Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Strangere Cuib

Mesajde andrei_calinescu » 25 Sep 2012, 21:25

pab scrie:
andrei_calinescu scrie:Nu au nici o legatura iernile intre noi si Franta

Ma bucur ca ti-ai dat seama. Iti amintesti de discutiile nostre din iarna cand tu imi expuneai metoda trioletului practicata de voi in Franta primavara, iar eu iti spuneam ca in april la noi nu mai ai ce sa razui din coroanele ramelor cu puiet, ca practic ele nu mai exista?

Bogdan, inainte de toate salut revenirea ta pe forum. Era nevoie.
Sigur ca imi amintesc de discutie.
Pentru mine e evident ca abordarea pas cu pas a ceea ce am facut in France, aici in Romania, ar fi o eroare capitala.
Sunt diverse diferente de care trebuie tinut cont.
Ca idee, si nu o spun cu nici o forma de orgoliu, dupa cativa ani petrecuti in exploatatia lui Michel, acesta aderase la solutia restraqngerea cuiburilor, avantajele in primavara fiind evidente.
Nu generalizasem asta deoarece nu aveam timp sa acoperim totul, insa o faceam partial la familiile mai slabutze..
andrei_calinescu

Mesajde Badea. claudian » 25 Sep 2012, 21:45

jenica67 scrie:Absolut la fel, ca este vorba cam de acelasi nr de albine.

Nu este chiar asa !... lucrul cu stupul orizontal difera !...
Badea. claudian

Mesajde teinegru64 » 25 Sep 2012, 21:49

jenica67 scrie:Pai o rama Dadant care are 1,5 kg de miere, este o rama goala 60%. Mie mi se pare foarte goala, pentru o iernare in siguranta. Eu stupii, ii pregatesc ca ramele de iernare, sa aiba 70-80% miere. Adica la 5 rame 15-16 kg si 6 rame 18-20 kg.
Apropo de ramele lasate cu miere, chiar capacita dupa diafragma, eu am patit anul trecut, cand prin octombrie, am gasit o familie, ca trecuse acolo, si cara mierea din stup, construise aripioare, sa ierneze pe acea rama. Daca nu o gaseam, murea sigur de foame.

Asta poate fi un dezavantaj la orizontal....fiindca ai spatiu pui mai multe rame la tras.Si daca ai pozitionat cuibul gresit ....ai omorat familia.
Fişiere ataşate
P1060480.JPG
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde tiby visan » 25 Sep 2012, 22:42

domnu misu va salut in primul rind.As avea si eu o intrebare,cum folositi folia de nailon?si iarna si vara etanse numai peste rame fara podisor deasupra sau dejoss si in loc de diafragma cum?Daca aveti niste poze aratati-mi si mie s-au explicati-mi as vrea sa folosesc si eu folie dar nu stiu cum nu am folosit niciodata si mi-e frica de condens.si alti care folositi explicati-mi si mie,va multumesc astept raspunsuri si pareri.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde Dila Daniel » 25 Sep 2012, 22:52

tiby visan...
de ani buni se tot discuta de folie.Nu trebuie decat sa cauti !!!
uite cateva topicuri...'rar mama ei de lene...
viewtopic.php?f=4&t=608&p=10212&hilit=folia#p10212
http://stuparitul.3xforum.ro/post/1814/ ... RO_CONTRA/

ai la dispozitie motoare de cautare si aici si pe forumul vechi.
Nu trebuie decat sa introduci cuvantul "folie" la subiecte sau mesaje,si sa vezi cat ai de citit...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde laur1 » 25 Sep 2012, 22:57

daca nu am fi noi astia care tot intrebam voi ce ati face???......doar bani??......nu va plictisiti?:))
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Mesajde tiby visan » 25 Sep 2012, 23:02

va salut d-le Dila Daniel nu va suparati dar nu prea stiu eu sa folosesc calculatorul si nu stiu care,ce sunt motoare de cautare spunetim si mie.Va multumesc.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde Dila Daniel » 25 Sep 2012, 23:19

ok.am inteles. Uite
pentru forumul acesta search.php
pentru forumul vechi http://stuparitul.3xforum.ro/search.php
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dila Daniel » 25 Sep 2012, 23:21

laur1 scrie:daca nu am fi noi astia care tot intrebam voi ce ati face???......doar bani??......nu va plictisiti?:))

tu citesti sau gandesti ce scri?
care voi?
care bani?
iar plictiseala se poate combate in moduri mai utile si placute...
P.S. nu e prost ala care raspunde?

Nu este nevoie de raspunsuri,sau cel putin nu aici,fiindca si asa am deviat de la subiectul topicului.
Sa revenim la strangere cuib.
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde laur1 » 25 Sep 2012, 23:47

de fiecare data in care intreaba un incepator.....toti sare CITESTE!!!! atunci forumul asta pt ce este???
laur1

Mesajde Mircea_63 » 26 Sep 2012, 00:03

Si ai citit?

Intr-adevar e neplacut ca atunci cand intrebi ceva sa ti-se raspunda altceva, totusi nu uita ca toti de aici suntem intr-un fel, ca tine. Nimeni nu e obligat sa-ti raspunda!

In mod sigur forumul n-a fost facut ca sa raspunda o "echipa" celor care pun intrebari, iar cei care iti raspund nu capata nimic. Si tu poti raspunde altora, daca stii crezi ca raspunsul tau poate fi util.

Totusi, daca vrei ca sansele de a primi un raspuns sa fie mai mari, in primul rand intreaba politicos. De citit ai citit? Ai carti de apicultura? Te ai gandit ca o parte din ceea ce inveti despre albine, o inveti din carti sau de la altcineva care are albine, iar aici pui intrebari despre chestii pe care nu le-ai inteles, sau n-ai gasit raspunsul in carti, sau mai rar, daca e ceva urgent si n-ai timp de cautat sau n-au unde citi.

Daca te porti civilizat, multi vor sari sa te ajute. Daca faci urat, este posibil si sa primesti un sut in fund. Tu alegi!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde laur1 » 26 Sep 2012, 00:12

nu am citit indeajuns.dar cred sau vreau sa cred ca forumul este facut pentru apicultori.in cazul in care nu am inteles ceva mi-ar place ca cei care stiu sa-mi spuna.
laur1

Mesajde Mircea_63 » 26 Sep 2012, 00:17

Fiecaruia i-ar place asta, dar trebuie sa accepti ca uneori, ori nu e nimeni pe fir, ori poate nimeni n-are chef sa-ti raspunda si nimeni nu-i poate obliga.
Deseori sunt puse intrebari la care s-a mai raspuns de foarte multe ori incat e normal sa se enerveze cate cineva care deja a raspuns si sa-ti spuna sa citesti.
Folosesti motorul de cautare? Cu el gasesti raspunsurile fara sa mai pui intrebarea!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde laur1 » 26 Sep 2012, 00:24

este ceva normal ca o intrebare sa se repete.este ceva normal ca dvs.sa va enervati.dar!.........nu sunteti obligati sa raspundeti.(in cazul in care noi astia mici am pus o intrebare care a fost pusa deja:) sariti peste!
laur1

Mesajde Vrabie Radu » 26 Sep 2012, 07:59

Haideti sa revenim la strangere baieti,cum adica pozitionat gresit?,ca n am priceput
Vrabie Radu

Mesajde Ruben » 26 Sep 2012, 08:19

laur1 scrie:de fiecare data in care intreaba un incepator.....toti sare CITESTE!!!! atunci forumul asta pt ce este???

Omule, nimeni nu spune ca nu poti intreba. Ai libertatea sa intrebi, eventual sa deschizi topicuri(sau sa intri pe cele existente).

Insa, Daniel a vrut sa spuna altceva. Ca despre subiectul acesta s-au scris lucruri importante de catre oameni care stiu.

Vezi tu... stuparii astia care au scris mult pe forumul vechi despre ceva, sau au scris mult pe acesta nou, nu le vine sa repete la nesfarsit o idee.

Priveste partea pozitiva: In timp ce multi au idei/practici bune, doar unii au ales sa ne spuna si noua. :idea: Foloseste.

Vezi, io, sa fiu in locul lui Daniel, din comoditate, nu as fi dat linkurile, si as fi lasat sa raspunda la intrebari userii care au chef. :evil: :)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR