Asa-i, aveti toti dreptate, dar eu o sa va supun atentiei ceva mai placut[cele rele sa se spele, cele bune sa s-adune!! Creanga].
Ieri un fost coleg, acum pensionar[ce-l care m-a initiat in ale albinelor], m-a rugat sa-i dau voie sa-si faca tuica la cazanul meu, si eu l-am rugat, cat se face distilarea, sa deschida unul, doi stupi si sa-mi spuna starea roilor.
El i-a luat la rand si a restrans si observat 6 din 13. Rezultatul; 5 aveau puiet capacit pe cca 3 rame 1/1, a-l 6-lea avea 4 rame cu puiet capacit si toti aveau oua si larve. De asemeni toti pana la 7-8 rame aveau miere si pastura.Urmeaza ca azi sa umble la toti.
Cand am ajuns acasa mi-a povestit, era foarte surprins de ce a gasit. Si el are stupi la Grajdana, o comuna apropiata de a mea, dar mai la deal si spunea ca a-i lui mai au cate o palma doua de puiet. Imi pare rau ca nu am fost acasa sa pot face poze.
M-a si bestelit pt doua greseli ; am pus diafragma prea aproape de rama, si doi, am bagat hranitorul intre ultima rama si diafragma.
Acuma intrebarea; e de bine, e de rau

? ce trebuie sa mai fac in afara de tratamentul 3 fara puiet, inlaturarea foliei[fund plin] si impachetarea? Multumesc de raspuns.