Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde paul » 13 Oct 2012, 23:07

Dragos2006 scrie:Sper sa-mi limitez cat mai mult aparitia pe acest forum si sa las spatiu de refulare marilor genii apicole anonime romanesti.

Iar o dai in ... lambada !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ruben » 13 Oct 2012, 23:17

Dragos2006 scrie:Userul "nicus" are pana acum 362 de postari pe forum din care 0 (ZERO) despre apicultura , doar gargara si strambe.. Tare imi miroase a clona acest cont.

Stimabile,

iti dai singur cu stangul in dreptul pana nu iti mai simti picioarele.

Pai tocmai aici ii smecheria(poate pe limba asta iti intra in cap): Nu trebuie sa fie cine stie ce stupar priceput ca sa vada ca esti ZERO la capitolul apicultura. Ce vrei sa iti vedem la filmuletele tale? Ti-am mai spus ca nici nu sti sa tii o camera. Ce sa vedem? Esti praaaafffff.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Arhivistu » 13 Oct 2012, 23:23

De ce nu veniti voi .. comentatorii.. cu un filmulet, sa vedem cum trebuie sa arate o familie pregatita de iernare?..de comentat de pe margine e cel mai usor ,dragos macar mai arata si ceva practic prin filmulete sale nu doar teorii ;)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde Mircea_63 » 13 Oct 2012, 23:24

Mare multumire Dragos,
dupa ce am vazut cum trebuie iernata o familie de albine, am convingerea ca eu intru in iarna cu 5 stupi si ies cu 10. :shock:

Daca postam vreunul dintre "anonimi", ce ai postat tu, radeai si cu kuru de noi, dar...daca e postat de dottore...tre` sa dam pe spate.
Nu-i bai filmul, nimeni nu-i perfect, dar felul in care ai sarit la gatul lui Filip si Nicus in seara asta, are ori tulburelul ca explicatie, ori ...ai limbrici.

Cristi, mare dreptate ai avut!

Anonim_63
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Arhivistu » 13 Oct 2012, 23:28

Ruben scrie:
Dragos2006 scrie:Userul "nicus" are pana acum 362 de postari pe forum din care 0 (ZERO) despre apicultura , doar gargara si strambe.. Tare imi miroase a clona acest cont.

Stimabile,

iti dai singur cu stangul in dreptul pana nu iti mai simti picioarele.

Pai tocmai aici ii smecheria(poate pe limba asta iti intra in cap): Nu trebuie sa fie cine stie ce stupar priceput ca sa vada ca esti ZERO la capitolul apicultura. Ce vrei sa iti vedem la filmuletele tale? Ti-am mai spus ca nici nu sti sa tii o camera. Ce sa vedem? Esti praaaafffff.

Chiar zero nu cred ca este ca are cateva sute de stupi 8-) ..cum vrei sa filmeze daca era singur?..a pus si el camera unde a putut si s.a uitat la albine,nu poti si sa faci un film de calitate si sa lucrezi la stupi in acelasi timp..
Ma scuzati pt off topic,noapte buna tuturor
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde Ruben » 13 Oct 2012, 23:32

Arhivistu scrie:De ce nu veniti voi .. comentatorii.. cu un filmulet, sa vedem cum trebuie sa arate o familie pregatita de iernare?..de comentat de pe margine e cel mai usor ,dragos macar mai arata si ceva practic prin filmulete sale nu doar teorii ;)

Dragul meu, daca tie iti prinde bine ce posteaza dragos, nu am nimic impotriva. Sincer, m-as bucura sa iti gasesti alt mentor.

Am reactionat la stilul lui de a privi de sus pe altii numindu-i total gratuit "nimeni" doar pentru ca nu-s de acord cu el.

Apai, daca te uiti bine pe forum chiar poti gasi destui stupari adevarati care explica(cu poze si cum vrei) tot ce fac in stupina.

Sa fii iubit, Arhivistule. ;)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde paul » 13 Oct 2012, 23:36

Arhivistule ... pana pleci la nani !
Forumul acesta este spatiu public ! Poate posta cine vrea si sa-si dea cu parerea la fel !
Este exact ca si cum o tipa s-ar dezbraca in piata publica si sa nu permita sa fie comentata decat de ... femei ! Barbatii fiind exclusi ! Cam cum ar suna ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 13 Oct 2012, 23:39

Arhivistule...si oricare alti adepti ai mentorului Dragos!

E chiar asa greu de priceput ca reactia asta nu e impotriva stuparului Dragos ci a tentativei de om-Dragos!

Ocupatia de baza a lui Dragos? Jignirea!

Stupari sunt multi pe lumea asta! Cine ar avea musai nevoie sa aibe ca mentor un caracter infect?

Chiar el afirma pe forum cu cateva zile inainte ca nimeni nu e dispus sa dea pe forum informatii gratuite. Nici ce posteaza el nu sunt informatii ci gaunosenii si reclama!
Mircea_63

Mesajde Ruben » 13 Oct 2012, 23:41

paul scrie:Este exact ca si cum o tipa s-ar dezbraca in piata publica

In cazul nostru, tipa ii plina de celulita.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Arhivistu » 13 Oct 2012, 23:51

Sunt de acord ca dragos are un stil mai aparte ,vorbeste el cam multe, si nu sunt de acord cu jignirile sale...dar nu cred ca este chiar asa praf si falseaza apicultura cum mai zicea cineva pe aici..
Arhivistu

Mesajde Ruben » 14 Oct 2012, 00:01

Arhivistu scrie:Sunt de acord ca dragos are un stil mai aparte ,vorbeste el cam multe, si nu sunt de acord cu jignirile sale...dar nu cred ca este chiar asa praf si falseaza apicultura cum mai zicea cineva pe aici..

Arhivistu,

Io nu am fost in stupina lui, nu am motive. Dar,

El singur posteaza filmulete. Ce posteaza el nu arata nici pe departe a stupina facuta de om cu scaun la cap. Nu iti dau exemple de oameni cu scaun la cap cu sute de stupi. Le gasesti singur.

Cand el se lauda singur ca o iernat pe apifonda cum vrei sa il cataloghez altfel :?:

Cand trambiteaza in gura mare ca o regina buna iese numai de la familii roitoare...

Cand vorbeste cate o prostie aproape la fiecare postare....

Vrei sa ii fac o recenzie a tuturor prostiilor pe care le-a spus pe forum? Chiar nu merita.

Vrei sa iti aduc citate mojiciile calde, proaspete :?:

Multi colegi spun ca i stupar dar nu-i om :idea:

Sigur, cel mai grav e ca nu-i om. Dar nici stupar nu e.

In rest, iti doresc o seara frumoasa, si iernare linistita la albine ;)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde gabi bee » 14 Oct 2012, 00:03

referitor la familia filmata de Dragos , cred ca 7 sau 8 rame sunt mult prea multe pt iernat la ce albina este in stup ! rezerve de hrana sunt , dar ar trebui stransa bine sa fie toate ramele ramase acoperite de albine ! eu la mine asa fac si poate pozez si eu o familie sa o dau la criticat ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Ruben » 14 Oct 2012, 00:07

Ioani scrie: Daca el a gresit cuiva si acea persoana simte nevoia sa- i plateasca inapoi cred ca cel mai bine ar fi ca acest lucru sa se intample pe ,,BATTLEFIELD - CAMP DE LUPTA" si nu aici. Eu personal as prefera sa vad aici discutii aprinse cu argumente pro sau contra legate doar de probleme din sfera apiculturii si fara atacuri la persoana cuiva indiferent cat de antipatica poate parea cuiva acea persoana.

Ai dreptate, ii rog pe moderatori sa mute postarile in aria potrivita si imi cer scuze initiatorului topicului.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Mircea_63 » 14 Oct 2012, 00:15

Dragos2006 scrie:... Numeni nu mai e dispus sa dea informatie moca de care ulterior ori sa se foloseasca altii ori sa dispara(informatia)....

Arhivistule, trebuie sa-ti zica pe litere....ca nu-l intereseaza vreo discutie din care sa dea cuiva vreo informatie.
Cel putin nu moca! Pe forum isi face o reclama propriei persoane, la fel cum o face si pe youtube.

In rest, in egoul sau hipertrofiat, jigneste pe oricine ii deranjeaza imaginea.

Exemplu:
Dragos2006 scrie:
Filipe daca ai ceva cu capul du-te tata si lasa-ne , poate ai treaba si noi te retinem ! tu traiesti pe alta lume , habar nu ai cu se se mananca apicultura mare . Ciocul mic ca te faci de cacao.
Stai pe forumul tau si fa acolo gargara , poate te crede romoele.

Omul asta nu i-a gresit cu nimic, este un apicultor pensionar, serios...etc

Alta: baga filme cu familiile tale si da-mi o lectie. Cata ura si frustrare pe voi anonimii , nu am pomenit asa ceva.
alta: Userul "nicus" are pana acum 362 de postari pe forum din care 0 (ZERO) despre apicultura , doar gargara si strambe.. Tare imi miroase a clona acest cont.

Nicus e colegul nostru si ARE stupi destui. In momentul in care a avut o parere legata de apicultura, dar diferita de a lui Dragos...

Nimeni de pe forumul asta nu are o atitudine atat de aroganta ca Dragos! Daca unii aveti stofa de slugi, e treaba voastra. Eu nu am!
Mircea_63

Mesajde ioanpuiu » 14 Oct 2012, 00:23

Arhivistu, Ioani,
la pagina 25 găsiţi analiza pe care a făcut-o Janese filmuleţului lui Dragoş.

Aveţi acolo material pentru discuţii apicole.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Arhivistu » 14 Oct 2012, 00:24

Sa zicem ca familia ar fi stransa pe 5 rame,din cele 10 rame,una sau doua erau mai goale..le scoatem afara,
mai raman 8 rame care din cate se observa sunt bune de iernare,au miere destula pe ele...corect,nu?
Acum vine intrebarea,care ar fi marea problema daca lasa si 8 rame in stup daca fiecare din ele are suficienta miere?
nu ar exista pericolul sa se formeze ghemul pe rame fara miere..gresesc?

Probabil ca o sa vii sa imi spui ca se pastreaza mai bine caldura ...ca una, ca alta,,,dar parerea mea este urmatoarea:
daca familia este pe 5 rame celelalte 3 rame pot ramane acolo deoarece nu incurca cu nimic, rama a 5.a care are miere
destula este ca o diafragma pt stup, si dupa cum ziceau ziceau mai multi apicultorii pe aici,o rama cu miere este cea mai
buna diafragma.
Sanatate multa!
Arhivistu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR