Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde BUNKA » 06 Noi 2012, 21:59

Mai bagabontule ce "tractor " ti-ai luat!!
Misto, sa-l folosesti sanatos, foarte frumos..imi place!!
Acum sa trecem la stupi...incepem sa gandim la fel, si pe mine ma taia gandul unui impachetaj exterior cu polistiren si culmea din acelasi motiv, sa scad consumul si uzura :lol: ...pe bune, de asta am si renuntat la fundurile cu sita la iernare, am observat si ca cei ce au fund de lemn au un plus de puiet primavara, si un consum mai redus.
Bravo, eu ori ai bag inauntru ca si asa nu am multi, ori fac aceeasi schema ca tine, oricum trebuie sa las larg urdinisul daca fac asta pe toata latimea stupului, ca altfel...o sa imi ploua in lazi, apropos sa ai grija cu asta...sa nu ai infunzi prea tare sus, ca eu am facut asta odata, le-am bagat polistiren sus 2 placi si curgea apa din ei...transpira albina :o , nu e ok, trebuie avut grija sa aiba ventilatie.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 06 Noi 2012, 22:04

intrebari...cum de nu ai pus roii pe un singur corp?
Ce te-a facut sa-i pui pe doua, cat de dezvoltati sunt, cum i-ai aranjat in lada?
BUNKA

Mesajde jonny_it » 06 Noi 2012, 22:20

BUNKA scrie:Mai bagabontule ce "tractor " ti-ai luat!!
Misto, sa-l folosesti sanatos, foarte frumos..imi place!!

Ms.

BUNKA scrie:Acum sa trecem la stupi...incepem sa gandim la fel, si pe mine ma taia gandul unui impachetaj exterior cu polistiren si culmea din acelasi motiv, sa scad consumul si uzura :lol: ...pe bune, de asta am si renuntat la fundurile cu sita la iernare, am observat si ca cei ce au fund de lemn au un plus de puiet primavara, si un consum mai redus.

Bravo! Credeam ca sunt singurul care a facut asta. Pe mine ma enerva partea de tamplarie, adica sa stau sa bat sita si pe fund deja era prea mult. Si asa aia din podisoare o prind al naibii de greu(ca sa stea intinsa perfect). Nah, in ale tamplariei sunt amator(ceva utilaje sunt dar nu are cine) :lol:

BUNKA scrie:Bravo, eu ori ai bag inauntru ca si asa nu am multi, ori fac aceeasi schema ca tine, oricum trebuie sa las larg urdinisul daca fac asta pe toata latimea stupului, ca altfel...o sa imi ploua in lazi, apropos sa ai grija cu asta...sa nu ai infunzi prea tare sus, ca eu am facut asta odata, le-am bagat polistiren sus 2 placi si curgea apa din ei...transpira albina :o , nu e ok, trebuie avut grija sa aiba ventilatie.

Sus nu sunt infundati decat pe lateral si oricum pe sub tabla de la capac au gauri de aerisire(pe toate partile capacului). La multi am sita pe toata suprafata. La unii am OSB(sunt date gauri in el).

La iernarea in interior daca ai un spatiu unde iarna cand afara sunt -20 tu sa ai - 5 este perfect. Dar daca tot timpul este pe plus albinele alea nu ies bine; nu pot sa dau prea multe explicatii, spun asta pt ca am incercat.

Am iernat intr-o casa in constructie, nu a scazut sub 0 grade nici o zi: consum aproape la fel ca albinele iernate in exterior, puiet din ianuarie, albine uzate si dezvoltare greoaie odata cu venirea primaverii.
Iernare intr-un sopron din scandura: temperatura cu cateva grade mai ridicata decat afara dar fara vant si curenti puternici de aer. Consum cu 30-40% mai mic fata de cei iernati afara. I-am scos la primul zbor de curatire si au ramas afara chiar daca au mai fost zile reci. Dezvoltare foarte buna.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 06 Noi 2012, 22:37

Bunka - vii la targul de la Sighisoara?
jonny_it

Mesajde BUNKA » 06 Noi 2012, 23:42

Cand e? Mi-ar place!
Interesanta treaba cu adapostul din scandura...este foarte posibil ca in hala sau cladire daca nu sunt niste conditii foarte stricte de temperatura umiditate si ventilatie sa se intample sa fie mai mult rau decat bine pt albine.
Legat de treaba asta cu sopronul si consumul redus si dezvoltarea buna, ma face sa ma gandesc la ceea ce zicea Dan Margarit legat de vant, ca vantul este raspunzator de iesirea proasta a stupilor din iarna...clar ca vantul are un impact negativ asupra stupilor mai mult decat ne imaginam, am avut si eu cu ani in urma un parapet din coceni si amplasare cu fata catre sud si iernarea si dezvoltarea de primavara au fost foarte bune, au fost pur si simplu ferite de vantul de la nord.
Interesanta treaba!!!
BUNKA

Mesajde jonny_it » 06 Noi 2012, 23:49

17 - 18 Noiembrie.
Vii pana la mine si dupa aia mergi cu mine. Probabil o sa mai fie inca un stupar de aici din zona.
Discutam peste cateva zile, sper sa nu se gandeasca astia sa ma trimita din tara pe undeva tocmai in perioada aia.
jonny_it

Mesajde Tudor20 » 07 Noi 2012, 00:56

Poza cu BMW-ul ar trebui pusa si la "masina potrivita pentru apicultura"! Asa cum ai promis ne-ai uimit cu alegerea facuta !!! :lol: Sa o folosesti sanatos, numai pastoral sa nu faci cu ea!!! :lol:
Tudor20

Mesajde jonny_it » 07 Noi 2012, 11:37

Tudor20 scrie:Poza cu BMW-ul ar trebui pusa si la "masina potrivita pentru apicultura"! Asa cum ai promis ne-ai uimit cu alegerea facuta !!! :lol: Sa o folosesti sanatos,

Acolo sunt discutii serioase. Multumesc.

Tudor20 scrie:numai pastoral sa nu faci cu ea!!! :lol:

Asta nu pot sa promit. :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 07 Noi 2012, 15:10

Un roisor pe 8-9 intervale care abia asteapta sa ajunga si el in corpul de sus :)

Imagine

Asta este toata gasca de stupi din experimentul cu impachetarea cu polistiren+folie de plastic:

Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 14 Noi 2012, 16:13

Astazi am vazut si prima zapada pe anul acesta. Cu destul de multe zile mai repede fata de anul trecut.

Sa vina iarna odata! :lol:
Fişiere ataşate
2012-11-14 11.06.41.jpg
jonny_it

Mesajde jonny_it » 16 Noi 2012, 15:20

Minus 9 grade, hai ca incepe sa fie treaba buna! ;)

Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 22 Noi 2012, 19:34

dogvet scrie:ideea in sine (invelire+polistiren) mi se pare buna(seamana putin cu a canadianului DM),dar de ce nu i-ai invelit cu ceva mai consistent(ma gindesc si eu,nu sint sigur de idee)? :roll:

Ma intereseaza doar sa scap de curentii de aer. Oricum in ce priveste temperatura din interiorul stupului nu cred ca am facut imbunatatiri prea mari.
jonny_it

Mesajde teinegru64 » 22 Noi 2012, 21:43

La cati ...patru stupi...la palet am vazut in doua saptamani , pot sa il declar pe Dan ...salvatorul apiculturii romanesti.Cred ca nici el nu a intuit aceasta nisa....de huse pentru stupi in... Romania.Pe acolo or fi avand tesle?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde jonny_it » 23 Noi 2012, 00:31

teinegru64 scrie:La cati ...patru stupi...la palet am vazut in doua saptamani , pot sa il declar pe Dan ...salvatorul apiculturii romanesti.Cred ca nici el nu a intuit aceasta nisa....de huse pentru stupi in... Romania.Pe acolo or fi avand tesle?

Mai facem cate un test :lol:
Oricum ca asezare a ramelor raman la ce am invatat de la bunicamiu.
jonny_it

Mesajde nicus » 24 Noi 2012, 16:43

Eu zic asa, sa pui o folie de culoare neagra care atrage caldura.
Te salut si iti respect munca pe care o faci.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde jonny_it » 24 Noi 2012, 19:22

nicus scrie:Eu zic asa, sa pui o folie de culoare neagra care atrage caldura.
Te salut si iti respect munca pe care o faci.

Multumesc! ;)

Daca as pune folie neagra la primavara as avea cu 25-50% albine mai putine in stupi. Cunosc un apicultor care a invelit asa stupii si a cam ramas fara albine.
Folia incalzeste stupul si face ca albinele sa zboare chiar si cand afara sunt doar 4-5 grade. Albinele mor de frig in exteriorul stupului.

Pe mine ma intereseaza doar sa le protejez de curentii de aer.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?