Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fund stup

Mesajde paul » 01 Noi 2012, 21:37

mircea_tm scrie:lada cu FA, inchis cu tavita...

Pai ... cam trebuie fara tavita !
Daca totusi vrei ... cu tavita ,calculeaza 1 cm deschidere la urdinis pentru fiecare rama cu albine din stup si da o gaura in centrul podisorului de OSB , peste podisor si implicit peste aceasta gaura pune 2-3 ziare si ceva material textil (de ex. o bucata de mocheta).
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde adycnst » 01 Noi 2012, 22:36

discutand cu un ing constructor am aflat ca OSB-ul este toxic din cauza substantelor folosite...si nu o perioada scurta de timp!...poate sa mai confirme cineva asta!?
adycnst

Mesajde kamy » 07 Noi 2012, 17:59

dupa stiinta me tamplariceasca osb-ul e incleiat cu adezivi ureoformaldehidici,cu un puternic iz de formol care formol eu l- am introdus in stupi in sticlute si n-avura nimic!osb-ul e nasol datorita flambarii datorita modificarii umiditatii din aer!
kamy

Mesajde danman » 07 Noi 2012, 20:50

Nu e nicio confuzie, cu totii vorbeam de OSB3, OSB4 adica "de exterior". Problema sunt ghilimelele, adica de exterior... vorba vine. OSB nu rezista la umezeala, e un lucru cert. Am lucrat cu OSB3 si 4 in constructii de locuinte, dar niciodata la exterior, desi teoretic e de exterior. Si punctul cel mai sensibil sunt canturile. Acolo e nevoie neaparat de impermeabilizare. OSB-ului ii poti prelungi un pic durata de viata prin vopsire, dar acest lucru ar trebui facut periodic, altfel...
danman

Mesajde kamy » 08 Noi 2012, 06:03

plus ca osb-ul e mai scump decat scandura care e cam 550 ron mc la scandura de tol,are teoretic 40 mp din care poti conta pe 35 mp dupa prelucrare,debitare!
kamy

Mesajde antal_bee » 08 Noi 2012, 18:53

Un artificiu pentru a izola canturile ar fi asezarea osb-ului intr-o rama de lemn.
Fişiere ataşate
SAM_0726 (Small).JPG
In loc de scandura se pune osb , frezarea canalului se face in functie de grosimea osb-ului
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde letsoc » 08 Noi 2012, 23:53

FLORINELU scrie:as fi curios si eu sa aflu pareri pro si contra OSBului folosit ca fund de stup,si motive.
eu unul am inlocuit fundul la unii stupi vechi care era distrus cu osb si nu vad nici un inconvenient. atentie,ma refer numai la fundul stupului.

Eu am stupii numai din OSBcu fund din plasa si sunt excelenti, ii tin sub observatie din primavara si sunt dispus sa tin subarul deschis o treime cu folie doar peste cuib cu urdinisul deschis in intregime, am sa pun in viitor niste poze cu stupi mei facuti de mine in iarna .Peste OSBul de 0,8 am imbracat lateral, 4 laturi, cu extrudat de 2 si iam strins peste cu folie de ambala 3 rinduri , voi reveni cu amanunte daca voi considera ca sant necesare.
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE