Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupii lui nelu boncea varadia caras severin 2012

Mesajde geangu » 11 Noi 2012, 18:41

o stupina ingrijita, se vede ca cineva a facut sau face apicultura.
dimensiune pare mare datorita distantei dintre stupi, in 30 metri poti tine si 100 de stupi. despre albine ce sa zic, la 30mai trebuia sa nu te vezi de albine intre atatia stupi.
geangu

Mesajde dorindafi » 11 Noi 2012, 19:57

frumoasa stupina . cred ca e statzionar , fonduri UE accesate deoarece are placutzele puse pe stupi , nu lucreaza de unl singur la un asemenea efectiv .
nu pot sa-mi dau seama putere familiilor deoarece la atatzia stupi albina e prea putzina ba chiar foarte putzina in afara stupilor
dorindafi

Mesajde Dragos2006 » 11 Noi 2012, 20:47

nae scrie:Daca acest om ma lasa cu gura cascata cum ramai la 500-1000 de fam !? Probabil ii cantaresti ca de numarat le pierzi sirul :D .

500 ??? :D peste 8 luni voi avea 500 colonii de albine.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde nicus » 12 Noi 2012, 18:14

Stupina pusa in linie.

PS: Peste 9 luni sper sa fie gemeni. (mentionez: deocamdata am inceput..doar sa ma gandesc)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde Mircea_63 » 12 Noi 2012, 19:07

Nu dati cu pietre, dar pentru mine ca incepator si punand cap la cap ce am vazut si citit pana acum...nu e in regula deloc.
Mult prea multi stupi pe o singura vatra.
Am vazut prea putine albine.
Poate face pastoral...dar la prima impresie e un model de hobby exagerat si fara baza economica.

Am zis sa nu dati cu pietre?
Am gresit! Dati cat vreti cu conditia sa ma lamuriti. Daca eram stupar cu stupi multi, ati fi spus ca sunt invidios. Am scuza ca sunt incepator si stiu mai mult din carti sau filme.

Unde sunt norii de albine in asemenea gigant de stupina?
Ce melifera naibii are incat sa faca fata?
Face pastoral? La vremea asta nu trebuia sa fie plecat cu ei? Sau e chiar zona de salcam si pleaca dupa aceea?

Am avantajul ca sunt incepator si pot pune intrebari oricat de prostesti. Vrea cineva care stie ce si cum sa-mi explice? Sa-mi traduca filmul?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde alt stupar » 12 Noi 2012, 23:06

ce pot eu "traduce"
1. o stupina suficient de mare chiar si inaintea "fondurilor". Lazile, desi destul de ingrijite, nu-s tocmai scoase din abrict. Bonus randul din spate, Orsagosuri, Cunciuri, s.a. au ceva "istoric" acolo;
2. o vatra melifera cat-de-cat multumitoare. Cine se exinde treptat pana a-si amenaja asa o stupina cam stie cat si ce poate duce zona;
3. o stupina foarte... foarte ! saraca in... albina. Din nu stim noi care motive, primavara in care s-a facut filmarea succede unei ierni (toamne ?) crancene pentru acel stupar. Poate ma insel dar parca vad in filmulet si lazi cu urdinisul deschis la maxim in care intra (doar) vantul.
Motivele doar Nelu Boncea le stie...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde andrei_calinescu » 13 Noi 2012, 11:11

Mircea_63 scrie:Nu dati cu pietre, dar pentru mine ca incepator si punand cap la cap ce am vazut si citit pana acum...nu e in regula deloc.
Mult prea multi stupi pe o singura vatra.
Am vazut prea putine albine.
Poate face pastoral...dar la prima impresie e un model de hobby exagerat si fara baza economica.

Am zis sa nu dati cu pietre?
Am gresit! Dati cat vreti cu conditia sa ma lamuriti. Daca eram stupar cu stupi multi, ati fi spus ca sunt invidios. Am scuza ca sunt incepator si stiu mai mult din carti sau filme.

Unde sunt norii de albine in asemenea gigant de stupina?
Ce melifera naibii are incat sa faca fata?
Face pastoral? La vremea asta nu trebuia sa fie plecat cu ei? Sau e chiar zona de salcam si pleaca dupa aceea?

Am avantajul ca sunt incepator si pot pune intrebari oricat de prostesti. Vrea cineva care stie ce si cum sa-mi explice? Sa-mi traduca filmul?

Mai Mircea,

Suntem in epoca unde stupinele trebuie sa produca zeci de mii de euro originari din fonduri, ajutoare,etc.
Stupina asta trebuie sa produca asa ceva, nu miere.
Asta e realitatea momentului.
Cand am depus ptr 112, multi se mirau de ce nu am facut pe cuantumul maxim de stupi.Eu am facut pe 120 de familii.
Multi au facut pe 180 iar in oct aveau familii intrate la iernat pe 2 si 3 rame.
Mie imi e clar.
Pentru inca ceva timp, apicultura trebuie sa produca fonduri si dupa aceea, secundar , produse apicole.
Si inca o intrebare pe care nu contenesc sa mi-o pun.
Ce dracu sa faci cu mii de stupi in Romania in contextul in care la noi se fura tot? Unde sa-i duci si cum sa-i pastoresti?
Ca la noi nu merge sa ai 40 de vetre inchiriate ca in France. Ce faci tii 500 - 600 pe aceeasi locatie?
Am lucrat cu apicultori francezi care isi revad planul de investitii in sensul de a tine mai putine familii dar ingrijite mai judicios.
Deocamdata la noi e mirajul asta al stupinilor mari , dar stai sa se declare 2-3 focare zonale cu loca americana sa vedem in ce hauri bagam miile de stupi?
Ori facem ca la Paris, ii instalam pe opera in Buc?
andrei_calinescu

Mesajde Mircea_63 » 13 Noi 2012, 13:41

Mai despre...., si noi vorbim, dar cat de cat on-topic. Vezi ca mai jos -pe prima pagina- este o cafenea. Acolo poti vorbi oricat si orice despre orice, inclusiv despre albine.
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 13 Noi 2012, 14:08

Daca tu continui tot asa cum ai inceput azi, intradevar va fi tot forumul desprealbine, adica tu.
Zi ce ai de zis, daca ai de zis si gata, dar nu mai umple forumul cu contre si trancaneli si fumuri ca devine iritant. Daca spuneam asta numai eu...dar ti-au spus deja destui in dimineata asta.
Mircea_63

Mesajde Ioan Guist » 13 Noi 2012, 15:25

desprealbine scrie:si mai este si perfect adevarat cutiile sunt neproductive pt ca sunt prea multe pt o vatra iar numarul lor nu este exagerat de mare sub 300 si atunci ce este extraordinar ca l ea pus la sfoara??? nici macar asta nu e recomandat

Domnule Desprealbine,

Asa cu ..."taci ma nu vezi ca esti prost" poate oricine.Daca tot sunteti de alta parere in acest subiect sau altele unde postati, bine ar fi sa si argumentati.
Ca nu avem voie sa ne minunam, am inteles.Asteptam o imagine, o postare, un film o alternativa la care merita s aramanem muti de uimire.

Va invit sa incercati un dialog mai...constructiv, daca doriti ca pe forumul desprealbine sa avem parte de discutii...desprealbine.

Bine ati venit pe forum.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Mircea_63 » 13 Noi 2012, 16:30

:lol: :lol: :lol: Esti tare! N-a trecut pe MER, dar poate trece la dat piciore-n c*r unora ca tine!
Mircea_63

Mesajde mircea » 13 Noi 2012, 16:35

desprealbine scrie:pe langa faptul ca albinele nu vor fi productive multe dintre familii nici macar nu vor supravietui

Nici tu .... pe forumul asta.
De ce scrii atatea mesaje unul dupa altul...prin toate subiectele ?
Se vede de la o posta ca e bataie de joc.

La urmatoarea abatere iti voi sterge contul si toate mesajele .
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Ruben » 13 Noi 2012, 16:54

desprealbine scrie:pe cate lazi a lucrat el int un an de a dedus ca asta e ce mai buna

Bine ma, ca te pricepi la creat conturi. :lol: :lol: :lol: Poate pana data viitoare mai iei si tu niste lectii de abecedar. ;)
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde mircea » 13 Noi 2012, 16:57

desprealbine scrie:domnule mircea cand vine cineva si spune dupa un an de apicultura a descoperit lada care va arunca dad la gunoi pursisimplu nu te poti abtine sa nu l iei la intrebari

Te rog pentru ultima oara .
Nu mai scrie mesaje fara sens (de-an boulea) pentru ca strici toate subiectele.
Nu mai scrie mesaje consecutive. Condenseaza totul intr-un mesaj.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde paul » 13 Noi 2012, 17:49

desprealbine scrie:chiar daca ar fi sa ma stergeti ATI AVUT ONOAREA SA AUZITI CUVINTELE UNUI MARE APICULTOR ca productie ca nr de stupi fara comparatie pe acest forum asa ca imi permit sa fiu arogant cand este vorba DESPREALBINE

Mah ... nu-i asa ca atunci cand te privesti in oglinda ... te uzi ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde janese » 13 Noi 2012, 19:09

maaa.... manzule cacacios.... :lol: te invit la un pingpong de poze din stupina mea si a ta....zilnic o poza eu...una tuuuu.....te bagi????chit ca nu am timp sa fac poze decat noaptea,eu ma bag!”...accepti provocarea???ps...m-ai lasat ,,gura"" cu afirmatia de mai sus! :lol: :lol: :lol: :lol:
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII