kamy scrie:OVIDIU DA-MI VOIE SA TE CONTRAZIC!aici pot posta si cei cu trei stupi cu conditia sa aiba cel putin 2 sau trei tipuri de lazi,aici povestim la trecut adecatelea concluziuni!si mai lasati-ma cu doar cei cu peste 100 pentru ca am un prieten bun in oradea cu 400 de stupi care intra doar sa ceteasca!si credeti-ma cam are ce povesti!
Ioan Guist scrie:Lada.
Depinde mult de zona geografica.De sistem de pastoral.De stationar.
6 rame 1/1.Sunt pline la 10 martie.Apoi ai o explozie si nu ai trantori.Trebuiesc legate.trebuie imultit.
C anu poti s apleci cu turnuri de 1,5 m la pastoral.Nu... se imbuca.In camioane avem 2,4 m latime, 2.2 inaltime si 6 m lungime.Pe volumul ata trebuie mutata cat mai multa albina.
Ruben scrie:Ioan Guist scrie:Lada.
Depinde mult de zona geografica.De sistem de pastoral.De stationar.
6 rame 1/1.Sunt pline la 10 martie.Apoi ai o explozie si nu ai trantori.Trebuiesc legate.trebuie imultit.
C anu poti s apleci cu turnuri de 1,5 m la pastoral.Nu... se imbuca.In camioane avem 2,4 m latime, 2.2 inaltime si 6 m lungime.Pe volumul ata trebuie mutata cat mai multa albina.
Da corpurile de 1 rama 1/1, inventie proprie ti le-am aratat?
mihai33 scrie:...
Adi , Kamy va multumesc frumos, pt tot...mai ales ca vad ca si voi doi ati lucrat cu asa ceva, in doua cuvinte se poate detaila un pic?...aici ma refer strict la chichite, eu nu am avut cand sa il vad si in productie...a fost ceva facut dintr-o necesitate de cutii, stateam cu matcile si nu aveam unde naiba sa le pun..)..si asa am ajuns sa vad o dezvoltare puternica pe acest sistem 6+6!
...
stima voua tuturor!
Adi Hodis scrie:Inmultirea ( nu descriu si lucrarile cresterii matcilor pt. ca e alt subiect ) o facem folosind gratii Hanneman si un cat gol in modul urmator:
1.Se scutura ramele din catul II in catul I si se pun in aceeasi pozitie in catul gol. Se scutura si albinele care raman pe peretii catului II.
2. Peste catul I se pune gratia si catul cu ramele mutate.
Peste cateva ore, albinele sint prezente in cat si se poate ridica roii, le trebuie funduri si capace ... si se muta pe noua vatra.
In ziua urmatoare li se da matci ... ori botci.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 27 vizitatori