Nu va speriati,nu este absolut nimic periculos.Trebuie stat mai la distanta si feriti ochii si nasul.
Salut Ioane.Ne mai vedem noi la o bericioaica.
gica scrie:L.A.exista in fiecare stup.Sunt cateva tratamente naturiste cu plante care contin fitoncide cu care se previne foarte usor izbucnirea bolii.Mai trebuie si prudenta la pastoral la FS ca daca pui stupii pe pamant in soare si ii tii fara apa pe canicula ai 100% sanse sa o incasezi.Iar daca boala izbucneste e jale.
Sa fiti sanatosi,prudenti si daca se poate intelepti.
gica scrie:.......
Dar unul macar nu ati zis ca L.A. este o boala declarabile si nedeclararea ei este caz penal.
Sariti pe bietul Gica care vrea sa ajute un om caruia i se diminueaza zilnic stupina cu un stup.
miculstupar scrie:de acord cu vicpo si danipowsoft
dati sfaturi daca stiti daca nu nu mai postati
Alecs scrie:Din insemnarile mele am retinut si modul cum cineva ( nu-mi amintesc cine- deh, varsta ! ) il foloseste. Iata: "Pelinul alb contine vibramicina! Inainte de a extrage mierea pregatesc intr-o oala mai larga 1kg de pelin alb maruntit in 10 litri de apa fiarta si racita.Dupa ce scot fagurii din centriuga ii cufund in preparatul de mai sus si ii scurg putin si ii pun in roinite.Seara ii dau la stupi in spatele diafragmelor.
toamna ,in luna septembrie cand albinele inca mai culeg cat de cat,iau rame cu faguri claditi si goi si ii cufund in acest fel de preparat.Dupa ce ii scurg putin ii pulverizes cu sirop de zahar(cam 50ml de fiecare rama;1 litru la 20 rame)si dau cate 1 rama dupa diafragma la fiecare stup seara.inseara urmatoare schimb aceste rame cu altele preparate la fel .fac asa cam 8-10 zile.preparatul de pelin il fac mereu cu 24 de ore inainte"
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori