vicpo scrie:... DEaltfel daca citeai atent vedeai ca asta am spus nu am fost impotriva sfaturilor considerate chiar suturi, felul cum ai sarit in ajutorul lui gica ma face sa vad clanul.
panshe85 scrie:...acum va intreb pe voi, cei cu experienta si in special pe cei care au avut de aface cu LA, am vreo sansa sa mi salvez stupina? ...(
ionut vlv scrie:nu trebuie sa stiti foarte multe.se foloseste in salile de operatii pentru dezinfectia inventarului.nu e vb de soaree o lampa cu UV.atentie nu trebuie folosita in prezenta omului sau a altor fiinte vi.internetul abunda de informatie,slava domnului.nu confundati cu lampa cu uv din cluburi sau cele folosite pentru a verifica banii,este o alta gama de UV.alta lungime de unda.practic o astfel de sterilizare pentru ramele de la rezerva,din fericire,preventiv.
gica scrie:...
Ce a gresit,unde si cum:
A dus stupii la FS ia pus pe pamant cu urdinisul spre sud.Nu a pus apa.A venit canicula,stupii sau supraincalzit la interior si gata loca...
Apa trebuia sa aiba la discretie fiindca in caz de canicula nu se produce roua.Un parau sau o balta prin apropiere sigur nu a fost.Si totul era normal...
Cu loca americana nu-i de gluma.
Sa stiti ca boala este in toate stupinele,in orice stup dar albinele rezolva situatia prin inlaturarea larvelor bolnave (inainte de a muri)...
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori