cristi_vidican scrie:Eu am mers pe minimum, pt că am cumpărat doar ce am avut nevoie, așa că nu m-au lovit prea tare
(...)
Curios va fi ce se va întâmpla anul viitor. Câți mai cumpără tone de sirop, ca să fie, că tot e decontat?
Eu am mers pe maxim... si departe gandul de a-mi parea rau ca am procedat asa
sa detailez:
1. medicamente - % decontat e super ok, deci independent de discutata eficacitate a mavrirolului (eu sustin ca a fost bun...ca in alte stupine momentul introducerii fitilelor ori rezistenta dezvoltata de acarian au dus la rezultate contradictorii... nu comentez) a fost si Varachetul, ori aici nu poate fi pusa la indoiala eficacitatea.
In ceea ce priveste varianta cu tratamente facute NUMAI CU ALTERNATIVA EMPIRICA - Mavrik, Tactic, etc - desi am folosit Tactik aplicat cu aparat cu vaporizare am serioase rezerve... si ma opresc aici cu subiectul.
2. adjuvanti - am cumparat maxim aprobat per unitate biologica. Chiar si subventionat simbolic, 1,45 lei la kilogram din cate vad, tot se cheama ca ti se returneaza niste bani. Ca s-a nimerit sa nu fie nevoie sa administrez decat o mica parte din ce am cumparat... nu-i bai

vine primavara, vin roii... nu apuca sa expire ! Plus ca toteauna mai sunt si oameni necajiti, care n-au ajuns cu stupii pe la culesuri

Tare bine-mi amintesc vorbele unui fost stupar care n-a mai apucat sa auda de hidrolizate... maaa, la 20 de stupi ii musai sa ai tot timpul macar 2 saci de ţucor in camară, ca nu sti ce vremuri vin si te uiti la ei cum creapă de foame!
Cu faza ca omul nu recupereaza nici macar TVA-ul iarasi nu sunt deacord ! In piatza exista suficiente asociatii apicole, e de necrezut ca cineva real interesat sa nu identifice una neplatitoare de TVA ori in care relatia apicultor-asociatie (dpdv PNA) sa se desfasoare pe baza de proces-verbal de predare=primire si nu pe baza de factura.
E pacat ca prea des se invovca deficiente de informare ca scuza pentru propiile nereusite. Parerea mea