de panshe85 » 03 Aug 2011, 09:56
buna ziua! domnilor am o stupina de 150 de stupi, am fost cu ei la floarae soarelui,loc unde au fost cred ca peste 1000 de stupi, nu am ramas acolo decat o saptamana si m am dus cu ei intr un alt loc unde eram singur pe o suprafata de 80 de ha fs pusa mai tarziu, saptamana trecuta am extras mierea si am observat razlet in stupina simptomele LOCEI AMERICANE.......nu mi a venit sa cred....am luat la puricat fiecare rama cu puiet, in care nu am vazut nici o forma de manifestare a bolii i am marcat si i am dus pe vatra, restul ce aveau semne clare si cei care mi s au paarut suspecti i am dus pe o alta vatra, m am pus pe toti cu oxitetraciclina in sirop concomitent cu zahar pudra.nu stiu cum naiba am avut eu norocul asta ca numai bunul dumnezeu stie cat de mult mi am dat interesul pt albine.....acum va intreb pe voi, cei cu experienta si in special pe cei care au avut de aface cu LA, am vreo sansa sa mi salvez stupina? cu cine am vb mi au spus ca ii salvez cu tratament iar altii ca focul da cele mai bune rezultate, insa am investit mult in stupi si suflet si timp si munca si bani si nu stiu daca as putea sa le pun foc.....

(
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica)