Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze ,,de ping-pong" intre stupari,,nici o postare fara

Mesajde janese » 03 Aug 2011, 13:02

victor s scrie:[quote="janese"albinele o rod prin lateral...niciodata pe la capacel!.......

m-am gandit ca la asa ceva este folositoare, dar am vrut sa fiu sigur ! de cum am vazut poza, am cautat si eu in stanga si-n dreapta, dar nu am gasit asa ceva !
si chiar sa nu se gaseasca si la noi ? ai vorbit cu nikolas? imposibil sa nu gaseasca prin cate tari umbla el !
sa traiesti nea janese ![/quote]
am luat si de la nicolas...dar sunt fara ferestre... sunt dintr-o bucata si albina nu poate sa intre in contact (cu trompa) cu botca sa o ,,perie"...mangaie........alinte.......rilu,rilu
janese

Mesajde gica » 04 Aug 2011, 00:09

Sovieticule de Janese,ce este este.Am auzit,nu am folosit dar ai dreptate.
O botca care mai are 2 zile pana la eclozionat o bag la doua zile dupa orfanizare pentu siguranta.
Eu nu umblu cu jde mii de nuclee dar am vazut ca uneori mai sunt si botci roase in lateral.
Maaaaaaaaaaaaa,da daca reginuta e moarta in botca ce se intampla?
Da soacra-ta mai are bigudiuri de astea?
As cumpara si eu 3,14 bucati :lol:
Te sun maine.
Salut Janese,
Cand le ai le ai si gata.
gica

Mesajde janese » 04 Aug 2011, 07:03

1. maaa...pui intrebari dalea...numai ca sa ,,nervezi"......ce sa se intample????o asteptzi sa iasa pan la pensie!!!mare branza!!!...te uiti la ea la 14-15 zile...asha cum te uiti la ou de gaina, la bec, daca are sau nu ,,parautza" cand le pui la closhca!!!!..si daca mischca inseamna ca e vie!!!!..daca nu mischa...ce inseamna??????? :?
2. de dat nu am de dat....ca la mine nu e BJATM-razvad!!!!(spune-le ma manjilor astora ce e bjatm-ul, ca tu esti hoashca batrana!!!... nu de alta doar ca ei s-au nascut cu market-ul !!!
janese

Mesajde liviu1965 » 04 Aug 2011, 08:28

Hai ca spun eu ca Gica e ocupat
Baza Judeteana de Aprovizionare Tehnico - Materiala.
Cine lucra acolo, se imbogatea.

Spor,
liviu1965

Mesajde janese » 04 Aug 2011, 08:49

m-a intrebat gicanu,cum am facut armurile alea....shi i-am zis ca din lemn de soc , cu briceagu, ca pe fluier...si acu cauta si el soc...ca briceag ii dau eu!...dar mai bine ar face fluiere...ca shi-asha cu stuparitul nu le are!!!!
janese

Mesajde gica » 04 Aug 2011, 10:41

janese scrie:m-a intrebat gicanu,cum am facut armurile alea.....ca shi-asha cu stuparitul nu le are!!!!

Mare dreptate ai si tu mai Janese.Ca sunt lucruri in stuparit pe care le caut si pun intrebari de 30 de ani si nu am raspuns la ele.Uite una si pentru tine:
La 1 iunie fac roi,reginele la fel,pana in toamna incep sa apara diferente intre ei,in primavara se maresc iar la salcam unul da 30 kg pe tarus si altul nimic.
Cum sa fac sa dea toti sau aproape toti 30 de kile ?
Este o situatie similara cu puii de la o closca.Primavara toti sunt la fel de mici,toamna unii au 5 kile iar altii 300 de grame.
Cum sa fac sa-i stiu pe astia prapaditii din primavara sa le iau glanda?
Asta-i una din intrebarile la care nu am inca raspuns.Si mai am o multtime.
Salut Janese,sovieticule. :D
gica

Mesajde janese » 04 Aug 2011, 11:11

maaaa!!!!!!
ashtia care-si pun intrebarile astea sunt ,,culegatorii de miere"...nu sunt stuparii crescatori de albine!!!...sunt aia care ii dezvolta primavara pana in 10 mai si apoi se uita doar la centrifuga...shi le mai intra morcovu in august!!!

ce ar trebui sa faci???sa fii aplecat spre albina si nu spre cantar!!!!
asha in mare...colonia de albine are un ,,prag" adecaaaa.....o anumita cantitate - raport de albina-puiet de la care incolo ,in sus,devine familie culegatoare de miere. daca nu treci pragul asta...degeaba!!!...cum il treci??? cu familii ajutatoare, cu rame de puiet aduse in cutie.
asta in cazul in care nu tin ritmul de dezvoltare,sau daca il tzin si nu aduna(de carne)...atunci ai de vanzare roi,familii!!...
tema asta care ma freaca si pe mine....o urmaresc si anu asta.....itzi pun eu niste poze,cu niste chestii...ai rabdare...pensionar de zi cu zi shi stupar de duminica!!!!!....
ps....tu crezi ca eu degeaba am cinci -sase tipuri de cutii, ...cinci- sase tipuri de nuclee??? si din toate nu una- doua bucati?????
studiez,studiez ...shi peste vreo cincizeci de ani, ne intalnim shi stam de vorba cu concluziile care le-am tras eu!!!!(ca sa tragi o concluzie nu trebui sa testezi un ,,tip de cutie", cu o cutie doua cu albine...ci cel putin zece- cinshpe...) sa potzi face niste revolutii!! shtii tu:...suport,arhitectura...structura.....vorba cuiva .........revolutie ,da!!!si albina...din p........lete!!!!

uite de exemplu..am nucleele de la batranu,cu avantaje si dezavantaje...populate din cincizeci vreo treizeci....acu am in lucru cincizeci de nuclee(cutii de imperechere)...care ma multumesc mai mult ca altele...din astea ultimele am deja unshpe bucati populate si se pare ca am descoperit america!!!!.in sensul ca un nucleu dasta scos din iarna pe doua-trei rame...itzi da pana la 1 august cinci nuclee de acelasi tip ,full de albina(cam la doua saptamani il dai in doua...shi iar se umple shi iar il dai in doua!!!!...stai nitzel ca mai am surprize!!!!
gicanule!!! culegator de miere!!!!!

alt ps..............va veni vorba si de metoda cu snelgrowe..ai rabdare!!!!

o sa va mai arat shi ,,statiunea de imperechere ,,janese".nici frate-miu nu o shtie..cand vorbim la telefon...ma intreaba... ce faci frate?...si-i zic.......ixperentze!!!.........rabdare...clotza cu puiii vine peste voi!!!!!
janese

Mesajde arnautu valentin » 04 Aug 2011, 20:59

bravo bre!matale ma descosi la tel ma iei pe toate partila pana spun tot si la sfarsit zici implicate si mata ai secrete!vorba aia.mai am si niste secrete nu pot sa ti spun chiar tot,!gata de maine scurt si la obect! :D
adi1574
arnautu valentin

Mesajde janese » 05 Aug 2011, 06:53

maaa....,, arnautu valentin" :D ,ce ai ma de te iei de mine????...ca sunt pui de gaina nevinovat!!!!
janese

Mesajde CORNEL V. » 05 Aug 2011, 08:05

Pt.nea Janese,cu dedicatie ...daca iti trebuie ceva albine poti sa iei de aici,ca am inteles ca nu prea mai ai , ai pierdut stupii aia" mari" prin f.s. si ai cam ramas fara albine. :roll: :lol:
Fişiere ataşate
DSCN2282 (Small).jpg
CORNEL V.

Mesajde gica » 05 Aug 2011, 11:03

janese scrie:maaa....,, arnautu valentin" :D ,ce ai ma de te iei de mine????...ca sunt pui de gaina nevinovat!!!!

Cei ma? faci pe nebunu' ?
Asa-i cand le iei inapoi cu varf si indesat.Nu-i bai ca sunt :lol: :lol: de la frate-tau nu de la altul strain
gica

Mesajde Adi Hodis » 05 Aug 2011, 11:04

Nea Janeseee !!! ... mai poti ? :roll: :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde janese » 05 Aug 2011, 12:45

baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!...ce facetzi aici???va luati de janese batranu????
ma ,ala din gorj(cornelv)...pai ce arati tu aici,are si un stupar de o luna vechime, ma!!!!!
bagatzi ma ceva sa inghit nodu!!!!!
shi tu frate,baga ceva sa leshin!!!!!....v-am mai zis eu....stupari shi ,,maimutze" !!!!!!....fugitzi in fata mea din categoria ,,maimutze" si aratatzi-mi ceva sa va bag in categoria ,,stupari" :lol: :lol: :lol:
ps.....valabil si pentru tine,gicaneee!!!!
janese

Mesajde adycnst » 05 Aug 2011, 17:00

pai nea' janese matale ai pus 3 bigudiuri...si doar cu asta te lauzi!?...da alea or fi fost botci! adevarate!?... :lol:
adycnst

Mesajde arnautu valentin » 05 Aug 2011, 17:28

vezi matale bre!te las ceva vreme pana gasesti drumu cel bun apoi hop si io!asta a fost norocu meu cu matale!experentele! ca meserie nu prea sti! :lol: :D
adi1574
arnautu valentin

Mesajde liviu1965 » 05 Aug 2011, 21:28

Nu vroiam sa comentez , dar nu ma pot abtine.
Va luati de janese doar, doar ....
Nu stiu eu multe despre albinarit dar nu uitati ce a spus Lapusneanu cand s-a intors la domnie.....
Janese sta linistit si le " coace " , dupa aia sa va vad.......
Ceva pluteste in aer...... Va urez succes , da' nu va vad bine.....

Parerea mea.
liviu1965

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE