Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PAMFLETE din BRUXEL

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 18 Iul 2011, 01:44

Adi Hodis scrie: nici viitorul NU mai e ce-a fost !

- Da Adi, e tare ideea! Sunt buni ardelenii !

Dar dacă stai să o rumegi bine găsești până la urmă o umbră de logică : "Viitorul" ce a fost în mintea multora dintre noi, nu corespunde cu "viitorul" actual :D ... Și dacă extrapolăm puțin ideea vom ajunge la concluzia că "NICI TRECUTUL NU VA MAI FI ce a fost"...Cu cât accesul la informație devine mai facil pt tot mai mulți dintre noi iar elemente de ultimă oră vin să întregească tabloul incomplet, realizăm cât de mare a fost minciuna cu care au fost crescute atâtea generații... ;) 8-)
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Adi Hodis » 22 Iul 2011, 22:00

Lupuuuu !!! ... nici de ciuda na-s posta nici un pamflet ... ca sa vedem cum e amenintzarea aia de scrisoare a lui Pishta ... :roll: :P
Ashe ca ... pune-o pe ecran Corneliule :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Re: COMUNICAT IMPORTANT PT ȚARĂ

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 22 Iul 2011, 23:26

- Mă băieți ! Când LU' anticipa cu ocazia sărbătorilor de Paști că spaniolii sunt bucuroși să ne servească...nu l-ați crezut...

LUPU' ALBINELOR scrie:COMUNICAT IMPORTANT PT ȚARĂ

Comisarul pt Agricultură în Comisia Europeană, Dacian CIOLOȘ, m-a interpelat de urgență ca să transmit eu pe Pamflete un comunicat pe care domnia sa nu a mai apucat să-l faxeze, fiindcă ia murit porumbelul voiajor cu care trimitea bilețelele de la Bruxel la București (nu era rasă omologată).

Dacă se va ajunge din nou la criza ouălor de paști, Cioloș ne sfătuiește să luăm ouă de la spanioli. Că la ei se strânge surplus pe motiv de coride cu tauri. Nu întotdeauna câștigă toreadorul. Iar învinsului i se confiscă ouăle la scoaterea de pe gazon. Și uite așa se adună..."Spaniolii ar fi încântați să ne servească" ne asigură europarlamentarul.

Dar uite că de la 1 august începem să fim serviți : Spania face ce n-a mai facut nimeni in UE. Accesul romanilor la munca, restrictionat de la 1 august ;) 8-)
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
LUPU' ALBINELOR

Re: Scrisoare deschis Pisti scris la Lup

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 23 Iul 2011, 00:15

cornelioandanciu scrie:Draghe Lup,
Citit Pisti ce scris tu aice, plecut mult la mine, ce tamplat drage la tine che nu scrii?...

- Mei șuferule!

- Tu invirte de covrig și mesteca in motorina mei...Che LU o s-o face de oae chind o se poate și el...Che uite che se schimbe lucrurile la Europa și LU prins este cu multe pe coa(mă) ie grele zilele aste...Che nu apuce nici se urle la luna...

Da nici lume nu respunde la pamflete...Numa cetește pe furate și ride pe-nfundate...asta numa nu dreptate...

LU crede che e mai mulți care cetește de pe alte forumi ca vizitautatori che forumiști noști...Estem ? ;) 8-) :D
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Adi Hodis » 23 Iul 2011, 06:22

cornelioandanciu scrie:Draghe Lup,
Citit Pisti ce scris tu aice, plecut mult la mine,...
Che Pisti dor scrie tu pamflete aice!

:lol: :lol: :lol:
Mooooi ... si la mine plecut tare ... ioooi che bine ras la io, ce scris tu aice Cornel baci ... asteptam mai scrie la noi, che bine tare scrie la tu ... ;) :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 26 Iul 2011, 00:28

cornelioandanciu scrie:...Lupuleeeeee! De ce taci ?

- De bună voie !

- Băi Cornele...Băi Ioane...Băi Danciule....Eu bag de samă că voi toți trei ați ajuns dependenț' de pamflete mă. Păi ce mă fac eu cu voi în haLU ăsta ? Că odată ajunși dependenți nu vă mai pot înțărca ușor...Am avut puțin timp liber și și ăla plin de nervi și probleme...Dar la urma urmelor...eu sunt LUP al ALBINELOR nu mitralieră de pamflete Hapciule, pardon, Danciule ! :D

O să încerc de dragu vostru să mă screm liberele astea...poate, poate iese ceva . Așa că fi cuminte (papă tot, fă nănic, nu dormi descoperit , fă-ți temele...nu ieși din casă fără fular căciuliță și mănuși, hetîcî hetîcî...) :lol: 8-)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 27 Iul 2011, 22:29

Borcanele cu Miere
Borcane de miere.jpg
Borcane de miere 2.jpg
Borcane de miere 2.jpg (13.75 KiB) Vizualizat de 13310 ori
Borcane de miere 3.jpg
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 27 Iul 2011, 22:40

Borcanele cu Miere

Cu ocazia unei expoziții internaționale de produse apicole (organizată de Apimondia în scopul promovării alimentelor naturiste și a educării consumatorilor asupra valorii produselor stupului), s-a prezentat o vastă și cosmopolită diversitate de tipuri de miere și modele de borcane și capace din toată lumea.

Imensul stand expozițional organizat la Pavilionul principal al Palatului expozițional Haysel din Bruxel a beneficiat de o publicitate pe măsura importanței evenimentului...Poze de grup sau individuale cu 'MISS MIEREA...X' au apărut pe copertele revistelor de mondenități din întreaga lume. De la cele mai cunoscute tipuri de miere la cele mai exotice...toate fremătau de stres și de emoție. Toate 'Mieresele' purtau etichete atrăgătoare în culori țipătoare și slogane provocatoare. S-a organizat chiar și o paradă a modei la borcane și capace ( cu forme și culori neconvenționale, cu imprimeuri hexagonale de faguri, în forma de stup...etc).

În mijlocul acestei mulțimi eterogene ce colcăia de oameni de afaceri din domeniul industrei alimentare, a celei farmaceutice, a cosmeticelor, de oameni politici, producători, procesatori, turiști, curioși...se afla și grupul dinamic și pus pe harță al borcanelor românești...

- Ia uitați-vă fetelor la caramelizata aia pe care scrie simplu și insuficient: "Miere de proveniență NON UE"...(strigă mierea de mărăcine)...Ia spune-ne și nouă din ce amestecuri artificiale ești făcută dulceațo, NON UE...Că parcă ai fi pastă de măceșe...fir-ai al dracu cu procesatorii tăi și cu cine te-o prelucrat artizanal...
- Voi puteți crede ce vreți, eu nu pot să comentez (le aruncă peste umăr borcănoasa dubioasă), dar atâta timp cât sunt prezentă pe toate rafturile supermarketurilor la prețurile cele mai accesibile nu aveți cum să îmi faceți concurență...Dacă cumpărătorul e mulțumit...sunt dulce, arăt ca mierea...
- Arăți ca dracu ! Norocu tău și ghinionul nostru este că nu cunoaște consumatorul diferența dintre mierea naturală și cea artificială...Păi noi și când suntem 'ameliorate' fă, avem rămasă mai multă naturaleață decât ai tu dulceață...Fiț-ar eticheta cu M în fața lu UE și fără NON...
- Las-o să se ducă, nu te mai înfierbânta atât că îți pierzi proprietățile curative (interveni cu efect calmant mierea de tei)...Tu nu vezi că nici nu ști cu cine vorbești ?
- Eu zic să nu ne ambalăm așa tare pe altele până nu privim mai întâi în curtea noastră...( abordă cu delicatețe subiectul mierea de salcâm). Să vă spun povestea unui vecin de al stuparului meu. Ăla este piețar. Pe taraba lui găsești lângă țelină și pătrunjel chiloți de damă și ojă...cartofi și șlapi de plastic...iar lângă acvariul cu pești exotici șade borcanul cu 'miere de salcâm'...După cum vede că arată clientul la față așa alege de sub tejghea borcanele. Le are poziționate gradual, în funcție de procentul de miere existent (sau mai bine zis inexistent). De la stânga începe borcanul pt caz de control (cu miere 100%), apoi procentajul de miere scade treptat până ajunge la borcanele care au doar Apiinvert pur. E, acum înțelegeți de ce se vinde apiinvertul așa de bine? Păi ia gândiți-vă puțin, zici că Apiinvertul e frate-mio: nu are miros, are consistența foarte apropiată de a mea ... este suficient de dulce, nu cristalizează, etc... Eu am savoare puternică și nici nu prea cristalizez...Astfel, savoarea mi-o pastrez chiar dacă sunt folosită de exemplu în proporție de 1/3 la 2/3 altă...chestie cât mai inodora .... Un nas de expert cu greu simte diferența dintre o miere 100% și o chestie care conține doar 30% miere. Cu așa ceva se ocupa cel mai des cei care vând miere la tarabă în piețe ...Marea lor majoritate nu-s apicultori (de fapt cum naiba să ai timp să stai toată ziua la tarabă și să fii și în pastoral ?)... Dar au ceva idee despre apicultură (au fost apicultori, au în familie, etc) .... Din considerente economice (ca să aibă un preț de vânzare cât mai jos, mai nou, de câțiva ani, trebuie să concureze cu mierea de la supermarketuri)...De chestia asta se ocupă din păcate și unii dintre apicultorii reali, pt a putea vinde cu amănuntul mierea la un preț scăzut...Nici nu mai trec siropurile prin gușa albinei, le amestecă în butoaie direct...
- Hai tu, lasă !!!...se miră mierea de crușin...Dar e posibil așa ceva ?
- Păi tu de unde vi tu dacă nu ai auzit până acum de așa ceva ? o întrebă mierea de lucernă
- De la țară ! răspunse crușinoasa cu sinceritate
- Și ca să o complectez pe mierea de salcâm (se băgă și mierea de salcie în discuție), procedeele de falsificare a mierii sau de producere a mierii artificiale sunt mai multe decât ați putea crede... Pentru mărirea consistenței se folosește amidon, gelatină, cleiul de oase si albușul de ou sau diversi hidrocoloizi... Pentru corectarea gustului și aromei sunt utilizati diverși îndulcitori sintetici (zaharina, ciclamați, aspartam etc.), aromatizanți naturali sau sintetici etc.
Falsificarea culorii se poate realiza cu caramel, culori de anilina... Iar pentru a se mări durata de păstrare se apeleaza la diverși conservanți cum sunt: acidul salicilic, boric, benzoic și sărurile lor...De fapt, produsele ca fulgii de cereale, biscuiți...alte produse de patiserie...etc, ce au pe etichetă specificația 'cu miere', sunt de fapt cu sirop de porumb... O altă metodă de falsificare a mierii, constă în hrănirea albinelor cu soluţii de zahăr.
Metode mai "nevinovate" de falsificare a mierii, constau din adăugarea de apă (mierea cu un conţinut mai mare de 25 % apă, se consideră a fi falsificată) sau din refluidificarea mierii zaharisite.
- Băi da deșteaptă mai ești ! se miră mierea de păducel.
- Il auzeam pe stupar cum bolborosea cu voce tare rețetele...A fost laborant o viață-ntreagă...a lucrat cu toate eprubetele...
- Fatăăă...Nu mai trăncăniți atâta din capace că vi se tocesc filetele tu...(își dădu mierea de muștar importanță)...Pe plan mondial, se consideră că miere falsificată ocupă locul al doilea între contrafacerile industriei alimentare, după uleiul de măsline extravirgin...Și fă, proastelor, dacă nu bagă apicultorul o înmulțește procesatorul...Și după aia neamțu...Ce știți voi fraierelor...
- Închide repede capacu că pute a varză fă, (se rățoi mierea de păpădie)...Te bagi și tu ca albina-n storcător...Îți sării muștaru de sub capac sau ce mama lui proces verbal ai ? Tu nu vezi că în momentul ăsta subiectul este despre ce se face la noi nu 'la ei' ?
- Dacă acum 10 ani un număr de 100 de familii era super suficient pt ca stuparul să aibă un nivel de trai mai mult decât satisfăcător, din păcate acum situatia s-a schimbat...(reveni mierea de cimbrișor). Nu pt faptul că ar fi scăzut prețul mierii ... (care se învârte tot în jurul echivalentului a 3-4 Euro sau USD), ci pentru că au crescut pretențiile și costul nivelului de trai..... Dacă acum 10 ani un venit a echivalentul a 300 Euro/USD pe lună era super suficient, acum nici 1000 nu prea ajunge .... Așa că trebuie mai multă miere ... Deci...de aici presiunea de a înmulți mierea prin orice mijloace...

- Aaaa...Voala...Borfașele din est...Care au pretenția să ne concureze pe piața europeană...Ha ha ha...(strigă mierea franțuzească de lavandă, invidioasă și disprețuitoare, făcând să se întoarcă toate privirile spre grupul borcanelor românești)...
- Tacâ-ț fleanca șeea bre, că pi tini dacă nu ti gâdilii clientu cu limba pi etichetă șî nu ti linjii pi buzâli borcanului ti cristalizăzi tătă uăi...ia uiti la dânsa bre...pierversa mamii iei...Franțuzoaico ! Ști bancu cu sânii bre ? Sâ ni linji în Pi Haș pi tăti ăi...(explodă poliflora de fânață de munte).
- Alo, alo...! Țațo...Aici nu ești în spatele prisăcii din Botșeni...Comportă-te civilizat că te afli în capitala Europei...Și se uită lumea la noi de parcă am scăpat din rezervație...
- Șe ai fă șî tu acu ? Iești dimentă ?
- Da, sunt de mentă...Și eu am contact cu turiștii străini în Deltă tot timpul, spre deosebire de altele care văd lumea numai când ajung în hala procesatorului sau la piață...
- Di aia ti-nverzâși așa ?...mentolato...

Între timp, borcanele românești de miere de prun, de măr, de salvie, de mac și de albăstrea se dădură pe lângă grupul mierilor de salcâm, hrișcă, trifoi, tei și lămâi verzi chinezești (ca să le spioneze consistența și aroma)...
După ce consumară în secret niște fiole cu sirop de zahăr și ceai de plante amestecat cu antibiotice (pt ridicarea cifrei octanice), între mierile de afine, dovleac, mure, trifoi roșu și alb și iederă începu să se înfiripe o autentică idilă de dragoste cu savoare florală...

- Hei, hei...ie...șî ni...după cum vorovirăm, de aia să plânge bătrânu meu apicultor...(zise mierea de mană de foioase), că din cauza lu ăia care îmblă cu mnierea vopsâtă el nu mai poate să vândă mnierea naturală, nefeștită...
- Mei, moghior meu nu place face ca voi, cu sirupuri la mieru lui...Che mai bage un puțin de zmeur la mine...aia-i nem mult...Che altfel trebe se vinde la io patrațele ca pe caramele mei...așa de gros și vârtos estem...(se înnegri de indignare mierea de mană de brad)...
- Aptică doră io ce miș zâce amu ? Pă ni nu-mi vine să grăiesc ( oftă cu amar și culoare de chihlimbar întunecat pe fața borcanului, mierea de castane comestibile)...

- Ole...Romania...Somos Latino, efervescente, mui temperamental...si si...(se prezentă exuberant grupul mierilor de portocale, rozmarin, coriandru, fenicul și iarbă neagră din Spania, Italia și Grecia)...
- Yo soy de Mehicooo...(făcu mierea de avocado o piruetă)...
- Pthiii...Da ce tăbărâră astea ca baba pe mormânt acilea...pe noi acilea, fă ? Voi nu văzurăț' ?...Dupe gâtu nostru acilea...( se tulbură mierea de scaiete)...Fir-ar mama lor a dracu...Să zâcă bogdaproste că nu le dădui Răului...
- Fi și tu mai deschisă, mai politicoasă, că aici nu ești la Caracal...Ele au trecut doar ca să ne salute...(o apostrofă mierea de castane sălbatice)...
- Păi ce, eu vorbesc mexicană fă ?
- Nu există limba mexicană, în Mexic se vorbește tot spaniola, nu numai în Spania...
- Păi eu nu le vorbesc pe amândouă...dele dracu...

- No, fiț' atente tu...No, ști ce am auzât ? Că îs unele care să învârt tare fain tu (era poliflora de șes )...No, doamne cășună-le, că-s verișorăle mele de la munte tu, ie...Zâce-să că suie neamțu în munte la stupar, în prisacă, de ai de zâle, no, șî bagă deștu-n borcan...ie tu...Direeect...N-ai văst așa ceva...După ce să linje pleacă ață-n Jermania...Face analiză...ce analiză...numa el șî Dumnezo știe...Da după ce gată cu tăte tâmpeniile astea știț ce-i fain tare ?...Că-i dă la stupar între 6 șî 8 euro pă kil tu șî îi ie tătă recolta! No, ie. Îi adevărat tu, așa am auzît...Să uărbesc de nu...
- Cum ? Nu se poate ! (sări ca electrolizată mierea de floarea soarelui ). Păi cum adică...pe noi ne forțează apicultorii să ridicăm eticheta tot mai sus când ne așezăm pe rafturi sau tejghele, ca să se vadă fundu...borcanului...Ne încearcă toți cu degetu, iar noi trebuie să rămânem deschise la pofta fiecăruia...Chiar dacă ne dau jos capacu și ne dezverginează, pt ca mai apoi să ne abandoneze fără să ne ia...Să ne păstrăm un ten cât mai omogen, cât mai fin cristalizat, să ne menținem culoarea cât mai deschisă ca să nu părem că ne-am învechit...etc, etc... Și toate astea ca să ademenim cumva clientu...Și proastele alea de la munte care nu știu ce e ăla zahăr și nu au auzit în viața lor de Apiinvert să ne ia nouă caimacul la vânzări ? Nu pot să cred...Nu că deja încep sa transpir abundent și dacă îmi crește umiditatea iar dau în fermentație...Pfaaiii...Scădea-mi-ar enzimele și altera-m-aș la ultraviolete dacă am mai pomenit așa ceva...
- Proaste ca proaste dar sănătoase...Alea sunt roșii în obraji...când te uiți la fundul lor...(zise râzând mierea de amorfă).

- Hey girls ! How you doin...Have you seen my bitch ?... întrebă borcanul american de hrișcă ținându-le de după gât pe californianca de eucalipt și canadianca alfalfa...
- Hey Yo! Întrebi de mierea englezească de pufuliță sau de neo-zeelandeza de manuka ? (îi răspunse mierea de salcâm - cea mai umblată și mai cultă dintre ele)
- No honey ! Întreb de mierea amară de arbatus din Corsica...Vreau să-i dau niște...mied...de la mine...Ca să o mai îndulcesc...Dacă înțelegi ce vreau să spun...Oh yeah...See you later...Sittin' in the bar with the Sugar Shaker...(that's me sugar)... Dacă înțelegi ce vreau să spun...Oh yeah...
- No, I Fuck You! Big Time! The Long Way...Mother Fucker...i-o reteză mioritic ca la New York mierea romanească de salcâm (reacție la care borcanul american de hrișcă nu se așteptase).

Hindusa toxică de rhododendron (care asistase la fază), schiță un zâmbet malefic și ridică paharul în semn de omagiu adus româncei...

Mierea de tei se ridică brusc în picioare de la masă și arătă cu degetul:
- Vedeți grupul acela din diagonală ? Alea cu consistență ciudată și culori bizare ? Sunt din America de Sud, din jungla amazoniană...Pun pariu că nici LUPU' ALBINELOR nu a auzit de ele, oricât de deștept s-ar crede...

(Cred că m-a ginit la faza asta)..

- Fetelor! Hai să discutăm despre o problemă care a apărut anul ăsta și care cred că o să cam țină...Dacă nu se intervine în vreun fel...(debută mierea de rapiță cu o mimă destul de afectată )...Mă refer la legea igienei alimentare ce interzice mierea care prezintă urme de Organisme Modificate Genetic...Voi cum vedeți problema ? Fiindcă eu o văd destul de gravă... Directiva 2001/18 prevede că OMG-urile (organismele modificate genetic) pot fi diseminate în mod deliberat în mediu sau introduse pe piaţă numai în condiţiile deţinerii unei autorizaţii.
Potrivit Regulamentului nr. 1829/2003, OMG-urile destinate utilizării ca produse alimentare, produsele alimentare care conţin sau constau din OMG-uri precum și alimentele produse din sau care conţin ingrediente produse din OMG-uri fac obiectul unei autorizări...Nemții sunt cei mai drastici în privința aceasta...

- Păi stați să vă spun ce a pățit o prietenă de a mea, polifloră (zise mierea de floarea soarelui). Au depistat-o pozitivă în urma unui contact neprotejat cu hibridul unui porumb...Că cică a rămas gravidă cu niște organisme modificate genetic...Au dat-o jos din tir, în plin câmp și au supus-o consumului inuman (că pt consumul uman era considerată contaminată)...

- În anul 1998, societatea Monsanto a obţinut o autorizaţie de introducere pe piaţă a porumbului modificat genetic de tip MON 810 (revenii mierea de rapiță). În plus, au fost de asemenea autorizate mai multe produse alimentare derivate din linia MON 810, mai exact făina de porumb, glutenul de porumb, grişul din porumb, amidonul de porumb, glucoza de porumb şi uleiul de porumb...
Porumbul modificat genetic MON 810 conţine o genă a unei bacterii care determină formarea unor toxine în răsadurile de porumb, distrugând astfel larvele unei specii de fluture parazit care periclitează dezvoltarea plantelor.
Freistaat Bayern (Landul Bavaria, Germania) este proprietar al mai multor terenuri pe care s-a cultivat în ultimii ani porumb MON 810 în scopuri de cercetare.
Neamțul Bablok este un apicultor amator care produce în vecinătatea terenurilor aparţinând Freistaat Bayern miere destinată vânzării şi consumului propriu. În trecut, acesta producea și polen destinat vânzării ca produs alimentar, sub formă de suplimente alimentare.
În anul 2005, în polenul de porumb colectat de domnul Bablok din stupi situaţi la 500 de metri de terenurile aparţinând Landului Bavaria a fost constatată prezenţa, pe de o parte, a ADN-ului de MON 810, şi, pe de altă parte, a unor proteine modificate genetic. În plus, prezenţa unor cantităţi foarte reduse de ADN de MON 810 a fost de asemenea detectată în câteva eșantioane de miere produsă de domnul Bablok. Considerând că prezenţa de reziduuri de porumb modificat genetic a făcut ca produsele sale apicole să devină improprii comercializării și consumului, domnul Bablok a iniţiat o serie de proceduri judiciare împotriva Landului Bavaria în faţa instanţelor germane. Bayerischer Verwaltungsgerichtshof (Curtea Administrativă a Landului Bavaria, Germania) solicită Curţii de Justiţie să stabilească dacă prezenţa polenului de porumb modificat genetic în produsele apicole în cauză constituie o „modificare substanţială” a acestora, astfel încât introducerea lor pe piaţă să trebuiască să fie supusă unei autorizaţii... În concluziile prezentate de către avocatul general Yves Bot amintește, în primul rând, că OMG-urile, asemenea celorlalte organisme vii, reprezintă entităţi biologice capabile să se reproducă sau să transfere material genetic. În ceea ce privește polenul de porumb, se constată că acesta îşi pierde foarte rapid, prin uscare, capacitatea de fecundare și devine materie moartă. Deși acest material biologic mai poate conţine încă informaţii genetice, simpla prezenţă de ADN în acesta şi posibila încorporare a respectivului ADN de către alte organisme nu înseamnă totuși că organismul mort în cauză mai poate fi în continuare capabil să transfere în mod activ material genetic.
Ca atare, avocatul general conchide că polenul provenit de la porumb MON 810 care nu este viabil şi care, prin urmare, nu este apt să fecundeze, nu este un organism viu și, ca atare, nu poate fi considerat un OGM.
În schimb, domnul Bot constată că atât mierea în care se poate detecta prezenţa polenului provenit de la porumb MON 810 cât şi suplimentele alimentare pe bază de polen care conţin polen provenit de la acelaşi soi de porumb trebuie să fie considerate produse din OMG-uri. Avocatul general remarcă în această privinţă că polenul este utilizat, ca ingredient, în cadrul procesului de fabricare a produselor apicole și că produsele finite conţin ele însele urme de polen.
În continuare, avocatul general precizează că un produs alimentar care conţine material provenit de la o plantă modificată genetic, fie că acesta este inclus în mod intenţionat sau nu, trebuie să fie întotdeauna calificat drept aliment produs din OMG-uri. Astfel, riscul pe care îl poate reprezenta un produs alimentar modificat genetic pentru sănătatea umană este independent de caracterul intenţionat sau neintenţionat al introducerii materialului biologic provenit de la o plantă modificată genetic.
În sfârșit, avocatul general constată că prezenţa involuntară în miere, chiar și într-o cantitate infimă, a polenului provenit de la soiul de porumb MON 810 are drept consecinţă faptul că mierea în cauză trebuie să facă obiectul unei autorizări de introducere pe piaţă. În această privinţă, împrejurarea că polenul respectiv provine de la un OMG autorizat în vederea diseminării deliberate în mediu și împrejurarea că o serie de alte produse provenite din acest OMG pot fi comercializate legal ca produse alimentare nu sunt decisive, întrucât mierea care conţine polenul în discuţie nu este acoperită de o autorizaţie eliberată în conformitate cu Regulamentul nr. 1829/2003...
...Concluziile avocatului general nu sunt obligatorii pentru Curtea de Justiţie. Misiunea avocaţilor generali este de a propune Curţii, în deplină independenţă, o soluţie juridică în cauza care le este atribuită. Judecătorii Curţii urmează să delibereze în această cauză. Hotărârea este de regulă pronunţată la o dată ulterioară... Asta se întâmpla pe la începutul lui februarie anul acesta, în Germania...

- DAR REȚINEȚI ! În documentul neoficial, destinat presei, se făcea următoarea precizare : "Trimiterea preliminară permite instanţelor din statele membre ca, în cadrul unui litigiu cu care sunt sesizate, să adreseze Curţii întrebări cu privire la interpretarea dreptului Uniunii sau la validitatea unui act al Uniunii. Curtea nu soluţionează litigiul naţional. Este de competenţa instanţei naţionale să soluţioneze cauza conform deciziei Curţii. Această decizie este obligatorie, în egală măsură, pentru celelalte instanţe naţionale care sunt sesizate cu o problemă similară." Adicătelea, în traducere liberă fetelor, cineva de la noi din Românica trebuie să se sesizeze, să facă demersuri, să ridice problema la forurile naționale (și apoi europene) competente...Cine ?...

- Băi fetelor, eu deja fac spumă sub capac și intru în cristalizare prematură(strigă mierea polifloră de șes)...Păi boul ăla de neamț (sau care o fi), mânâncă la fast-food un hamburgher făcut din animale manipulate genetic,furajate cu plante modificate genetic și crescute în condiții de stres în ferme supraaglomerate,(sau hamburger făcut din produse petroliere ca și conservele de carne chinezești), consumă legume ca de plastic, manipulate genetic și crescute cu chimicale în sere, fără gust și fructe care nu se strică niciodată (doar se mumifică după un an)...Bea rahaturi de sucuri (ca și cola, care îți dizolvă bucățica de carne din pahar până dimineața)...alte alea...beri 'pasteurizate' și lapte ce conține mai multe antibiotice decât lactoză...etc, etc...Alea nu sunt nocive pt consumul uman ? Ne-au găsit tocmai pe noi (cel mai apreciat aliment-medicament natural), să ne umple de...organisme...?
- Eu sunt contaminată cu organisme dar uleiul care se stoarce din aceiași floare și se vinde pt consumul uman nu e, așa-i ? răbufni mierea de floarea soarelui.
- Va fi vai di curu borcaniilor noastri...v-o spuni dânsa... (poliflora de fânață de munte).
- Tu te plângi ? (o întrebă mierea de salcâm)...Păi mie, (rețineți că subliniez), adică MIEREA DE SALCÂM, mi-a spus apicultorul că dacă nu fac rost de clienți la Bruxel nici să nu mă mai întorc acasă...Că mă face mied...hidromel...mursă...sau țuică de miere, cum i se spune popular...
- Lasă fă, naturală să fi...(încercă să facă pe spirituala mierea de scaiete)
- Naturală ca naturală, dar îmi pierd identitatea...
- Și ?
- Și din produs apreciat de consumatori selecți ajung să fiu apreciată de bețivi...

Încinse peste limita de suportabilitate a PeHașului, româncele făcură front comun și semnară o petiție sub forma unei scrisori deschise de protest pe care o înaintară factorilor de decizie de la Bruxel :

" Noi, faimoasa și bine cunoscuta miere românească, facem un apel pe această cale către Bruxel, pt eliminarea prevederii legale care ne interzice consumului uman pe motiv că suntem contaminate cu organisme modificate genetic. Considerăm prevederea ca fiind manipulativă și extrem de discriminatorie. Suntem de acord cu prevederile actuale doar în cazul în care ele se aplică la întreaga industrie alimentară, nu doar la anumite alimente. În încheierea documentului protestatar și revendicativ vom cita pe marele poet național neîmperecheat (pardon, nepereche), Lupai Albinescu :

Mierea ce a curs din faguri
Mii de ani pe acest pământ
Va pleca spre alte meleaguri
Unde butoaiele se vând.

Evita-vom pe Coana UE
Și ale sale mecanisme
Ca să poa' să-și lingă...deștu
Ce ni l-au băgat în organisme ".

PS. Semnați și voi petiția dacă vreți să aibă câștig de cauză !

LU' Borcangiu ;) 8-) :D
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Cristian IONITA » 27 Iul 2011, 23:45

suma respectelor LU

.... am dat din ras in plans .... si nu prea-mi sta in fiere
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Bambucha » 28 Iul 2011, 07:21

Domnu' Borcangiu,
din aceasta frantura mondena a mierilor de tot felul mai lipseste din peisaj culmea, decontarea acelui fluid, ce se apropie de consistenta salcamului. Decontare ce porneste tocmai de la destinatarul acestui document protestatar.
Un d(r)ac de la mama lui.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bee Happy » 31 Iul 2011, 21:49

Lupule! Ma aflu la limita de jos, pe scara pamfletica.
Neuronii zambareti, nu mai vor sa fie activi, decat timid, la moonlight.
Am impresia ca activitatea mea pamfleticoasa, este ca o rabufnire de starflare, care apoi se ascunde in gaura neagra, in care a disparut si grupul Divertis.
Dar nu-i nimic. E bine ca macar tu te descurci si o duci bine.

Microbian Pamfletel.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 01 Aug 2011, 01:45

- Păi nici nu știu ce să îți urez Bee Happy...

'Să ai noroc în viață' sau...'Să îți fie țărâna ușoară'...Pt că dacă și tu te-ai stins, îmi vine greu să cred că va apărea un alt entuziast care să-mi țină isonul cum ai făcut-o tu ...

Dacă în țara lui Papură Vodă unde Răul nu doarme niciodată iar Contele Dracula domnește peste o hoardă de Vampiri ce sug necontenit de la jugulara celor mulți și neputincioși...Dacă în țara unde Anomalia este a patra formă de agregare iar munții noștri aur poartă...mereu către altă poartă...Unde hoțul nu doarme niciodată pt ca hoția să nu se răcească iar tradiția de a fi 'mai hoț decât tatăl meu' să nu dispară...unde apa aerul și fraerul sunt valori perene...Dacă pe plaiul mioriței unde zilele nu sunt surori bune ci vitrege...iar capra vecinului trebuie să moară necontenit pt ca liniștea celorlalți să se reinstaureze...Dacă în această țară binecuvântată cu supraviețuitori care s-au încăpățânat să reziste în scurgerea istoriei agățându-se de motto-ul 'zi ca ei dar fă ca tine' ... Dacă în această țară zic, unică și mereu surprinzătoare, unde presa nu moare...TU NU MAI GĂSEȘTI CE SĂ SCRII...atunci înseamnă că am ajuns la capătul zilelor...TALE !!! :twisted:

Vezi că în semn de apreciere pt sacrificiul depus pe altarul Pamfletelor, am să îți ofer o înmormântare regală și am să îți cânt prohodul pe V R S ;) 8-)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Ioan Guist » 01 Aug 2011, 02:55

Ba da ...esti bun rau.
Si ce nu intelegi?? Ca in tara asta descrisa de tine, adica Romanica, vine unu ca tine si sta calare pe spuma si tain.Adicatelea e sus de tot si nimeni, da...absolut nimeni nu mai indrazneste sa se uite in sus.Apai sa mai si scrie o poanta.
Lica, ai insurubat-o bine pe asta cu OMG.Informatie, poanta, parere, idei ... tot tacamul.

Hai sa traiesti !

Miere de ghiocel mic mic de tot ,te deranjeaza
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Bee Happy » 01 Aug 2011, 21:57

LUPU' ALBINELOR scrie:
Vezi că în semn de apreciere pt sacrificiul depus pe altarul Pamfletelor, am să îți ofer o înmormântare regală și am să îți cânt prohodul pe V R S ;) 8-)

'' Ca de ma voiu scula, pre multi am sa popesc si eu'' (Alexandru Lapusneanu)
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 02 Aug 2011, 01:17

Ioan Guist scrie:Ba da ...esti bun rau.
Si ce nu intelegi?? Ca in tara asta descrisa de tine, adica Romanica, vine unu ca tine si sta calare pe spuma si tain.Adicatelea e sus de tot si nimeni, da...absolut nimeni nu mai indrazneste sa se uite in sus.Apai sa mai si scrie o poanta.
Lica, ai insurubat-o bine pe asta cu OMG.Informatie, poanta, parere, idei ... tot tacamul.

Hai sa traiesti !

Miere de ghiocel mic mic de tot ,te deranjeaza

- Te saLU și eu Nelu !

Tu îi ți partea lui Bee Happy pt că ți-e simpatic ? Păi tocmai asta e ideea. Și mie îmi este simpatic. Nu ai văzut ce fin driblează ?
Bee Happy scrie:...a disparut si grupul Divertis.
Adică, dacă până și Divertis nu a mai făcut față, ce pretenții mai putem avea de la el, nu ? Și a început să o lase...moartă. Tocmai de aceea i-am cântat prohodul. Ca să îl readuc în simțiri. Nu ai văzut că a renăscut din propria țepușă ?... Adevărul este că Bee Happy e băiat bun. Dacă nu îl scapi din mână... :twisted:

Ceea ce am vrut să îi transmit lui Bee nu afost ideea sesizată de tine atât de promt :
Ioan Guist scrie: Bă da ești bun rău.
(Recunosc domn Nelu, nimeni nu e perfect :D ) Ci faptul că într-o țară în care anomalia e la ordinea zilei și în care oricâte calcule , previziuni și măsuri de precauție ți-ai lua, mai mereu pândește o 'chichiță' capabilă să răstoarne 'carul mare' și să te ruineze peste noapte...subiectele care să te inspire la pamflet sunt practic inepuizabile. În România presa nu va muri de foame niciodată tocmai pt că spectrul realităților despre care se poate scrie este așa de...variat și dinamic.

Am eu vaga impresie sau cu o mână mă critici și cu alta mă lauzi ? Păi tu nu ști că plus cu minus dă zero ? :D

Hai să trăiești, că altfel iar nu mai dai pe aici cu lunile...

CârcoteLU nederanjat 8-)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 02 Aug 2011, 01:58

Bee Happy scrie:'' Ca de ma voiu scula, pre multi am sa popesc si eu''

- Ai grijă !

Că bascula ta, ba scula ba nu scula... ;) 8-) :lol:
LUPU' ALBINELOR

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE