Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Problema!

Mesajde alt stupar » 08 Oct 2012, 21:59

pipabh scrie:nu

nici nu era obligatoriu, la o adica... :oops:
important este ca te-ai impicat doar dupa ce le-a achizitionat socrul... tot el e dator sa faca si tratamentele, nu ?

auzi CCD ...
@ Johny la gente está muy loca :!: what the fuck :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde pipabh » 08 Oct 2012, 22:22

va multumesc tuturor
maine - tratament cu varachet
pipabh

Mesajde FLORINELU » 09 Oct 2012, 19:40

eu am o nedumerire:zici ca va ocupati 3 persoane de stupi si in 5 saptamani nu a fost nimeni sa le vada :?: :?: ,zic eu ca asta spune multe :roll:
cand ati stors mierea banuiesc ca ati fost toti 6 pe acolo.
FLORINELU

Mesajde Mircea_63 » 09 Oct 2012, 20:01

Poate n-au stors miere...hai sa nu speriem omul luandu-l asa.

Pipabh, daca n-ai facut tratamentul inca, mai e un amanunt. Ia o sarma si fa un arc, o spirala in jurul unui creion. Verfica sa poata intra spirala asta pe urdinis, lasa-i si o coada, iar hartia de la pachetul cu varachet, baga-o in acea spirala, altfel albinele vor navali sa-l stinga si isi ard aripile. In plus exista riscul sa-ti dai foc la stupi (nu mare, dar exista)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristi arad » 09 Oct 2012, 20:48

pipabh scrie:Buna ziua tuturor celor care acceseaza acest forum. Sunt un incepator in ale apiculturii, anul trecut socrul meu a achizitionat 7 familii de care s-a ocupat impreuna cu nasul meu. Incepand din aceasta primavara m-am implicat si eu. Toate bune si frumoase pana in ieri cand dupa o periada de 5 saptamani in care, din anumite motive nu am reusit sa verificam ce sa intampla cu albinele, in 2 stupi nu am mai gasit nici macar o "albina", toata mierea de pe faguri lipsa, parca a fost extrasa cu "seringa"!!! Nu am gasit "urme" de rozatoare, nu am gasit nici o albina moarta, am descoperit doi stupi cu ramele si fagurii goliti de miere!!!!
Daca aveti indee ce s-a intamplat va rog sa-mi transmiteti si mie. Mentionez ca la ultima verificare totul era in regula, toate cele 7 familii erau pe cel putin 12-15
rame cu miere suficienta pe ele.
Va multumesc

fara a detalia sunt de fapt 2 cauze - varoa, urmata de furtisag ; nu cred ca stupul a parasit lada din cauza varoa; de la cine le-ai achizitionat este si el cu siguranta apicultor si nu cred ca na facut nici un tratament anii precedenti; varoa are un atac progresiv, dar in cativa ani
cristi arad

Mesajde glaliona » 16 Oct 2012, 21:20

Buna seara. Astazi am fost in stupina pentru a impacheta albinele si i-mi radia sufletul de bucurie (ghem restrans pe 6-7-8 rame cu miere din belsug ).Comparand cu anul trecut acum stau mult mai bine la acest capitol .Sper sa ies la fel de bine in primavara :P Problema care vreau s-o relatez nu ma afecteaza pe mine si totusi nu ma pot abtine sa nu va cer parerea . Am o ruda in zona Ineu din Arad care are o stupina si experienta de 7-8 ani .Pana anul acesta a fost totul ochei .In vara aceasta a vandut cateva ;) familii si din cele 20 ramase la ora actuala are 60 de familii :shock: .Desigur familii nu se pot numi fiindca dezvoltarea a fost foarte slaba iar rezervele de hrana sunt la limita de jos .El zice ca vara au avut o dezvoltare buna dar din cauza secetei au ajuns asa ,vrea sa incerce sa le uneasca sa le mai puna cate o turta peste,si totusi se teme ca in aceasta iarna vor pieri toate . Parerea mea este ca a slabit foarte mult familiile .Acum doua zile a primit o veste( de la un vecin apicultor) ca vecinului i-au plecat 6 familii :o .Sincer nu stiu ce sa mai cred,unde pleaca o familie de albine in toiul iernii . Cumnatul meu spune ca anul trecut ungurii se confruntau cu ceva boala la albine si crede ca a ajuns boala si in zona lui ,de aici slaba dezvoltare si parasirea stupului in toiul iernii.
glaliona

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR