Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: DE PRIN TARA ADUNATE- RETETE CULINARE

Mesajde Cristian IONITA » 07 Sep 2012, 20:05

Continuare:

- in vasul roman se aseaza fasolea;
- pestea ea bucatile de carne si afumatura;
- apoi legumele calite impreuna (cu tot cu sos);
- apoi rosiile tocate (eu le-am zdropbit cu furculita);
- apoi usturoiul.
Fişiere ataşate
07092012666.jpg
07092012661.jpg
07092012659.jpg
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 07 Sep 2012, 20:12

- vasul roman se baga la cuptor - ca si masura de precautie eu am folosit si o tava pentru ca vasul fiind cam mic riscam sa dea sos pe-afara si cuptorul asta electric e al naibi de complicat de curatat - se seteaza temperatura mica si timp estimat de preparare (aici eu am cuptor electric si nu prea bate ca si timp cu varianta pe gaz).
- se verifica daca fasolea este preparata, daca nu se mai baga prelungeste prepararea. ATENTIE cand se scoate vasul din cuptor si mai ales cand se ridica capacul .... frige si contine abur sub oarece presiune, trebuie manipulat cu manusa si ferita fata.
- dupa ce fasolea este gata (se mai pot face ajustari de condimentare, eventual adaugate tomate - eu am mai pus vre-o 3 linguri de bulion) se mai lasa la cuptor la foc ceva mai mare (250 grade) fara capac cam 15-20 de minute pentru ca totul sa se rumeneasca, eventual bucatile de carne se intorc si pe partea cealalta.
Rezultatul este foarte apetisant
Fişiere ataşate
07092012667.jpg
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 03 Oct 2012, 15:36

bag de seama ca nu mai e nimeni pasionat de papica .... nu-i nimic .... va mai prezint tot eu ceva, mai "imperialist" de data aceasta:
PIEPT DE PUI cu mere in vas roman

Despre vasul roman am spus mai sus ce si cum, in principiu trebuie tinut plin cu apa cam 1/2 ora inainte de folosire, nu se baga in cuptor preincalzit, nu se folosesc ptemperaturi prea mari, nu se adauga apa la mancarea ce urmeaza a fi gatita.

Ingrediente:
- pui - acum am avut piept dar merge cu orice chiar si pui intreg - cam 500 grame;
- mere - curatate de coaja si de seminte - cam 1 Kg;
- condimente: sare, boia, piper, tarhon, scortisoara, etc;
- unt (cam 50 gr);
- miere - cca 100 ml;
- smantana (2-3 linguri);
- vin alb cam 200 ml;
- usturoi 2-3 catei mai babani.
Fişiere ataşate
03102012671.jpg
03102012670.jpg
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 03 Oct 2012, 15:40, modificat 1 dată în total.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 03 Oct 2012, 15:39

Se face un sos cat mai omogen din unt + miere + vin + condimente frecate cu furculita.

Carnea (eu aici in Belgia intodeauna o fierb inainte de a o gati) impanata cu usturoi se trece prin sos si apoi este pusa in vas impreuna cu merele taiate cubulete (cam 1,5-2 cm latura),
In sosul ramas se adauga smantana si o ceasca de apa (eu am pus supa de la carnea fiarta) si dupe ce se omogenizeaza se toarna cat mai unifor peste carnea si merele din vas.
Vasul acoperit se baga la cuptor la temperatura mica (eu am pus la 175 grade) si se lasa pana carnea e bine facuta - la mine a stat 1 ora dar am cuptor electric si difera timpii fata de gatitul la gaz.
Se mai lasa la cuptor cu capacul ridicat inca 15-20 de minute pentru a se rumeni si a mai scadea din sos.
Fişiere ataşate
03102012674.jpg
03102012672.jpg
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 03 Oct 2012, 15:45

Se poate servi ca atare sau cu diverse garnituri .... eu am avut orez :P

garantez ca este delicios ....
Fişiere ataşate
03102012677.jpg
Cristian IONITA

Mesajde echo » 24 Oct 2012, 00:37

Cristian IONITA scrie:bag de seama ca nu mai e nimeni pasionat de papica .... .

bre CI, nu e chiar asa.... mie imi ploua in gura mai rau decat lu LUPE cand il apuca amocu'!! Da' n-am unde sa ma desfasor...

stai asa ca in cateva luni imi intru iarasi in mana (apartament cu bucatarie corespunzatoare) si ii dam drumul !!! am o reteta de spagetti al olio con pesto genoveze de te lingi pe labe si zici "mai vreau" ...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde iunicu » 12 Noi 2012, 13:45

Peste marinat la cuptor in bulion

Se cauta pesti de toate rasele si dimensiunile care se portioneaza in felii daca sunt mai mari de o palma si se aseaza inghesuiti intr-o tava mai inalta.
Peste ei se toarna 10 linguri de ulei de floarea soarelui si de doua ori pe atata otet. Otetul trebuie pus in cantitate mai mare daca pestele are oase mari. Fara teama pentru ca la 120 de grade, otetul se evapora si la sfarsit nici nu o sa stiti ca a fost vreodata otet acolo. Se adauga o lingurita de sare si una de piper boabe. Mai puneti 3-4 foi medii de Dafin si completati cu apa pana se acopera bine pestele dupa care se baga tava in cuptorul incins.
Acum rabdare findca prepararea dureaza 4 ore. Intre timp mai completati cu apa cand aceasta scade si cu o ora inainte de a scoate tava din cuptor, puneti intr-o cana 4 linguri zdravene de pasta de tomate si diluati-o cu apa pana devine lichida. Turnati peste peste in tava si din momentul asta nu mai umblati in cuptor.
Pe timpul prepararii oasele se inmoaie devenind comestibile.
Se serveste alaturi de un pahar de vin alb.
Pofta mare!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde albinutza01 » 12 Noi 2012, 15:34

arata super!
albinutza01

Mesajde Cristian IONITA » 12 Noi 2012, 16:50

ioi ce bine arata .... gata din asta o sa fac

intrebare: In loc de otet daca folosesc vin are ceva? ....
Cristian IONITA

Mesajde iunicu » 12 Noi 2012, 16:58

Vinul nu este suficient de acid pentru scopul nostru. Vinul se pune in pahar langa farfurie.
In loc de otet poti folosi zeama de lamaie dar ramane acrisor pestele. Otetul are rolul de a decalcifia oasele de peste pentru a le face comestibile. In cele 4 ore de stat in cuptor dispare si ultima molecula de otet din tava. Pestele ramane dulce si oasele moi cat sa le mesteci si sa le inghiti.
iunicu

Mesajde albinutza01 » 14 Noi 2012, 11:57

am incercat si eu reteta cu fasole si pot spune ca a iesit superrr:D
albinutza01

Mesajde iunicu » 14 Dec 2012, 11:50

Azi de dimineta m-am trezit cu o pofta de "oua in paine" pe care am pus-o in aplicare numai ca pe langa oua am facut un rantas din 2 cepe medii, 2 linguri cu varf de bulion, cimbru cat poti prinde cu 3 degete si un praf de sare.
La sfarsit am intins rantasul peste felii, asa ca pe gem. Grozava combinatie. Rantasul dulce acrisor si aromat pica foarte bine peste gustul oualor si peste textura crocanta a painii prajite.
Pofta mare!
iunicu

Mesajde Mircea_63 » 14 Dec 2012, 13:43

Iunicule, pentru ziua de azi iti recomand o pastila de Ranitidina sau un varf de cutit de bicarbonat. :lol: :lol: :lol:

Am gatit Burek. Delicios!

Un pachet de foi de placinta (alea subtiri). Ungi tava cu ulei, asezi 3 foi, umplutura in strat subtire, 2-3 foi, umplutura...ultimul strat 3 foi. Iasa 4 straturi de umplutura.

Umplutura: cca 1 kg carne tocata slaba(preferabil vita, pui, curcan, dar nu porc -e prea uns) vreo 1/2 kg ceapa. Dinstuiesti ceapa, adaugi carnea, sare. Cand e bine facuta mai adaugi la urma 1-2 linguri de gris.
Condimente dupa gust si preferinte. (piper, cimbru, curry...). Condimentele le pui inainte de a lua de pe foc, sa nu-si piarda prea mult din arome.

Tai placinta in patrate, in tava. Preferabil cutit subtire si bine ascutit. Peste placinta torni un amestec: un ou, apa minerala 150 ml si 100gr smantana, desigur bine amestecate (batute). Eu am pus un strop de sare si in acest amestec.

Cuptor! 180 grd, cca 20 minute.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 14 Dec 2012, 19:09

"Bai" ... vine Craciunul si voi vorbiti de ... "mancaruri dietetice" ???
Maine dimineata ... tai porcul !!! 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde victor s » 14 Dec 2012, 20:47

paul scrie:Maine dimineata ... tai porcul !!! 8-)

Te astept cu poze de la eveniment (mai ales de la ''pomana porcului'') dar ai grija, sunt cate unii p-aici ce nu suporta sangele... :lol:
In contrapartida o sa vin si eu cu acelasi gen de foto tot de la eveniment... ;)
La ora 8.30 ridic ciocanelul cu tuica fiarta in cinstea tuturor colegilor apicultori... Sanatate tuturor !
victor s

Mesajde paul » 14 Dec 2012, 21:00

victor s scrie:
paul scrie:Maine dimineata ... tai porcul !!! 8-)

Te astept cu poze de la eveniment (mai ales de la ''pomana porcului'') dar ai grija, sunt cate unii p-aici ce nu suporta sangele... :lol:
In contrapartida o sa vin si eu cu acelasi gen de foto tot de la eveniment... ;)
La ora 8.30 ridic ciocanelul cu tuica fiarta in cinstea tuturor colegilor apicultori... Sanatate tuturor !

Victore ... camera foto am dat-o unui prieten care momentan nu este in localitate ! Pe telefon ... nu se prea intelege mare lucru , plus ca-mi trebuie nus' ce cabluri sa le tranfer in laptop , plus ca eu ... ciuciu tehnica !!! :)
Pomana porcului o fac ... de Craciun ! Deocamdata ... zacusca , compoturi :lol: Eventual peste ca maine-i dezlegare ... Partea proasta-i ca trebuie sa ma misc contra cronometru ca maine-i ziua sefului meu si la ora 17 tre' sa fiu ras , tuns , frezat ... la restaurant . Implineste 60 de primaveri si e jubileu ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CASA SI GRADINA