Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

iernarea mai multor familii intr-o singura cutie

Mesajde mirceas » 28 Sep 2012, 23:19

Ideea apartine marelui apicultor Hristea !!!
Fişiere ataşate
Untitled-2.jpg
Untitled-2.jpg (76.77 KiB) Vizualizat de 7085 ori
Untitled-01.jpg
mirceas

Re: iernarea mai multor familii intr-o singura cutie

Mesajde filip » 30 Sep 2012, 14:13

"Stupusori perfect despartiti unii de ceilalti pentru ca nici o albina sa treaca din unul in celalalt"
Hristea spre deosebire de prof URSU stia ce se intampla cand ai 3 fam in aceiasi lada si albina comunica ori doar mirosul comunica.
3 in 1 in lipsa de cules si stimuland cu sirop e o combinatie mortala.
filip

Mesajde mirceas » 01 Oct 2012, 11:59

revoltator este ca brevetarea ii ofera exclusivitatea impartirii castigului cu producatorul de cutii, ceea ce nu mi-se pare normal !!!
mirceas

Mesajde Adi Hodis » 01 Oct 2012, 13:48

Sa intelegem ca profu' de mate' ( al albinelor ) si-a brevetat stupul orizontal impartzit in mai multe nuclee ?. :shock:
Pai astfel de stup am avut si eu in urma cu 15 ani ... iar exclusivitatea aia, se vrea sa produca numai dumnealui ? :mrgreen:
Sa fim seriosi ... cu picioarele pe pamant si cu capu' pe umeri, ... nu in nori.

Cine acorda brevetari asa, este ... in nori ?... s-au e loc de-o shpagutza :?
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde filip » 01 Oct 2012, 14:33

Adi Hodis,
Stupul 3 in 1 cu pereti etansi pot sa-l inteleg .dar 3in 1 cu ram comun si toata filozofia filmata e abureala.
Poti lucra cu rama plina cu miere asezata in fata urdinisului in plin cules si nu se va apropia albina de ea.Experiment facut de profesor cu rama comuna in stupul 3in 1.
Dar in lipsa de cules si stimulare cu sirop, stupul 3 in 1 cu diferite cai de acces si comunicare intre fam de albine e criminala.
filip

Mesajde filip » 01 Oct 2012, 14:33

Adi Hodis,
Stupul 3 in 1 cu pereti etansi pot sa-l inteleg .dar 3in 1 cu ram comun si toata filozofia filmata e abureala.
Poti lucra cu rama plina cu miere asezata in fata urdinisului in plin cules si nu se va apropia albina de ea.Experiment facut de profesor cu rama comuna in stupul 3in 1.
Dar in lipsa de cules si stimulare cu sirop, stupul 3 in 1 cu diferite cai de acces si comunicare intre fam de albine e criminala.
filip

Mesajde nae » 01 Oct 2012, 15:36

Paulescu a descoperit insulina ,de patentat a patentat-o altcineva ...sunt multe exemple ; nu e moral e legal .
nae

Mesajde jonny_it » 01 Oct 2012, 15:46

filip scrie:Dar in lipsa de cules si stimulare cu sirop, stupul 3 in 1 cu diferite cai de acces si comunicare intre fam de albine e criminala.

Am avut ani cand iernam nucleele in acelasi stup. Adica 4 sau 6 nuclee iernate in aceeasi cutie, despartite doar de gratie hanemann. Albinele erau in comun doar ca aveam 4 sau 6 matci.
Puneam sirop intr-un singur hranitor situat pe una din laterale, adica 2 sau 3 din nuclee aveau albine care treceau prin celelalte nuclee pentru a prelua siropul.
... si nu am avut furtisag sau alte probleme.

Am testat si varianta cu mai multe nuclee si urdinis comun, functioneaza doar trebuie tinute in nucleul/e de la urdinis doar matcile neimperecheate si mutate dupa aceea in celalalte(facut schimb).
Nu imi aduc aminte sa fi pierdut vre-o matca, adica sa fie omorata de albine.

Domn profesor spune multe chestii pe acolo care nu prea functioneaza in practica dar chiar prost nu este, din contra, stie unele lucruri elementare de apicultura pe care multi pe aici vad ca nu le stiu.
Inainte sa aruncam cu bolovanul ar fi bine sa testam/invatam pe propria piele. ;)
jonny_it

Mesajde teinegru64 » 01 Oct 2012, 16:19

filip scrie:"Stupusori perfect despartiti unii de ceilalti pentru ca nici o albina sa treaca din unul in celalalt"
Hristea spre deosebire de prof URSU stia ce se intampla cand ai 3 fam in aceiasi lada si albina ... ori doar mirosul comunica.

Am avut rezultate foarte bune cu 4 in 1... cu miros comun in cuiburi.Am fost uimit dar asta e...Comunicarea directa au avut-o doua cate doua in cele doua caturi a cate.....18 rame 1/1.
Fişiere ataşate
P1080230.JPG
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde jenica67 » 01 Oct 2012, 19:02

Dar stupul Dorobantiu Alexandru, cu ce ziceti ca seamana ??
Fişiere ataşate
___Stupul Dorobantiu Alexandru 1_resize.JPG
___Stupul Dorobantiu Alexandru 2.JPG
Ultima oară modificat de jenica67 pe 01 Oct 2012, 20:29, modificat 1 dată în total.
jenica67

Mesajde filip » 01 Oct 2012, 19:48

Cand este cules in natura totul e ok.Dar cand nu e ,se distrug intre ele.
Depinde si de rasa de albine.
Eu nici macar nu aranjez cuiburile pentru iarna in perioada aceasta.
Magaziile le-am luat seara si dimineata,iar petecele de miere din fag din magazii am pus magazii peste roi cu folie pliata intre cuib si magazie.Astfel ca nu a existat ram cu miere in spatele stupilor.
Fiecare e liber sa experimenteze orice,atat timp cat nu afectezi vecinii
filip

Mesajde teinegru64 » 01 Oct 2012, 20:35

Sa ne permita sa facem orice operatiune...,,fara a ucide o albina ....fara a varsa o picatura de miere”....pai dumnealui stia de stupul Ursu dar nu a spus nimic. :lol:
teinegru64

Mesajde Dragos2006 » 01 Oct 2012, 20:51

In urma cu un an de zile i-am trimis un mesaj lui on-line in care prezentam articolul din revista RA precum si o carte scrisa de un francez unde era prezentat un astfel de stup , deci on-line inventase .... apa calda . Cu un tupeu de neimaginat si-a mentinut placa lui . Atunci mi-am dat seama ca este un simplu borfas ce cartier care vrea 100 euro pe o lada si 100 euro pe o mana de DVD-uri.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde teinegru64 » 01 Oct 2012, 22:06

De ce RA si francezul nu au brevetat?? La urma urmei trebuie sa fim mandri cu asemenea romani.
Ps
Am avut clienti care au pomenit de prof Ursu.Cand va zice un client ceva de Dragos2006 imi scot palaria...
teinegru64

Mesajde jenica67 » 01 Oct 2012, 22:20

Se pare ca stupul merge bine, avand in vedere ca la cativa ani, tot se reinventeaza.
jenica67

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE