Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: inceput de proiect

Mesajde jenica67 » 11 Sep 2012, 13:13

Mie mi s-au imperecheat acum 2 saptamani, doua matci, fara probleme. Deobicei, in stupul respectiv, ar trebui sa vezi si trantorii de la alti stupi, adunati.
jenica67

Mesajde alin75 » 11 Sep 2012, 17:58

OK! Dar cred ca mai devreme de 01.10 nu sunt sanse sa se imperecheze. Atunci, mai sunt oare trantori, mai sunt de calitate? Am tot sperat sa apara aceasta botca mai devreme, iar o data cu trecerea timpului, am crezut ca s-a terminat cu schimbari pe anul acesta. Ma gandesc sa las natura sa-si spuna cuvantul iar in primavara in cel mai rau caz unesc. Pacat ca pierd o matca care putea sa apara mai devreme (toti ne dorim cat mai multe matci de SL).

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde nae » 11 Sep 2012, 23:18

Frumos.
Sa fii sanatos si sa mai faci...
nae

Mesajde alin75 » 11 Sep 2012, 23:36

Merci!
Sper sa mai obtin cateva si la anu.

Numai bine,
Alin
alin75

Mesajde octav79 » 11 Sep 2012, 23:44

alin75 scrie:OK! Dar cred ca mai devreme de 01.10 nu sunt sanse sa se imperecheze. Atunci, mai sunt oare trantori, mai sunt de calitate? Am tot sperat sa apara aceasta botca mai devreme, iar o data cu trecerea timpului, am crezut ca s-a terminat cu schimbari pe anul acesta. Ma gandesc sa las natura sa-si spuna cuvantul iar in primavara in cel mai rau caz unesc. Pacat ca pierd o matca care putea sa apara mai devreme (toti ne dorim cat mai multe matci de SL).

Numai bine,
Alin

De ce nu iei matca cu o mana de albine si sa o pui intr-un nucleu de imperechere? Daca reuseste ai castigat o matca, daca nu, nu ai pierdut mare lucru pentru ca le poti unifica in octombrie cu stupul vechi.
Bafta!
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Mesajde alin75 » 12 Sep 2012, 00:00

M-am gandit si eu la aceasta varianta, dar: nu am nucleu de imperechere, respectiv nu am unde sa-l duc. Pe de alta parte familia are o oarecare depopulare, nu rau, dar este (a redus considerabil ponta, mai are cam o rama de puiet capacit si una cu ceva larve + oua). Daca as incerca sa fac un roi, neavand unde sa-l duc se poate depopula si mai mult. ma gandesc sa fac o diafragma cu gratie hanneman, sa separ cele doua matci si sa-i urmaresc ponta.

Numai bine,
Alin
alin75

Mesajde jenica67 » 12 Sep 2012, 08:40

Daca este de schimbare linistita, e clar ca baba e la sfarsit. Daca era mai devreme, cand mai puteai profita de situatia, sa mai faci si alte matci de schimbare linistita, merita. La sa-le sa decida natura si mai vezi. Dupa maine, daca ai vazut botca capacita, o sa se imperecheze mai devreme.
jenica67

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?