Dragos2006 scrie:Poti pune o poza cu prospectul la apiinvert in care scrie ca se administreaza cu protofil ? deoarece chiar duminica am citit pe o cutie de apiinvert si nu scria nimic de protofil.... si nici pe prospectul de protofil nu scrie ca se administreaza cu apiinvert sau cat timp se da la albine .
Sper sa nu te superi de interventia mea dar consider rautacios raspunsul dat catre Delorin ! Pacat ca nu am avut curiozitatea sa ma uit si pe eticheta altor ''indulcitori'' !
Faptul ca apiinvert cat si...alte produse gen,
sunt siropuri este arhicunoscut de majoritatea stuparilor.
Iarasi o luam de la capat cu produsele ''api'' si chiar nu as mai vrea !(niciodata nu mi-au adus nimic bun, dimpotriva, mi-am luat o banare acum 2 ani de o tin minte si acum...nu mai conteaza)
Deci, Delorin, protofilul are un prospect in care scrie asa:
''Mod de administrare :
PROTOFILUL se administreaza in sirop, 17 ml/litru si in paste, 34 ml/kg
Produsul se administreaza toamna (august , septembrie) in siropul pentru stimulare si completare a rezervelor de hrana si primavara in paste si in siropul pentru hranire si stimulare. Cantitatea de PROTOFIL ce se administreaza unei familii de albine variaza intre
50-80 ml/sezon .
Acum cred ca e destul de clar...maxim 50/80 pe sezon, nu mai mult ca altfel devin depende de alcool !
delorin I scrie: ce parere aveti despre folosirea fumigatiilor cu varachet in paralel cu hranirea?
Eu nu umblu in stup inainte si dupa tratament 3 zile atat cat are remanenta substantele continute in varachet.
Chiar daca umpli hranitorul inainte de tratament, totusi 3 zile nu-l mai deranja...va fi mult mai bine pentru toti

!
Toate cele bune tuturor !