mierlit-o albinele , ma rog , nu toate , si ti-au ramas cateva cu care sa-ncepi anul urmator . Dar nu afirma ca n-ai avut an "pe minus" . N-au treaba castravetii tai ( si profitul din ei ) in discutia asta .......
modigliani

Mesajde redoo » 18 Aug 2012, 19:01

modigliani scrie:
marian sima scrie:Nu ai inteles nimic un an nu m-am ocupat de stupi au murit o parte dar au trait atiti incit anul viitor sa merg mai departe .

Spune-mi , tu gandesti cu capu' , ca toata lumea ?

marian sima scrie:De atunci nu am avut nici un an pe minus.

Ai facut miere ( profit ) chiar si cu albinele moarte ? ...... Ce sunt , nene , albinele tale ? Transformers ????? :o

ce-ti mai place sa-l agiti.... :lol:

......................................

Nu amesteca , nenicule , veniturile din castraveti cu cele din apicultura , ca nu se pune ! Ti-au mierlit-o albinele , ma rog , nu toate ! Ti-au ramas cateva cu care sa-ncepi anul urmator , dar nu afirma ca n-ai avut an "pe minus" . N-au treaba castravetii tai ( si profitul din ei ) in discutia asta .......
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde modigliani » 18 Aug 2012, 19:09

marian sima scrie:Nu ai inteles nimic un an nu m-am ocupat de stupi au murit o parte dar au trait atiti incit anul viitor sa merg mai departe

Bai , n-auzi , ..... cum ne-cum ..... noi asta am inteles ! N-am inteles cum de spui ca n-ai avut "AN PE MINUS" !!!!! Sau si anu' ala se pune "PE PLUS" ? Se naste atunci intrebarea : ce intelegi tu prin "PLUS" si ce-ntelegi prin "MINUS" ???

( dracu' stie ce socoteli iti faci tu , .... acolo ..... )

In fine , .... poate nu-nteleg io . .... Sa fii iubit .

p.s. Sa-l saluti pe Popa Prostu , sa-i spui ca mi-e dor de el ! :D
modigliani

Mesajde modigliani » 18 Aug 2012, 19:12

marian sima scrie:
Oferta ramine valabila nu aveti profit ,asa ca eu v-am oferit mai mult decit profitul vostru. ;)

Asta e ..... direct din Putu' Gandirii !!!!!!! :lol: :lol: :lol:
modigliani

Mesajde modigliani » 18 Aug 2012, 19:21

marian sima scrie:Bai ca sa ai ceva pe minus trebuie ca lucrul acela sa il bagi in calcul pentru mine in acel an a fost ca si cum nu as fi avut albine putea sa se duca toate nu mi-a pasat.Daga ma ocupam nu eram pe minus si rezultatul este tot acolo .

Scuza-ma , nu aveam ochelarii . I-am gasit si-acum te-am inteles ...... "perfect" ! :shock: :shock: :shock:
Asa e . Ai dreptate . Si minus , si plus , e-acelasi lucru in definitiv . ..... Gata , m-am edificat total !
Fişiere ataşate
cucumber-glasses.jpg
modigliani

Mesajde perma » 18 Aug 2012, 19:32

Domnilor, n-ati vrea sa va rezolvati disputele personale prin P.M.( mesaje personale)? Si sa nu stricati topicul? Modigliani, tu ai inceput cu injurii, ca l-ai felicitat pe alt topic, nu ti-a raspuns si de la iubire declarata ai ajuns la injurii! Nu vrei, te rog, sa incetezi!? Daca ai probleme cu cineva, le trazezi in particular, nu-ti speli rufele in public!
perma

Mesajde modigliani » 18 Aug 2012, 19:39

perma scrie:Domnilor, n-ati vrea sa va rezolvati disputele personale prin P.M.( mesaje personale)? Si sa nu stricati topicul? Modigliani, tu ai inceput cu injurii, ca l-ai felicitat pe alt topic, nu ti-a raspuns si de la iubire declarata ai ajuns la injurii! Nu vrei, te rog, sa incetezi!? Daca ai probleme cu cineva, le trazezi in particular, nu-ti speli rufele in public!

Sunt TOTAL on topic ! sIMA se contrazice pe sine . N-am niciun conflict REAL cu el , nu "import" acest asa zis "conflict" in acest topic . Numa' ca nu-nteleg la ce face el referire cand tasteaza "plus" sau "minus" in apiclutura , cata vreme lui i-au mierlit-o albinele si afirma ca "n-a pierdut nimic in acel an" .

Te rog mult reanaliza-mi pozitia din acest topic . Am intervenit doar din lipsa de logica si coerenta din spusele lui sIMA . Dar daca tu te multumesti cu ce indruga el ...... "distractie placuta"-n continuare !

Iata cum invatam ca albinele moarte .... aduc profit si nu fac loc unui an "IN MINUS" !!!!!!!!

Iarta-ma de interventie !

sIMA , ..... baga mare !
Ultima oară modificat de modigliani pe 18 Aug 2012, 22:00, modificat 1 dată în total.
modigliani

Mesajde modigliani » 18 Aug 2012, 19:44

perma scrie:Domnilor, sa nu stricati topicul?

perma scrie:Modigliani, tu ai inceput cu injurii, ca l-ai felicitat pe alt topic, nu ti-a raspuns si de la iubire declarata ai ajuns la injurii!

Am facut-o cumva in acest topic ??????? Ti se pare ca l-am stricat oprindu-l p-ala din batut de campi ? Daca mie ca neapicultor imi suna ca o mare bazaconie ceea ce afirma el , tie cum ti se pare ? Sau ai citit doar ce-am scris eu si ineptiilor astuia le-ai dat "pass"?

Oricum , ai interpretat obiectiv si total eronat pozitia mea . Ei bine , afla ca sIMA a stricat TOPICUL prin afirmatii tembele si total false ! N-ai cum sa ai an "pe plus" cu albinele mierlite ! PUNCT ! Nu trebuie sa fiu savant sa inteleg asta .......

Te rog mult , pe viitor , analizeaza-ti bine genul asta de afirmatii la adresa mea.......
Ultima oară modificat de modigliani pe 18 Aug 2012, 19:49, modificat de 3 ori în total.
modigliani

Mesajde modigliani » 18 Aug 2012, 19:54

marian sima scrie:Eu anul anterior am avut cistig am tras linie si m-am ocupat de altceva nu am mai investit nu mai am dat nici un gram de atentie ,m-am ocupat pur si simplu cu altceva care mi-a ocupat tot timpul anul pentru mine nu a fost pierdut ba chiar unul cistigat,

Bah , ai baut dupa caine ?

Cui crezi ca-i pasa cu ce te-ai ocupat tu , ..... altceva decat apicultura ??????????? Puteai sa faci bani din droguri , din curve , din aterizari pe Marte , ..... din ce vrei tu ! Da' nu mai spune - PE UN TOPIC DINTR-UN FORUM APICOL in care se discuta despre PROFITUL DIN APICULTURA ca "N-AI AVUT AN PE MINUS IN CONDITIILE IN CARE-TI MIERLISERA ALBINELE !!!!! "

Daca ma las de productie publicitara un an si fac spalatorie auto ..... n-am sa afirm ca productia publicitara mi-a mers "PE PLUS" doar pentru ca din spalatorie auto am facut de zece ori mai multi bani !!!!!

p.s. sIMA , TI-AM SCRIS CLAR ! DACA NICI ACUM NU INTELEGI , nene , ..... da-i drumu' !
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR