mibu scrie:Nu am nici o obsesie referitor la păstură ,vroiam doar să discutăm la obiect ca să lămurim problema in discuție !
Dar la noi ,pînă nu o luăm pe arătură,nu se poate !
Gycă contra e la datorie gata cu ghearele la beregățile neaparate !
Gyca contra ??? ... pe aratura ??? ... da' de ce asa ?
Pai aici, aratura ... nu trebuia scrisa ... si aici, mai jos, cine e Gyca contra ?
mibu scrie:MIHAI BALS scrie:MIHAI BALS scrie:nu ma pricep la desen tehnic!
ma pricep la albine.
despre păstură greu de explicat ,la desen tehnic -greu -deci greu !
asta e !
Hai ca eu ma pricep si la desen tehnic si la editare poze, dar nu-mi pierd timpul ci am sa explic ... ca nu e greu, deci:
(Cica ... o familie pregatita de iernare, cea mai tare, arata poza ... bun da' ... nu-i bun ! ).
1. Pastura este OK.
2. Mierea din ramele marginashe, nu se intinde intotdeauna pina sub ramele ghemului, eventual numai pe ramele marginase pina jos.
3. O colonie atit de puternica, NU are nevoie de atita miere cat arata poza, estimez aprox. 29 - 30 kg. miere ... mult peste consumul mediu al unei colonii, adica 15 kg. +/- 2 -3 kg.
4. In oricare stupina, NU SINT TOATE familiile atit de puternice ... asa ca poza, nu e buna ca reper pentru incepatori.Eventual pentru ca sa-si dea seama cum arata hrana intr-un stup.Daca era un ME, era mai bine !.
5. Configuratia stupului pregatit de iernat va crea probleme apicultorului la iesirea din iarna deoarece, cuibul va fi in caturi iar caturile sint destinate pentru recolta de miere respectiv extras. Va fi obligat sa forteze si sa limiteze matca in ramele 1/1 ... la inceputul lui aprilie.
In rest ... sa citim de bine.