Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pot sa descapacesc?

Mesajde FLORINELU » 13 Sep 2012, 16:38

amara satisfactie pentru multumirile lui Jean :lol: :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde badguy_goodguy » 13 Sep 2012, 20:01

Jean Valjean scrie:Badguy, tin sa iti multumesc pentru filmuletele postate, pentru ca m-ai linistit.
Daca la cum arata stupii tai la ora asta maestrii iti mai dau sanse de iesire din iarna, inseamna ca ai mei nu o sa aiba probleme.
Nu mi-o lua in nume de rau, dar pana si mie care, vorba aia, nu stiu apicultura nici pana la genunchiul broastei, mi se par foarte slabi stupii tai.
Da-le sirop la greu, nu un litru-doi, pererea mea.

Albinele mor primvara... nu iarna...
badguy_goodguy

Mesajde cipry74 » 13 Sep 2012, 20:24

Albinele mor primvara... nu iarna...[/quote]

Culca-te pe urechea aceea.....o sa vina si primvara....asigura-le macr jumatate din necesarul de hrana,ca sa poti pune turte din decembrie
cipry74

Mesajde badguy_goodguy » 14 Sep 2012, 01:05

Ok, cam cat ar trebui sa adaug? 5 kg? 10 kg? Inca mai au oua, daca adaug 2 litri de sirop s-ar bloca cuiburile? ar trebui sa pun inapoi ramele pe care le-au golit prin descapacire?
badguy_goodguy

Mesajde GEKKY007 » 14 Sep 2012, 09:26

Pana una alta ,poate iti cumperi si tu o dalta apicola sa nu te ranesti cu joagheru ala .Fara suparare.Asculta si tu de cei mai vechi din breasla si nu o mai tine pe a ta ,ca nu iti vrea nimeni raul,ca te mai aude vreun novice ca mine dezorientat in ale apiculturii de face ca tine si ca tine pateste. PS. Ai avut stupi si iarna trecuta?
GEKKY007

Mesajde badguy_goodguy » 14 Sep 2012, 13:14

Mda... nu cu la fel de putina resurse proteice ca anul asta, dar cu ceva mai putina populatie.

Dar am un atu, stupii sunt in zona de deal si inca se infrupta din struguri ... deci mai culeg si de acolo ceva.

Oricum, ii scot cumva pana in primavara...pana atunci stimulare zilnica 500 grame sirop.
badguy_goodguy

Mesajde Jean Valjean » 14 Sep 2012, 14:00

Badguy, vezi ca din cate am citit mierea din struguri nu prea e recomandata pentru iernare.
Insa banuiesc ca depinde si de concentratie, adica una e sa ai miere de struguri in proportie de 50% si alta e 5%.

Uite aici 2 discutii pe aceasta tema:
http://stuparitul.3xforum.ro/post/1184/ ... _STRUGURI/
http://apicultor.3xforum.ro/post/290/1/ ... _struguri/
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde panshe85 » 14 Sep 2012, 14:07

populatie putina.....completari tarzii => miere necapacita + miere de struguri....sper macar ca iarna sa fie de partea ta...dar preventiv cumpara ti un flacon de fumidil....
cat despre ouale pe care le pretuiesti atat de mult......albina care o ai in stupi se uzeaza o data cu completarile care ai de gand sa le faci cat si cu cresterea puietului,deci o sa moara in mare parte pana in primavara.......ouale care le depune acum vor iesii in jur de 5 octombrie,crezi ca si mai formeaza corpul gras pt a ierna normal si sa apuce cresterea unei generatii?
pe langa astea o sa mai vi si cu niste turte in timpul iernii ...alta uzura....
te salut cu respect!!
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica)
panshe85

Mesajde badguy_goodguy » 14 Sep 2012, 17:25

Poi stimulare cu F40 nu cu zahar...
Iar turtele vor fi apifonda...

Si ramele puse la descapacit produc uzura.
badguy_goodguy

Mesajde badguy_goodguy » 15 Sep 2012, 00:39

Inca o intrebare, cam la ce pret as putea vinde o familie gen cele 3 afisate?
badguy_goodguy

Mesajde un OM » 15 Sep 2012, 07:23

Apai cine cumpara acum, nu are treaba, iar la primavara s-ar putea sa nu mai ai ce.
un OM

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR