Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vasilescu Adrian

Mesajde vasilescu adrian » 18 Sep 2012, 21:11

ma gandeam eu ca puiet nu mai am pentru ca nu am stimulat..lipsa culesului se datoreaza secetei din acest an si stimularea trebuia facuta,dar nu ma gandeam ca voi ajunge in situatia asta..
ce sanse au stupii mei peste iarna? cateva pareri..se mai poate face ceva?..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde victor s » 18 Sep 2012, 21:20

La 10kg de miere , cam putine sanse... inca mai poti face ultimele completari cu sirop 2/1 (2 zahar/ 1 apa)invertit.
Spor !
victor s

Mesajde vasilescu adrian » 18 Sep 2012, 21:36

victor s scrie:La 10kg de miere , cam putine sanse... inca mai poti face ultimele completari cu sirop 2/1 (2 zahar/ 1 apa)invertit.
Spor !

dar cu rezerve de hrana destule nu ar mai fi probleme?intreb pentru ca miere au(la 3 am calculat dupa greutatea ramelor aproape 20 kg,estimativ,si mai pot egaliza rezervele intre ei)am zis peste 10 kg pentru ca aceasta cantitate am fost sfatuit sa o las..
va multumesc pentru raspuns si va salut respectuos!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 25 Sep 2012, 22:51

in weekend am fost la tara si am facut repetarea tratamentului cu VF..cred ca o sa-l mai fac odata si este de ajuns pe anul acesta..
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 25 Sep 2012, 23:04

sambata trecuta mi-am facut curaj si am pus pentru prima data folie peste rame..
Fişiere ataşate
Fotografii-0001 (2).jpg
Fotografii-0002 (2).jpg
Fotografii-0003a.jpg
vasilescu adrian

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Sep 2012, 23:38

eu zic ca cea mai buna este folie cat mai groasa !!! de solar !!! parerea mea !!! :P :P :P
cand m-am uitat mai atent am vazut ca ai stupi orizontali !!!
daca nu ai sita pe fund , nu-i prea bine cu folie !!!
mai intrebi si pe altii !!! :D
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 26 Sep 2012, 00:06, modificat 1 dată în total.
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde vasilescu adrian » 25 Sep 2012, 23:43

ves.lucian.zabrani scrie:eu zic ca cea mai buna este folie cat mai groasa !!! de solar !!! parerea mea !!! :P :P :P

si eu sunt cam de aceeasi parere..asa ca am folosit folie mai groasa,din saci de plastic ;) ..
salutari si numai bine!..
vasilescu adrian

Mesajde cantemir » 25 Sep 2012, 23:45

vasilescu adrian scrie:sambata trecuta mi-am facut curaj si am pus pentru prima data folie peste rame..

Fa-ti curaj si scoate-o de acolo! Folia se foloseste doar la stupii cu fundul din plasa, pentru a obtine efectul de clopot. Stupii tai au fundul plin, deci nu!
cantemir

Mesajde vasilescu adrian » 26 Sep 2012, 00:06

deci am facut o mare tampenie punand folia?.. :oops: o voi scoate cand ajung la ei..
am pus folie pentru ca asa mi-a spus un stupar din sat(care are tot stupi cu fund fix)..si eu am crezut fara sa cer prea multe explicatii..chiar am crezut ca vrea sa ma ajute..dar se pare ca nu toti iti vor binele..
va multumesc din suflet pentru raspunsuri..pe viitor voi intreba mai multe pesoane inainte sa actionez..
vasilescu adrian

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Sep 2012, 00:07

bine faci ca intrebi !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde vasilescu adrian » 26 Sep 2012, 00:12

desi am facut o prostie ma bucur ca o pot indrepta..
cel care m-a indemat sa pun folie zicea ca a pus si el..deci sa ii spun si lui sa o scoata sau sa-l las sa vedem ce se intampla 8-) ..
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 26 Sep 2012, 00:14

eu ii voi spune..el va face ce va vrea..
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 27 Sep 2012, 09:23

aceasta este gafa pe care am facut-o acum 3 ani..deci este in cel de-al 3-lea sezon de functionare si inca mai merge(scoate fum)..pentru ca a ruginit si probabil de la temperatura au aparut cateva gaurele in partea de jos dar nu o afecteaza..
in primavara voi cunpara si eu una noua :D ..
Fişiere ataşate
Fotografii-0018+.jpg
burduful este facut din OSB si piele dintr-o geaca veche(+arc)
Fotografii-0019+.jpg
Fotografii-0020+.jpg
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 02 Oct 2012, 08:34

sambata(pe 29 sept.)am facut din nou tratamentul cu varachet..este de ajuns pentru anul acesta in conditiile in care la ultimele doua repetari nu am mai avut deloc puiet?..
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 02 Oct 2012, 21:40

situatia stupilor mei in aceasta perioada este urmatoarea:
stupul 1-opt rame cu albina,aprox 14kg miere
stupul 2-sapte rame cu albina,aprox 12kg miere
stupul 3-sapte rame cu albina,cam 12-13kg miere
stupul 4-opt rame cu albina,aprox 13kg miere
stupul 5-noua rame cu albina,aprox 15kg miere
stupul 6(roi artificial facut de mine la salcam)-7 rame cu albina,aprox 10kg miere
stupul 7(roi primar din stupul 3)-cinci rame cu puiet,cam 8-9kg miere
stupul 8(roi secundar din stupul 3)-sase rame cu albina,aprox 9kg miere

roii i-am ajutat cu miere de la cei care aveau mai multa..probabil voi mai scoate cate o rama din cuibul pentru iernare(nu stiu daca de la toti)..
cred ca vor trece iarna cu rezervele actuale..asa zic eu(si sper din toata inima)..
ce sanse cred apicultorii cu experienta ca au familile mele?..
salutari si numai bine!..
vasilescu adrian

Mesajde robert.s_robert » 02 Oct 2012, 23:32

Ce inventiv este romanul,buna treaba cu afumatorul...este ideal pt un incepator ce nu-si permite sa faca investitii prea mari.Bravo, sa va traiasca albinele si sa le tot inmultiti! :D
0762616363
robert.s_robert

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?