Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Albinele rosii

Mesajde Ruben » 12 Noi 2012, 20:28

BUNKA scrie:Cateva surse de material genetic selectionat http://www.apiculture.com/_menus_us/ind ... menu.htm&0

Abeilles Sélectionnées Fert (FR)-nu au raspuns la email.
ApiOrganic (FR)
Apiterra - Eurobeestock (FR)
Authentic Carniolan BQueens (SL)-am avut o linie slovena. Nu se remarca prin nimic.
EasyBee Products (UK)-tepar. In plus importa regine de unde prinde.
Gajdos Méhészet (HU)-am cumparat niste regine anul acesta din linii austriece si poloneze. Nu ma incanta in mod deosebit(ierneaza pe 5 rame, destul de agresive), dar vedem la anul ce treaba fac.
Melisokomia - Tsiminis (GR)
Le blog de Thiry Pascal (FR) - nu a raspuns.
Le Rucher de l’Escoutay (FR)
Malka Queens (AR) - de peste ocean, nu as avea curaj sa aduc albine din Argentina ;)
Pacific Queens (CL)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde kamy » 12 Noi 2012, 20:37

rubene vezi ca poate da hala rau si-ti vede finu postarea si ai dat de ala rau,ca pana la primavara nu te speli cu tata apa care cura pa mures!
kamy

Mesajde Ruben » 12 Noi 2012, 20:48

kamy scrie:rubene vezi ca poate da hala rau si-ti vede finu postarea si ai dat de ala rau,ca pana la primavara nu te speli cu tata apa care cura pa mures!

Ce ai mai...io de la oradea am cumparat niste gaze nevinovate. Treaba lui de unde o venit cu ele :lol:

In plus nu am importat nica. Se numeste comert intracomunitar. :)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde kamy » 12 Noi 2012, 21:00

da tu ai cerut reteptu si aprobarie?
kamy

Mesajde Ruben » 12 Noi 2012, 21:07

kamy scrie:da tu ai cerut reteptu si aprobarie?

Da: Am inceput ashe: "Kerem..." :lol:

Ma kamy, io nu am stat sa studiez legislatia. Stiu ca la austriac ii da medicul veterinar "Certificat de transport intracomunitar" tiparit in toate limbile uniunii, inclusiv in romana. Mira-m-as sa te intrebe cineva de sanatate.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 12 Noi 2012, 21:10

Asa, ca sa ne lamurim odata, care stiti ce zice legea romanesca despre cumpararea de regine din UE? Sa vedem. :roll:
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde kamy » 12 Noi 2012, 21:40

da mai si noi am adus da ne-au costat mai mult poptirusele dacat matcile si nu ne-o intrebat nimeni pana la finu,el o inceput dintodata si mai ceva ca la hirosima!
kamy

Mesajde BUNKA » 13 Noi 2012, 10:56

Ruben scrie:
BUNKA scrie:Cateva surse de material genetic selectionat http://www.apiculture.com/_menus_us/ind ... menu.htm&0

Abeilles Sélectionnées Fert (FR)-nu au raspuns la email.
ApiOrganic (FR)
Apiterra - Eurobeestock (FR)
Authentic Carniolan BQueens (SL)-am avut o linie slovena. Nu se remarca prin nimic.
EasyBee Products (UK)-tepar. In plus importa regine de unde prinde.
Gajdos Méhészet (HU)-am cumparat niste regine anul acesta din linii austriece si poloneze. Nu ma incanta in mod deosebit(ierneaza pe 5 rame, destul de agresive), dar vedem la anul ce treaba fac.
Melisokomia - Tsiminis (GR)
Le blog de Thiry Pascal (FR) - nu a raspuns.
Le Rucher de l’Escoutay (FR)
Malka Queens (AR) - de peste ocean, nu as avea curaj sa aduc albine din Argentina ;)
Pacific Queens (CL)

Din ce-ai mai discutat cu colegii, cam de unde se poate lua ceva bun?
Dintre crescatorii din Romania, nu este nici unul care sa fi reusit ceva deosebit pe parte de selectie?
Parca tu ziceai ca Buckfast are pb cu orientarea...cum se traduce asta in practica??
BUNKA

Mesajde kamy » 13 Noi 2012, 13:00

populari pe capete,mijloc lejer si dupa cum bate vantu,popularea se face impotriva vantului!
kamy

Mesajde kamy » 13 Noi 2012, 13:18

io asta ma zdrobesc sa esplic ca intr-o stupina cu toata selectia sau neselectia nu poti obtine aceleasi rezultate la toti stupii d-aia s-a inventat media!matcile iesite pe aceeasi poarta selectionate sau cele mai ordinare nu vor fi 2 la fel,voi nu vedeti ca si finu-i unic nu mai gasesti ca el nici sa cauti cu lumanarea!da speram sa nu fie clonat!
da merem toti pe hibrizi si tot n-am rezolvat problema unde mai pui ca nu sant stabili?da ar merge daca ai putea aduna doar avantajele da-i la pachet cu defecte cu tot si daca nu am gasit femeia perfecta hai macar sa gasim matca perfecta!
kamy

Mesajde Ruben » 13 Noi 2012, 16:06

BUNKA scrie:Din ce-ai mai discutat cu colegii, cam de unde se poate lua ceva bun?
Dintre crescatorii din Romania, nu este nici unul care sa fi reusit ceva deosebit pe parte de selectie?
Parca tu ziceai ca Buckfast are pb cu orientarea...cum se traduce asta in practica??

Cu Buckfastul nu poti lucra in pavilion. Sau uiti Buckfastul, sau pavilionul :)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde BUNKA » 13 Noi 2012, 20:38

Eu cred ca asta este una din particularitatile tarii noastre, ca nu prea poti sa faci selectie pt ca orice a-i face esti inconjurat de "mosi" cu albine salbatice... pot sa ma includ si eu in categoria "mosilor" ca eu cu selectia-s varza...sunt localiati mici ca suprafatza unde sunt concentrate multe colonii...pe camp sau in paduri mai putin...vetrele sunt in sate.

Pacat ca nu merge Buckfast in pavilion...da ce se intampla daca le pui acolo, migreaza albina puternic de la unele lazi la altele???
... si ce se intampla sa zicem daca ai ...8mpatrati pe una din parti, si albina mai intra aiurea nu se rataceste ca sa zic asa in mod egal??
...si exista riscul sa fie omorate unele matci daca sa zicem se muta albina de la unele lazi la altele??...eu stiu ca e blanda tare, cred ca si cu matcile nu numai cu apicultorul!!
...a incercat cineva cu Buckfast in pavilion?
Tre sa ma apuc de studiu serios la capitolul asta sunt in ceatza...scuzati lipsa de cunoastere, o sa recuperez repede sper!
BUNKA

Mesajde Ruben » 13 Noi 2012, 20:48

BUNKA scrie:Pacat ca nu merge Buckfast in pavilion..

Io as pune altfel problema: pacat ca nu merge pavilionul la Buckfast ;) .

Pun'te pe studiu...practic. :)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 13 Noi 2012, 21:09

Mai, de prima data cand am vazut ce ditamai populatii face italiana, mi-am dat seama avem nevoie de asa ceva mai ales la stilul de apicultura pastorala facut in Romania in care avem cules intens in perioade scurte de timp.

Ai nostri se chinuie cu diverse scheme de unificari si dupa aia tine-i tata sub control. Te duci la salcam cu stupi unificati. Nu ai cules, si vine apocalipsa roirii. :(

Buckfastul, ca si italiana ii buna culegatoare pe distante scurte. Nu asta dorim? Face populatii mari fara sa roiasca. Nu pentru asta muncim? Este blanda.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde pst_claudiu » 13 Noi 2012, 21:40

Ruben, acum 100 de ani americanii trageau la italiana; italiana au si acum dar mai nou trag la rusesti de numa numa. De ce oare?
pst_claudiu

Mesajde Ruben » 13 Noi 2012, 21:45

pst_claudiu scrie:Ruben, acum 100 de ani americanii trageau la italiana; italiana au si acum dar mai nou trag la rusesti de numa numa. De ce oare?

Mai...in America nu am fost...nu-s pe faza. Dar am impresia ca majoritatea tot pe italiana merg. Ne zice Adi Hodis.

Albina ruseasca...ce rasa anume?
― Stephen Hawking
Ruben

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE