Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Filme ..... d-alea "grele" , nene !

Mesajde Cristian IONITA » 02 Oct 2012, 16:23

Mircea_63 scrie:Intr-adevar exista multe suprafete neexploatate. Cine are risipeste, cine n-are dramuieste, iar statistic daca suntem noi doi si tu mananci doi pui, iar eu niciunul, se cheama ca in medie am mancat fiecare cate unul.

....

pai stai asa ... ca nu am spuds nimic de criza finaciara .... cand vorbim de criza hranei se intelege ca nu ar exista hrana sa ne hraneasca pe toti nu ca nu sunt bani pentru mancare. Cu bani problema e alta si depinde cum o privesti .... e mai simpla sau mai complexa ....

Criza finaciara are prea putin de-a face cu alimentatia ... din cauza crizei finaciare se oftica omu' ca nu-si permite IPhone si sa schimbe anual masina .... nu ca nu are ce baga la mat ... .

Acum 25 de ani au trait romanii bine merci cu painea pe cartela si salam cu buletinu .... mai avem inca enorm de mult pana sa ajungem acolo .... sa spui ca nu ai cum sa pui mancare pe masa.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde polen34 » 03 Oct 2012, 14:25

nu e chiar asa..pentru ca atata timp cat criza financiara poate afecta industria, la randul ei afecteaza si nevoile oamenilor!
service gsm pentru tablete
polen34

Mesajde modigliani » 03 Oct 2012, 15:05

criza financiara

Dragii mei , iertati-ma , dar nu vedeti padurea din cauza copacului !!!

Asta cu criza financiara e o aiureala !
..... PLANETA NU NE MAI POATE SUSTINE DIN RESURSELE PE CARE LE ARE !!!!!!!

..... PUNCT ! .

E atat de dificil de observat asta ??? Din punctul meu de vedere - insist , este un punct de vedere , o opinie personala , fara intentia de-a jigni o alta a altcuiva - ...... suntem "haliti" !!! Am vlaguit total planeta asta ! Am "supt-o" si ne-am inmultit peste masura , ne-au crescut nevoile , ..... pur si simplu nu mai poate sustine peste ..... 7 ( !!! ) miliarde de locuitori !

Nu vorbesc acum despre finante si inginerii financiar-bancare ! Fac referire stricta la capacitatea Terrei de-a ne asigura haleala ! Minimum necesar existentei !
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 03 Oct 2012, 15:25

Pai Pictore .... ca sustii asta am inteles din prima .... ce nu am vazut eu ... sunt argumentele .... cum poti spune ca planeta nu ne-ar putea hrani din moment ce noi practicam acum cea mai mare risipa (inclusiv a hranei) din istoria omenirii?

Daca ne apucam sa racaim orice ghena de gunoi o sa gasim ca e aruncata hrana care sa mai hraneasca poate inca o data pe cei care au aruncat-o.

La fel si cu suprafetele cultivate ..... cum putem spune ca nu ne ajunge hrana cand suprafete enorme sunt lasate necultivate .... sau sunt cultivate cu plante "tehnice", destinate altor scopuri decat hranirea?
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 03 Oct 2012, 16:27

Cristian IONITA scrie: Pictore ....cum poti spune ca planeta nu ne-ar putea hrani din moment ce noi practicam acum cea mai mare risipa (inclusiv a hranei) din istoria omenirii?

Este cea mai tembela si contradictorie fraza pe care-ai postat-o vreodata pe forumu' asta !!!

Tu de fapt ...... ce vrei ????
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 03 Oct 2012, 17:14

Mie nu mi se pare nici tembela si nici contradictorie ...

Nu prea-s lamurit de ce te limitezi la opinia cum ca am crapa de foame (nu ne putem dezvolta) din cauza ca planeta nu ne poate hrani .... din moment ce am ochi sa vad si minte sa rationeze asupra faptului ca de fapt resursele nu sunt limitate ci doar risipite.
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 03 Oct 2012, 17:19

Cristian IONITA scrie:Mie nu mi se pare nici tembela si nici contradictorie .

Treaba ta ...... Eu ti-am spus (sugerat) cum se vede ceea ce scrii de la fereastra altuia .......
modigliani

Mesajde ioanpuiu » 03 Oct 2012, 17:24

Cristian IONITA scrie:.... din moment ce am ochi sa vad si minte sa rationeze asupra faptului ca de fapt resursele nu sunt limitate ci doar risipite.

Cristi, nu ne stresa prea tare cu optica ta, aşa vezi tu.
Se produce mult dar este o hrană industrializată iar dacă toţi oamenii ar vrea hrană naturală, mulţi ar muri de foame.
O hrană nesănătoasă care face bine la Monsanto, în industria farmaceutică, în medicină şi în alte locuri, dar nu omului.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 03 Oct 2012, 17:27

ioanpuiu - eu nu stresez pe nimeni, care se simte stresat e liber sa nu citeasca ....

despre hrana industriala putem discuta de asemenea, dar eu nu la ea am facut referire, mai degraba nu doar la ea.

eu sunt tare curios sa aflu insa pe ce anume mai precis se bazeaza cei care afirma ca nu am avea ce manca din cauza ca am fi prea multi?

cum anume au ajuns la concluzia asta?
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 03 Oct 2012, 17:36

Vezi cam care este nivelul salariilor şi al pensiilor şi conştientizează că foarte mulţi oameni nu ies din fasole şi cartofi.
Dar ai dreptate, au ce mînca.

Cum crezi că te-ai descurca cu hrana lor ?
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 03 Oct 2012, 17:41

vorbim de chestii diferite .... una e sa nu ai ce manca ca nu ai de unde .... si alta e sa nu-ti permiti.

Pictorul mai sus nu a spus nimic de costuri ... ba dimpotriva a scos din ecuatie criza finaciara .... daca am inteles gresit il rog sa corecteze

Eu vreau argumente la parerea cum ca nu ne-ar tine pe mai multi pamantul .... exceptie ca sunt unii care nu si-ar permite .... e alta discutie.

PS: au fost perioade in istoria omenirii cand cartoful (nu stiu daca si fasolea) a generat boom de natalitate, iar gatit cum trebuie e chiar o alternativa buna la alte mancaruri, care alte mancaruri isi au unelew efecte nu prea benefice.
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 03 Oct 2012, 17:50

Daca socotim ca pentru 1 kg de carne porc se consuma 5kg porumb... am citit, nu mai stiu unde, ca o solutie ar fi sa fim cu totii vegetarieni sau aproape vegetarieni.
Eu sunt carnivor! Sper sa nu ajung sa fiu nevoit sa devin vegetarian.

C.I. Doar ca o curiozitate: gandacul de colorado a dus la criza cartofului si la emigrarea in masa in America.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 03 Oct 2012, 18:02

@Mircea_63

pai .... de ce sa ajungi in asa situatie?

ca nu-ti vei mai permite finaciar?
sau ca nu vei mai avea de unde?

cartoful inainte sa genereze emigrarea .... a generat boom-ul democrafic care apoi a emigrat.

revenind .... la criza petrolului ... oameni se misca http://0-100.hotnews.ro/2012/10/03/rena ... ul-viitor/

masina electrica isi face din ce in ce mai mult loc pe sosele .... daca cu adevarat nu ne va mai ajunge petrolul trecerea va fi foarte probabil mai usoara decat a fost acum 50 de ani trecere de la locomotive cu abur la cele electrice (sau diesel).
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 03 Oct 2012, 18:12

Cristi , iarta-ma te rog , dar poti lasa acest topic pentru FILME si sa renunti a-ti mai duce razboaiele aici dar sa pleci gandindu-te la ce-ar fi trebuit sa te ''atinga" din ce-a fost off-topic ?

Cre' ca daca deschid un topic numit "cozonac" ...... tu tot ai avea ceva CONTRA de spus in acel topic .......

Ceva de genul : " Stafida patru de pe flancul stang e pusa ...... invers ! "
Ultima oară modificat de modigliani pe 03 Oct 2012, 18:20, modificat 1 dată în total.
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 03 Oct 2012, 18:20

bine mha bine .... te tragi pe noada si nu vrei sa raspunzi

io-te acilea de filmul asta ce spui:

Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 03 Oct 2012, 18:21

REPET !!!
modigliani scrie:Cre' ca daca deschid un topic numit "cozonac" ...... tu tot ai avea ceva CONTRA de spus in acel topic .......

Ceva de genul : " Stafida patru de pe flancul stang e pusa ...... invers ! "
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE