de janese » 04 Aug 2011, 11:11
maaaa!!!!!!
ashtia care-si pun intrebarile astea sunt ,,culegatorii de miere"...nu sunt stuparii crescatori de albine!!!...sunt aia care ii dezvolta primavara pana in 10 mai si apoi se uita doar la centrifuga...shi le mai intra morcovu in august!!!
ce ar trebui sa faci???sa fii aplecat spre albina si nu spre cantar!!!!
asha in mare...colonia de albine are un ,,prag" adecaaaa.....o anumita cantitate - raport de albina-puiet de la care incolo ,in sus,devine familie culegatoare de miere. daca nu treci pragul asta...degeaba!!!...cum il treci??? cu familii ajutatoare, cu rame de puiet aduse in cutie.
asta in cazul in care nu tin ritmul de dezvoltare,sau daca il tzin si nu aduna(de carne)...atunci ai de vanzare roi,familii!!...
tema asta care ma freaca si pe mine....o urmaresc si anu asta.....itzi pun eu niste poze,cu niste chestii...ai rabdare...pensionar de zi cu zi shi stupar de duminica!!!!!....
ps....tu crezi ca eu degeaba am cinci -sase tipuri de cutii, ...cinci- sase tipuri de nuclee??? si din toate nu una- doua bucati?????
studiez,studiez ...shi peste vreo cincizeci de ani, ne intalnim shi stam de vorba cu concluziile care le-am tras eu!!!!(ca sa tragi o concluzie nu trebui sa testezi un ,,tip de cutie", cu o cutie doua cu albine...ci cel putin zece- cinshpe...) sa potzi face niste revolutii!! shtii tu:...suport,arhitectura...structura.....vorba cuiva .........revolutie ,da!!!si albina...din p........lete!!!!
uite de exemplu..am nucleele de la batranu,cu avantaje si dezavantaje...populate din cincizeci vreo treizeci....acu am in lucru cincizeci de nuclee(cutii de imperechere)...care ma multumesc mai mult ca altele...din astea ultimele am deja unshpe bucati populate si se pare ca am descoperit america!!!!.in sensul ca un nucleu dasta scos din iarna pe doua-trei rame...itzi da pana la 1 august cinci nuclee de acelasi tip ,full de albina(cam la doua saptamani il dai in doua...shi iar se umple shi iar il dai in doua!!!!...stai nitzel ca mai am surprize!!!!
gicanule!!! culegator de miere!!!!!
alt ps..............va veni vorba si de metoda cu snelgrowe..ai rabdare!!!!
o sa va mai arat shi ,,statiunea de imperechere ,,janese".nici frate-miu nu o shtie..cand vorbim la telefon...ma intreaba... ce faci frate?...si-i zic.......ixperentze!!!.........rabdare...clotza cu puiii vine peste voi!!!!!