de ce asa multa fructoza?
nu aveau rezerva deloc sau din alte ratiuni?
B-father scrie:ok am inteles
La mine au incetat ponta anul acesta din septembrie asa ca au cules ceva de la solidago si cred ca de la struguri.
Le-am restrans cam tare si am avut probleme ca nu prea duceau de dupa diafragma mierea necapacita.
Totusi am intrat cu rame cam 3/4 pline poate chiar mai mult.
Niciodata nu am mai avut asa ceva . Intotdeauna am avut puiet pana tarziu in noiembrie si lasam cuiburile mai largi.
Sa vedem cum va fi iarna asta.
Dragos2006 scrie:Eu in aceasta toamna pe un lot de familii am facut urmatoarea pregatire de iernat : la 15 sept. strans cuibul pe 5 -7 rame in functie de popor , apoi descapacit dupa diafragma ramele in plus. In jur de 1 0ct am scos ramele goale de dupa diafragma si am dat in jur de 10 kg, de fructoza la fiecare familie . Experimentul e pe youtube si la primavara voi vedea ce va iesi.
Ultima doza de fructoza am dat-o spre 30 oct.
Badea. claudian scrie: Buna ziua ,care este scopul acestor pregatiri pe lotul respectiv !??....va intreb deoarece asemenea "tratamente" sunt total inadegvate fam. de alb. conform, literaturi de specialitate ,care spune ca mai intai se fac hranirile de complectare dupa care urmeaza cele de stimulare !....dupa cum se poate citii mai sus dv. ati procedat invers ,adica atii facut mai intai stimularea dupa care veniti cu o complectare masiva !...sper canu doriti sa observati cum albinele respective vor face "kaka" pe ele in plina iarna .
ves.lucian.zabrani scrie:unde ai citit dumneata ca prima data se face completarea si dupa aceea stimularea ??? sunt putin curios !!!![]()
![]()
Badea. claudian scrie:ves.lucian.zabrani scrie:unde ai citit dumneata ca prima data se face completarea si dupa aceea stimularea ??? sunt putin curios !!!![]()
![]()
Dl. Lucica sunteti apicultor cu diploma nu ? .... pai atunci ca sa va satisfaceti curiozitatea loati un manual al apicultorului nu conteaza ce editie si la lectia
Pregatirea Fam. de ALB. pentru iernat veti citi urmatoarele :in luna august pregatim fam. de alb. pentru iernat . Mai intai stabilim cate rame vor ramane in cuib ,(asta dupa puterea fiecarei familii) dupa care trecem la efectuarea hranirilor de complectare ,care vor dura 4-5 zile in ratii de 3-4 kg (dupa necesitatii) dupa care urmeaza hranirile de stimulare in ratii mult mai mici !!!.... s.a.m.d multumit!!?
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori