Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde jonny_it » 15 Sep 2012, 21:08

teinegru64 scrie:Chiar daca la anu... tu vei fi consilierul prim ministrului Basescu ....

De ce vrei rau tarii? :lol:
jonny_it

Mesajde dorindafi » 16 Sep 2012, 10:01

daca pui butoaiele suprapuse e posibil sa te-ncadrezi :lol:
dorindafi

Mesajde Cristian IONITA » 16 Sep 2012, 10:23

jonny_it scrie:De ce nu zici asa de la inceput?! In pretul la stupi iti rezolv si problemele cu vecinii .. definitiv. Ras in cap sunt, "prastie" am, .. mai trebuie ceva? :lol: :lol:

vezi ca la ei poate ca oameni obisnuiesc sa-si faca garduri .... :mrgreen:

:D :D
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 16 Sep 2012, 12:28

dorindafi scrie:daca pui butoaiele suprapuse e posibil sa te-ncadrezi :lol:

Le pun suprapuse, sa para mai multe :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 16 Sep 2012, 12:28

Cristian IONITA scrie:vezi ca la ei poate ca oameni obisnuiesc sa-si faca garduri .... :mrgreen:

:D :D

Uratule! :lol:
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 16 Sep 2012, 12:42

:D

si nu numai atat

viewtopic.php?f=36&t=2678

:)
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 17 Sep 2012, 14:48

@C.I. stiu ca ma crezi cumva dar chiar crezi ca am timp sa citesc toate tampeniile? :)

Astia nu au nimic de facut, de prasit, sapat un sant, facut temele la copii, orice?! :lol:
jonny_it

Mesajde perma » 17 Sep 2012, 21:11

Imi pare rau ca le dai. Mai ales ca din ce-am inteles, te ocupai de ele doar in weekend. Dar fiecare isi cunoaste mai bine treburile. Sper totusi sa nu pleci de pe forum si sa ne mai putem baza pe sfatul tau si noi astia la inceput de drum in ale apiculturii. Iti doresc multa bafta in noile tale proiecte!
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde jonny_it » 17 Sep 2012, 22:54

@Perma - o sa urmaresc forumul cand am timp; daca cineva crede ca il pot ajuta poate posta aici in discutia aceasta si o sa ii raspund. Primesc notificare pe email daca apar postari noi, deci teoretic nu ar trebui sa dureze foarte mult :)

Eu daca as fi in locul vostru nu m-as baza pe experienta apicola a unuia(adica eu) care mai are doar 5 familii de albine :lol:
jonny_it

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Sep 2012, 23:10

hai ca esti simpatic !!! sa fii sanatos cu toti ai tai !!! nu uita ca noi , incepatorii avem nevoie de cei ca si tine !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jonny_it » 17 Sep 2012, 23:19

Lucian, dupa cativa ani nu mai esti incepator :)
jonny_it

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Sep 2012, 23:22

eu nu am decat 2 ani si un picut de cand am albine !!! mai exact 2 ani si 2,5 luni !!! m-am straduit sa fiu permanent intr-o acumulare de cunostinte maxima !!! dar pe cum invat , imi dau seama cat de putine stiu !!! rabdare si studiu !!! munca si iar munca !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde teinegru64 » 18 Sep 2012, 21:37

jonny_it scrie:@Perma - o sa urmaresc forumul cand am timp; daca cineva crede ca il pot ajuta poate posta aici in discutia aceasta si o sa ii raspund. Primesc notificare pe email daca apar postari noi, deci teoretic nu ar trebui sa dureze foarte mult :)

Eu daca as fi in locul vostru nu m-as baza pe experienta apicola a unuia(adica eu) care mai are doar 5 familii de albine :lol:

Si de va fi sa ai mai multi.... ce tip de stup vei prefera?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde jonny_it » 18 Sep 2012, 22:51

teinegru64 scrie:Si de va fi sa ai mai multi.... ce tip de stup vei prefera?

Ma gandeam la un moment dat sa imi cumpar un pavilion. Pentru pavilion as fi folosit dadant 12 rame + cat de 1/2. Doar pentru pavilion. Este mult mai usor de manevrat si daca ai pavilion se presupune ca ai si o mobilitate ceva mai mare, adica tii tot timpul albinele in activitate si nu ai probleme cu roitul.

Pentru stuparit stationar si pastoral cu stupi "varsati" o sa folosesc ME ca si pana acum. Daca o sa vreau si o sa am timp sa fac mai multe familii paletizarea stupilor este cea mai buna/simpla solutie.

Pana atunci o sa mai treaca multi ani. :) Poate apare un tip de stup mai "destept" :lol:
jonny_it

Mesajde paul » 18 Sep 2012, 22:55

Hai mai jonny ... de ce dezamagesti teiu' ???
Puteai si tu sa spui ... layens ! Asta voia sa auda ! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde jonny_it » 18 Sep 2012, 23:24

@Paul.
Am vazut si am lucrat putin si cu Layens acum cativa ani cand inca mai avea bunicamiu(pe langa alte tipuri de stupi).
Este bun pentru iernare si dezvoltarea din primavara dar per total este greoi de lucrat cu el si cu toate ca aparent nu necesita prea multe interventii ajunge sa iti cam ocupe foarte mult timp. Este cam tot pe acolo cu orizontalul, adica un tip de stup care foarte probabil ca in 5-10 ani nu o sa mai existe deloc pe la noi. Nu am vazut nici un posesor de layens cu mai putin de 50 de ani, la fel cum nu am vazut stupine dotate cu sute de asemnea stupi. La fel cum nu se mai vad nici prea multi orizontali.
Layens-ul este folosit foarte mult in Spania. Totusi acolo vorbim de polenizare si nu neaparat de productia de miere.
Daca am folosi albine italiene limitarea cuibului ar fi utila dar noi folosim carpatine si treaba sta exact invers.

In Romania cu bune si cu rele dadant-ul de 10 sau 12 rame(in special la stuparii isteti) + cat(1/2 sau 3/4) este baza. Apoi ME si dadant + cat 1/1. .. parerea mea :)

MER-ul este o gluma deocamdata. Probabil la noi o sa prinda, adica o sa fie ok pentru exploatari mai mici, pana in 100 de familii in special pentru ca investitiile sunt mult mai mari si timpul necesar ingrijirii unei familii creste. Am testat si am scapat de ei, adica am transformat in caturi pentru ME.
MER = numar dublu de corpuri, numar dublu de rame. Oricat de mult ai lucra cu corpul tot trebuie sa ridici 20 de rame sa le extragi. De ce sa nu ridic doar 10? Si in plus ramele/corpurile alea trebuie facute deci alta munca in plus fara sa ai un avantaj real.
MER-ul este la fel de util ca fundul anti varooa :lol:

Repet, este parerea mea si este zisa mai in gluma mai in serios :lol: incapatanatii(aia mai mari ca mine) si persoanele dotate cu ochelari pentru cai sa cenzureze injuraturile :lol:
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?