Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: tuica din struguri

Mesajde iunicu » 10 Oct 2012, 08:04

MIHAI BALS scrie:si fiindca esti incepator si stii sa vorbesti si daca te ajuta, ai de la mine 3 roi 2013 cu tot cu cutii(second).
da...vreau la schimb 1L de tuica!

Uau! Sarumana, primesc bucuros, daca e asa o sa primesti niste tarie la 60% invechita pe lemn de cires. Te las sa ghicesti din ce este facut si pe urma iti povestesc cum se poate produce in orice perioada a anului.
balasbebe scrie:Pe la noi, ca sa raspund la intrebare,se zdrobesc strugurii si dupa o zi, se scoate mustul atat cat iese el, fara presare.

Mustul obtinut fara presare se transforma in vinuri de cea mai buna calitate.
Daca se doreste presarea atunci mustul de la presa se colecteaza si fermenteaza separat findca da un vin de calitate mai slaba.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Jean Valjean » 10 Oct 2012, 12:46

Pana anul asta nu am facut tuica din tescovina ( resturile de la struguri, dupa ce tragi mustul ). Credeam ca nu e cine stie ce si dadeam tescovina unei rude. Desi tin minte ca o data mi-a dat un prieten sa beau si mi-a placut aroma.
Anul asta nu am facut nici picatura de tuica din prune sau zarzare, asa ca ne-am gandit sa folosim tescovina, mai ales ca mai aveam si o damigeana de 25 de litri de vin balosit, de anul trecut (a fermentat in damigeana aia si asa a ramas, nu l-am mai pritocit).
Ieri soacra-mea s-a pus pe treaba si au iesit vreo 17 L de bautura aromata incat am recunoscut toti ca am fost fraieri ca am dat pana acum pe degeaba bostina. Mai ales ca noi nici nu facem "mana a doua", cum fac unii pe la noi prin sat, sa o vanda de Craciun, cand are cautare :lol:
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde polen34 » 10 Oct 2012, 15:09

nu te supara, ai si de vanzare?:))
service gsm pentru tablete
polen34

Mesajde MIHAI BALS » 10 Oct 2012, 19:44

iunicu scrie:
MIHAI BALS scrie:si fiindca esti incepator si stii sa vorbesti si daca te ajuta, ai de la mine 3 roi 2013 cu tot cu cutii(second).
da...vreau la schimb 1L de tuica!

Uau! Sarumana, primesc bucuros, daca e asa o sa primesti niste tarie la 60% invechita pe lemn de cires. Te las sa ghicesti din ce este facut si pe urma iti povestesc cum se poate produce in orice perioada a anului.
balasbebe scrie:Pe la noi, ca sa raspund la intrebare,se zdrobesc strugurii si dupa o zi, se scoate mustul atat cat iese el, fara presare.

Mustul obtinut fara presare se transforma in vinuri de cea mai buna calitate.
Daca se doreste presarea atunci mustul de la presa se colecteaza si fermenteaza separat findca da un vin de calitate mai slaba.

pai te astept la anu pe la sfarsitul lui iunie!
MIHAI BALS

Mesajde Mircea_63 » 10 Oct 2012, 20:00

Mihai, ma bucur ca nu m-am inselat in privinta ta! Esti un mare domn (a se citi OM), chiar daca nu stai prea bine cu mustarul uneori :lol:
Tineam sa-ti spun asta!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde MIHAI BALS » 10 Oct 2012, 20:43

Mircea_63 scrie:Mihai, ma bucur ca nu m-am inselat in privinta ta! Esti un mare domn (a se citi OM), chiar daca nu stai prea bine cu mustarul uneori :lol:
Tineam sa-ti spun asta!

avem a multumi!
MIHAI BALS

Mesajde iunicu » 10 Oct 2012, 22:49

MIHAI BALS scrie:pai te astept la anu pe la sfarsitul lui iunie!

Parca nici acum nu-mi vine sa cred. Tu chiar vorbesti serios?
Nu am castigat niciodata nimic asa degeaba, nici nu stiu cum sa reactionez.
Oricum sunt tare bucuros.
iunicu

Mesajde MIHAI BALS » 11 Oct 2012, 22:14

iunicu scrie:
MIHAI BALS scrie:pai te astept la anu pe la sfarsitul lui iunie!

Parca nici acum nu-mi vine sa cred. Tu chiar vorbesti serios?
Nu am castigat niciodata nimic asa degeaba, nici nu stiu cum sa reactionez.
Oricum sunt tare bucuros.

pai... par eu a neserios?
am vazut ca-ti doresti,am vazut ca esti activ, iar restul parca le-a randuit cineva!
apropo de bauturi,acum beau un hidromel!
MIHAI BALS

Mesajde mibu » 11 Oct 2012, 22:41

Vă salut !Și vă aduc aminte că m-am născut la Ceptura -Prahova !
Vreau să vă spun că la noi ,la Ceptura ,se face țuica de tescovină de cînd mă știu !
Mai nou ,adică de cîțiva ani ,eu fac tescovină dublu rafinată , la îndemnul unui prieten din ardeal ,adică un fel de palincă !
Prietenul meu m-a convins că distilarea dublă este mult mai pură dacît simpla distrilare ,deci mai sănătoasă !
Vreau să vă spun că produsul obținut are o aromă plăcută ,de gust ce să mai vorbim !
Pot să vă mai zic că prima cantitate de 2,5 l care curge la țeavă, măsurată cu alcoolmetru are 75 grade ,pe care o opresc de fiecare dată pentru a o folosi atunci cînd prepar tinctura de propolis !
Pentru doritori ,pot oferi rețeta obținerii acestui produs alcoolic pe care m-am gîndit și cum să-l numesc după brevetare !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde MIHAI BALS » 11 Oct 2012, 22:55

discutia cu tuica din struguri e de actualitate pt. ca anul asta nu s-au facut prune.
o palinca buna de prune e sanatate curata.
acum cateva zile, printr-o intamplare, am luat 1 ha de teren in curtea fostului CAP pe care vreau sa-l plantez cu pruni TOPEND PLUS,iar ce cade si se strica le bag la tuica!
oricum eu nu consum mai mult de max. 3-5 l pe an!
mai mult dau la prieteni!
MIHAI BALS

Mesajde iunicu » 12 Oct 2012, 08:32

Mihai vezi ca s-a demonstrat ca hidromelul creste fertilitatea. Ai grija cat bei in pastoral. :twisted:
@ mibu
Fruntea aia de curge prima la teava este foarte bogata in metanol. Metanolul fierbe la 65°C si evapora primul din cazan. Nu prea este bine sa il folosim in alimentatia umana sau apicola. Eu ii gasesc locul potrivit in rezervorul motoarelor termice MAS.
iunicu

Mesajde mibu » 13 Oct 2012, 16:27

Dacă ai fost atent, eu vorbeam de a doua distilare !
Treaba cu fruntea este valabilă numai la prima distilare ,așa că nu e cazul să venim cu alte explicații !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde paul » 13 Oct 2012, 16:38

iunicu scrie:Mihai vezi ca s-a demonstrat ca hidromelul creste fertilitatea. Ai grija cat bei in pastoral. :twisted:

Pai , n-ai inteles ca omul bea hidromelul ... acum ??? Ce pastoral sa faca ... acum ?
Aaaah poate o incarcat un microbuz cu blonde si le-a dus sa le arate ... frumusetile patriei ... :oops: In cazul asta , s-ar putea sa nu-i ajunga hidromelul ... S-ar putea sa mai aiba nevoie ... De prieteni ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 13 Oct 2012, 16:41

mibu scrie:Vă salut !Și vă aduc aminte că m-am născut la Ceptura -Prahova !

Nene Mibu ... cel mai bun vin rosu baut de mine a fost un vin de Ceptura ! De pe ... Domenii !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mibu » 13 Oct 2012, 17:00

Salut măi Paule,ce mai faci ?
Dacă tu ai băut cel mai bun vin roșu ,cel făcut pe domeniile Ceptura ,atunci află că eu am mîncat cea mai bună tochitură,cu mulți ani în urmă ce-i drept , la Fălticeni !
Să trăiești !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde MyBees » 13 Oct 2012, 20:34

MIHAI BALS scrie:apropo de bauturi,acum beau un hidromel!

Mihai, nu ne dezvalui si noua o reteta, poate intr-un topic separat? Te rog mult, poate mai sunt zgandariti si altii...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CASA SI GRADINA