Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: modele de circular cu masa si abric folosite de dvs

Mesajde alx » 19 Oct 2012, 08:56

Makita 2012NB am eu.

Am luat-o de aici: http://mastertools.ro/rindele-electrice ... 12-nb.html
E o masina foarte reusita.
alx

Mesajde ovidiu_78 » 19 Oct 2012, 09:14

Stiu site mastertools,am mai cumparat si eu de acolo una alta,si a fost in promotie la ei dar nu eram decis,acolo sunt cam cele mai bune preturi la scule
Si zi-mi cum merge?!? Ca pe youtube am vazut :))) de cit timp o ai?!cit ai lucrat cu ea?!randament/prestaii?!

Numai binw
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde alx » 19 Oct 2012, 09:34

O am de aproximativ 6 luni. Am prins o promotie mai buna ~2300 lei.

Cind am cumparat-o, aveam un abricht "homemade" pe care acum il folosesc numai pentru indreptat.
Pe cel vechi ma chinuiam la grosime. Cu 2012-le e o joaca.

Are doua cutite, reversibile. Eu inca nu le-am intors, de schimbat nici vorba. Am trecut prin ea aproximativ 1 metru cub de scindura. Brad, stejar, carpen, nuc. Am vazut pe un forum ca se pot si ascuti de citeva ori inainte sa le schimbi.

Trage scindura cu 2 cilindri din ceva cauciuc, actionati cu lant de motorul principal. E surprinzator cit de simplu e facuta.

Nu poti sa iei 3 mm la scindura de 300 odata. Nu e pentru fabrica. Dar pentru un atelier mic mi se pare ideala.
alx

Mesajde lucky5strike » 19 Oct 2012, 21:24

E ok situl mastertools, au deseori preturi excelente.

DW 733-ul il am si eu. A costat acum 2 ani jumatate 2600 lei si pretul, cu tva, l-am obtinut negociat la un reprezentant Dewalt din Rm. Valcea, astia - http://www.ecomercial.ro/masini-electri ... -degrosat/. Mai gasiti referinte si aici - http://www.protools.ro/dewalt.html. ... una peste alta, de atunci se intampla ca a dat guvernul bine de tot cu leul de pamant...

E bun, precis, finut (la 10000 rpm) dar daca mai vrei cumva un rand de cutitase, cand am cautat, sub 250 lei nu erau... iar cei de la Brasov nu mi-au putu scoate o replica. In SUA au insa niste preturi super accesibile... vedeti ce spunea cineva mai sus de pretul pt. Anglia!! Nici Makita nu e o firma rea, orice am incercat de la ei si-a meritat banii! Grosimea lor daca are cutite reversibile, e chiar mai bine, diferente prea mari n-ar fi, 8000 rotatii iese tot lux! Oricum, sculele de genul asta cer si un abricht.

Cu Felder & co, deja nu mai vorbim de scule pentru un stupar, ci pentru un tamplar.

:idea:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ovidiu_78 » 19 Oct 2012, 22:52

Acuma doua sapt era si mai ieftin makita 2012,era la 2132ron,va fi iar la pretul asta,poate pina atunci imi iau dewalt,vad yo :)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde cristi_vidican » 20 Oct 2012, 07:24

lucky5strike scrie:Oricum, sculele de genul asta cer si un abricht.

Am un prieten care folosește Ryobi, ca mașină de grosime. Mi-a spus că poate face toate operațiunile pentru grosime doar la această mașină, nefiind necesar să tragă o față la abrict, pt că acest tip de mașină nu presează așa de mult scândura și iese destul de bine.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde echo » 20 Oct 2012, 18:08

Multumim pt informatiile referitoare la aparatele de grosime.
Ovidiu, arunca si tu un link cu DW-ul ala din Anfglia, unde l-ai vazut ??

E totusi ceva putred in Danemarca, in sensul ca Protools care este unul dintre reprezentatii DW, il are la 950 euro + TVA iar e-comercial il are la 2800 +TVA !! Nu imi dau seama de unde vine diferenta...

Vorbeam mai sus de circulare, uitati aici un link, cu cel mai simplu mod de a transforam un circular de mana intr-unul de masa, si cu rigla de latime, etc, etc ..
http://www.ibuildit.ca/Workshop%20Proje ... saw-1.html

Tot proiectul nu cred ca ia mai mult de 1 zi pentru constructie. Daca tii cont de niste chestii de la inceput, poti sa il adaptezi mai tarziu si pentru taieri laterale cu masa glisanta.
Mai vedeti pe site-ul omului, e super destept, sunt multe chestii bune la el. Parca sa zic ca tot la el am vazut masa glisanta, daca nu, cautati pe youtube "cross-cutting slide table" sau asa ceva...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Avram Sorin » 20 Oct 2012, 18:31

cho asa cva am si eu . Merge ok . dar in primul rand e eftin. Pt cinva care construiste 20-30 stupi pe an e ok
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde echo » 20 Oct 2012, 18:41

Avram Sorin scrie:cho asa cva am si eu . Merge ok . dar in primul rand e eftin. Pt cinva care construiste 20-30 stupi pe an e ok

Sigur, ai perfecta dreptate, dar uita-te pe pagina anterioara unde vorbeam de ce optiuni poti avea legat de circulare.

Asta de mai sus, link-ul, e pentru prima optiune, cea mai ieftina mai mai la indemana. Exact petnru ce spui si tu, 20-30 stupi pe an, niste rame, si / sau ceva chestii prin curte... pana prinzi gustul de tamplarie si vrei ceva mai bun ca esti limitat de scule :D

Urmatoarele optiuni... sunt descrise tot acolo. O sda revin cu un model de upgrade pentru circularul de masa. Tot zic ca il fac si eu la fierastraul meu... de vre-o 2 ani.. si tot nu mi-am facut timp...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde jenica67 » 20 Oct 2012, 20:53

Cu un circular de mana, mi-am facut si primii 25 de stupi, si garantat o sa mai face si urmatorii 50. Cu el fac si rame, funduri, capace si cam tot ce am nevoie.
Fişiere ataşate
Utilajul.jpg
jenica67

Mesajde ovidiu_78 » 20 Oct 2012, 21:22

echo scrie:Multumim pt informatiile referitoare la aparatele de grosime.
Ovidiu, arunca si tu un link cu DW-ul ala din Anfglia, unde l-ai vazut ??

http://www.dm-tools.co.uk/product.php/sn/DEW733
Uite aici e,e super magazinul,doar ca nu livreaza numai in anglia
Cind intri pe pagina principala vei vedea in dreapta o fereastra cu Red hot deals,si acolo sunt multe cu reduceri,chiar azi a fost un prieten de-al meu si mi-a luat un combi kit metabo cu 150lire,o nimica toata la ce contine(bormasina una cu impact una cu mandrina,mandrina pt locuri dificile,lanterna,incarcator,2baterii,trusa la ele,super
Eu aveam una cu impact bosch,dar astea noi metabo le bate la c*r
Si mai e un site in anglia care trimite si in romania,si acolo sunt super preturi
dm-tools.co.uk

De aici am luat o freza trend si set de 12 cutite la 80 lire(nu mai e promotie acuma la asta)si transportul pt romania era 24 lire,dar am dat adresa prietenului meu si au livrat acolo,(a trebuit sa trimit copie dupa buletin si card ca au fost anuntati de la banca ca adresa de livrare e alta,si au fost suspecti in privinta mea,dar cu un tel si un mail s-a redolvat totul si in ziua redpectiva a si sosit)ca el vine la inceputul lunii acasa si mi le aduce el

Numai bine
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 20 Oct 2012, 21:24

Al doilea site am gresit si am scris tot primul

my-tool-shed.co.uk
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 20 Oct 2012, 21:30

Inca un site foarte destept

Woodgears.ca

Ibuidit.ca are postari si pe site-ul de mai sus
ovidiu_78

Mesajde echo » 21 Oct 2012, 01:08

ovidiu_78 scrie:Inca un site foarte destept
Woodgears.ca
Ibuidit.ca are postari si pe site-ul de mai sus

da, al lui wendel... e beton tipul... ma rog, vine dintr-o familie de tamplari, el fiind de fapt inginer la baza. De aici si toata ingineria aplicata in tamplarie... el e mai mult orientat catre masinarii, utilaje si principii, modele mecanice decat catre tamplarie pura.. Tot respectul !!

am spus de atatea ori ca puterea americanilor nu sta in individ ci in multime. Cum afla unul o coada la cireasa mai smechera, cum sare in sus cum sa o impartaseasca mai repede si alorlalti... Asa creste valoarea masei, prin multime si nu prin 2-3 indivizi care detin secretul apei calde...
echo

Mesajde Jean Valjean » 02 Noi 2012, 16:03

Pentru cei care vor Dewalt 733 , un pret bun in Romania am gasit aici:
http://3m-monopolis.com/dewalt-masina-d ... irect_link

Ma gandesc ca pretul din Anglia + transport ar ajunge tot acolo.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde ovidiu_78 » 02 Noi 2012, 23:28

50 lire e transportul,cu tnt international...sau un prieten si la autocar sa ti-l puna,e 20 lire
Nu e chiar tot acolo...totusi makita e mai ieftina,tot mai mult inclin spre ea
ovidiu_78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE