Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde nae » 01 Oct 2012, 16:25

Corect .Nu le mai schidolesc de 4 ani - mai bine .
Anecbalia , la mine, se manifesta dupa august (si n-am babe ), am 2 in stup, in mai multi (sunt frumoase ) dar am si 2 botci intr-o galeata de albina... octombrie ...
Se schimba cand vrea EA si nu-mi convine .Mai studiez .
nae

Mesajde andrei_calinescu » 02 Oct 2012, 01:09

jonny_it scrie:Asa NU!

Este bine sa te uiti de 2 dupa ce asezi capacul sau un corp peste altul. Uneori le poti aseza pe langa si apare furtisagul :?

Johny,

Stau si ma uit la salbaticia lor. Le-ai dat sirop de zahar cu ceva aromat sau miere?
Eu le-am completat cu Apiinvert si nu tin cont de ora, nu se creeaza furtisag.
andrei_calinescu

Mesajde Bambucha » 02 Oct 2012, 08:42

Da-mi voie sa speculez :)
Acolo a fost fanta free enter o perioada ceva mai mare de timp, deja incepeau sa care frumos fetele, nu e nimic anormal in comportament. Filmul a fost realizat probabil imediat dupa ce s-a remediat greseala.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde jenica67 » 02 Oct 2012, 09:21

Eu ca sa nu am problema asta cand pun alimentatoarele, dau doua ture se scoch sa etansez.
jenica67

Mesajde jonny_it » 02 Oct 2012, 11:05

Bambucha are dreptate, a fost asezat rau capacul si l-am asezat cum trebuie apoi am filmat. :)

Era scris si deasupra de film dar nu a citit prea multa lume :lol:

Este bine sa te uiti de 2 dupa ce asezi capacul sau un corp peste altul. Uneori le poti aseza pe langa si apare furtisagul

PS: Ultima hranire cu sirop a fost facuta prin august.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 10 Oct 2012, 21:50

Husky vs urs! :lol:

jonny_it

Mesajde jonny_it » 10 Oct 2012, 22:26

10 Octombrie 2012

1. Unde sunt matci tinere inca mai este puiet, poate si pentru ca ziua aduc polen.
2. Noaptea se strang in ghem,
3. Pot incepe sa scot din ramele care au fost puse dupa diafragma pentru ca sunt goale.

Imagine

Unde or fi albinele? :lol:

Imagine
jonny_it

Mesajde activ » 10 Oct 2012, 22:47

La intrebarea : Unde or fi albinele ? ... Raspunsu la-i dat mai sus niţel ... 2. Noaptea se strâng în ghem!
Greşesc ?
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde andrei_calinescu » 10 Oct 2012, 22:50

Albinele? In corpul 1...deocamdata.
andrei_calinescu

Mesajde jonny_it » 11 Oct 2012, 11:07

Da, sunt stranse in ghem intre corpul de jos si cel de sus. Unde exista miere mai multa sunt aproape toate jos.

Zilele astea o sa scot ramele goale de dupa diafragma/din margine, mai fac un tratament pentru varooa si dupa aia astept 15 martie :lol: Daca am timp le ascult pe la 5-10 ianuarie, daca nu ... vedem ce zboara in martie. :)
jonny_it

Mesajde Ioan Guist » 11 Oct 2012, 21:13

In poza sunt doua corpuri Me?Daca da, se vede albina deja in corpul doi.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Bambucha » 11 Oct 2012, 21:32

Deoarece nu sunt in ghem.
La temperaturile actuale de peste zi se destinde! Asadar nu este un ghem strans... ci un ghem afanat!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde jonny_it » 11 Oct 2012, 21:39

Ioan Guist scrie:In poza sunt doua corpuri Me?Daca da, se vede albina deja in corpul doi.

Bambucha are dreptate, cand este putin mai racoare nu se mai vad asa bine. Oricum este o familie slabuta; anul acesta am si mate lesinate .. destul de multe :lol:
Daca anul acesta am "mancat" destul de multa miere chiar daca a fost seceta a fost doar pentru ca au fost familii puternice iesite in primavara cu albina multa si foarte putin uzata(iarna 2011-2012 a fost una foarte usoara zic eu). La anul daca nu facem stimulare nu prea o sa fie roz situatia. Conteaza mult si cum o sa fie primavara.

Anul acesta schimb putin modul de iernare, adica in conditiile unei toame destul de secetoase nu mai am familiile din anii trecuti. Daca anul trecut la 15 octombrie familii pe 8-9 intervale pline ochi de albina erau considerate bune si nimic iesit din comun anul acesta nu prea vezi asa ceva. Deci pregatirea trebuie sa fie perfecta.

Niciodata nu extrag hranitoarele.
Imagine
jonny_it

Mesajde Ioan Guist » 11 Oct 2012, 22:02

De ce intreb.
Familia din poza , pare sa fie pe un singur corp.Si atunci e asezata bine.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Bambucha » 11 Oct 2012, 22:04

Johny,
Nenea Pupe a constatat doar ca albinele nu erau in ghem deoarece erau prezente destul de evident si in c2. Tu afirmasesi mai sus ca erau stranse in ghem intre corpuri! La o poza cu zile si nopti in sir de temperaturi mai mici de 4-5 grade sigur nu se va mai vedea nimic de sus.

P.s. Cum ai reusit sa-i bagi mai slabi decat anul trecut? :o Toamna asta chiar a fost polen frumos..
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde jonny_it » 11 Oct 2012, 22:08

Din ce vad eu este pe 2, totusi 100% sigur o sa stiu maine cand o sa vad care este.
De ce zic 2? Pentru ca se vede podisorul care este de aproximativ 50 x 46 cm si sta in picioare langa stup. In picioare este cu cativa cm mai scurt fata de fund(4 cm inaltime in total) + 2 corpuri(48 cm in total).
Totusi foarte probabil sa fie pe 2 si pentru ca mai am doar cateva familii ramase pe 1 corp(alea care nu am avut timp sa le unific), in rest sunt pe 2 chiar daca am format cuibul in corpul 2.

detalii ... :lol:
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?