Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Lucrul la ferma

Mesajde andrei_calinescu » 02 Sep 2012, 03:26

Unii au fost restransi, fagurii artificiali lucrati scosi.
Fişiere ataşate
IMG_5912 (Small).jpg
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 02 Sep 2012, 03:29

Sa vedem ce are inlauntru.
Aur de toamna, pe ramele de acoperire si cate putin pe fiecare rama.
Fişiere ataşate
IMG_5910 (Small).jpg
Aur autumnal
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 02 Sep 2012, 03:35

Ceva puiet - 4 astfel de rame
Fişiere ataşate
IMG_5907 (Small).jpg
Puiet
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 02 Sep 2012, 03:56

Ceva miere - 4 astfel de rame
Fişiere ataşate
IMG_5906 (Small).jpg
Miere iernat
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 02 Sep 2012, 03:58

Fagure artificial de septembrie. acestia sunt dati afara si functie de puterea familiei, un altul introdus la crescut sau familia restransa.
Fişiere ataşate
IMG_5911 (Small).jpg
FA de septembrie
andrei_calinescu

Mesajde gabi bee » 02 Sep 2012, 09:44

salut andrei ! cred ca glumesti cu introdusul de faguri la crescut acum , nu ? :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde andrei_calinescu » 02 Sep 2012, 10:23

Deloc, sunt fotografii de ieri - 1 sep.
De aceea am specificat, functie de puterea familiei.
Cel "disecat" in fotografii a fost sezonul asta unul "de pluton".
Astuia nu-i mai bag.
Dar unuia care are albina pentru 12 rame, nu dauneaza. Mierea oricum e depozitata langa puieti , iar la faguri lucreaza mare parte albina care va cadea inainte de perioada hivernala.
Anul asta am facut peste 80 de roi, trebuie "albitura" ptr 2013.
O sa pun o poza si cu recolta de faguri proaspeti de ieri, sa fiu credibil.
andrei_calinescu

Mesajde MIHAI BALS » 02 Sep 2012, 10:43

la lectia asta am lipsit!
cred ca am pierdut o recolta buna de faguri crescuti.
la anu sunt pe faza!
MIHAI BALS

Mesajde andrei_calinescu » 02 Sep 2012, 10:50

Eu o privesc si ca pe o aplecare catre instinctul de igiena.
O fam care trage 2-3-4 l de sirop intr-un timp rezonabil si construieste foitze la vremea asta, denota armonie in interior.
Daca insa vremea se raceste brusc, sistez operatiunea asta.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 08 Sep 2012, 20:53

Gata, ce-i mult e mult.
In noaptea asta duc roii pe una din vetrele de productie unde stupii sunt o frumusete.
Unde exista polen si cules de intretinere.
Dar mai ales polen. E superb sa vezi cum familiile se organizeaza in functie de ce primesc de afara, mai ales proteina in perioada asta.
Nu prea ai ce sa faci la ei, decat supravegheri de rutina.
Dar nu pot suporta sa vad albinele din roii de acasa stand pe placutele de zbor si asteptand un strop de ploaie. In astia daca sunt 30 - 40 De celule cu pastura. Nu-i normal asa ceva!!!
andrei_calinescu

Mesajde Cristian IONITA » 08 Sep 2012, 21:05

andrei_calinescu scrie:Fagure artificial de septembrie. acestia sunt dati afara si functie de puterea familiei, un altul introdus la crescut sau familia restransa.

a mai fost discutat chestia asta .... daca ai fi lipit fagurele de leatul inferior albinele ar fi crescut si sus si nu mai ramane golul care se vede in poza
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde balasbebe » 08 Sep 2012, 21:29

Am mai vazut povesti cu lipirea fagurelui de leatul inferior. Total gresit. Am incercat si eu. Se intampla urmatorul fenomen: din cauza unei calitati proaste a fagurelui artificial acesta se lungeste ca o lumanare, si face pliuri. Daca as pune pozele cu fagurii deformati nu o sa mai folositi metoda. Riscul este prea mare.

Am cumparat rame cu canal si sus si jos. Am crezut ca se poate, ,mai ales ca am fost sfatuit sa incerc, dar fara succes. Ionita, sper ca nu te-am suparat ca am scris doar ce am vazut si nu doar la mine in stupine. Am colegi cu care colaborez, ma informez si daca informatia este verificata o pun in practica. Voi poate ca folositi faguri de la combinat, noi avem faguri de la bostinari. La ei fagurii sunt moi si la cateva grade, semn ca sunt doar urme de ceara.
balasbebe

Mesajde Cristian IONITA » 08 Sep 2012, 21:34

eu folosesc metoda aceasta de ani de zile, pana acum in afara de faptul ca uneori albinele fac in spatiul crescut celule de trantori nu am observat alt inconvenient.
Intodeauna am cautat sa cumpar faguri de buna calitate .... dar am folosit si mai buni si mai putini buni (foarte rar mizeriile de la combinat) .... nu am observat sa fie probleme de deformare, dar mai trebuie sa adaug si faptul ca eu folosesc insarmare verticala, sarma de inox data prin ondulator iar fagurele lipit cu ajutorul acumulatorului auto.
Am cateva serii de rame ME in care am lipit doar jumatate de fagure dadan .... toate au fost completate si crescute bine merci.
Dezavantajul celulelor de trantori ma deranjeaza foarte putin, de obicei acolo este miere capacitat ... nu prea are loc regina sa ponteze.

PS: d-le Balas atat timp cat scrieti in mod civilizat fara sa-i numarati interlocutorului albinele sau alte cele nu se supara nimeni.
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 08 Sep 2012, 21:41, modificat de 3 ori în total.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde paul » 08 Sep 2012, 21:37

Nene Balas ... eu am folosit doar faguri Etta ! Pe toti i-am lipit de leatul de jos , indiferent ca a fost vorba de rama 1/1 sau rama 1/2 . NICI MACAR LA O RAMA NU S-A INTAMPLAT SA FACA PLIURI !!! Arata foarte bine ramele pline de sus pana jos ! Anul trecut am lipit si eu foita de speteaza de sus chiar daca am fost prevenit sa nu fac asa ! Anul asta imi venea sa-mi trag palme cand am vazut ce arta iese cu foita lipita de leatul inferior !
Insarmarea a fost tot orizontala !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 08 Sep 2012, 21:42

Am uitat sa precizez ca am crescut la 13 familii , 90 rame de cat de 1/2 si 37 rame de 1/1 :!:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde andrei_calinescu » 08 Sep 2012, 21:49

balasbebe scrie:Am mai vazut povesti cu lipirea fagurelui de leatul inferior. Total gresit. Am incercat si eu. Se intampla urmatorul fenomen: din cauza unei calitati proaste a fagurelui artificial acesta se lungeste ca o lumanare, si face pliuri. Daca as pune pozele cu fagurii deformati nu o sa mai folositi metoda. Riscul este prea mare.

Am cumparat rame cu canal si sus si jos. Am crezut ca se poate, ,mai ales ca am fost sfatuit sa incerc, dar fara succes. Ionita, sper ca nu te-am suparat ca am scris doar ce am vazut si nu doar la mine in stupine. Am colegi cu care colaborez, ma informez si daca informatia este verificata o pun in practica. Voi poate ca folositi faguri de la combinat, noi avem faguri de la bostinari. La ei fagurii sunt moi si la cateva grade, semn ca sunt doar urme de ceara.

Confirm domnul Bebe. Am trit-o si eu.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?