Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Adrian Nenciu

Mesajde adriann » 23 Aug 2011, 00:48

sa ma prezint si eu un pic mai tarziu....desi frumos era sa ma prezint de la inscriere

Adrian , aproape 35 de ani, necasatorit inca, inginer pe service hardware IT (absolvent de TCM - politehnica)

Anu asta mi s-a pus pata sa imi iau in primavara bondari pt. polenizare, vedeam la tara 2-3 albine pe florile de la pomi... ... am cautat... am cautat pana m-am lovit de pretul de achizitie si de investitia pe termen limitat (cateva luni).
O cutie cu "olandezi" costa cat 1 roi frumos.
Mai tarziu prin vara am inceput sa ma documentez despre albine citind cateva "biblii". si dupa 1 luna de tatonari am decis sa imi iau 2 roi inca unu primindu-l cadou de la un apicultor din Dridu. (tudor)
Mi-am cuparat si minimum necesar: combinezon, afumatoare noua (aveam una de cand era bunica fata dar inca destul de functionala daca nu o bruscai) etc.
Momentan ii tin in zona Maneciu prahova la viitorul socru care a mai avut stupi in tinerete... deci am si un mic ajutor... desi nu prea explica ... face totul repede...daca prind ceva prind... daca nu.....ma uit prin poze.
Am avut si mici experiente pe drumul la locatie... cedat alternatorul de la masina... mers cu 1 far... cu inima cat purecele.....ajuns dupa 2 h pe un drum de 70 km....dimineata mutati in locatia definitiva...drum de 2 km cu hartoape 1 si unu.. de rupi masina in ele... ma rugam sa urce mai repede masina..... desi am urcat cu 5 la h.....si sus imi mirosea ambreaju ca draq. Hotarat sa le dau drumu nu am mai stat sa le las 30 min - 1 h sa se linisteasca si am deschis stupii....la primii 2 am fost rapid la picior si indemanatic la mana.. nu ma capsat nici unu. La al 3-lea 4 intepaturi la socru... bine ca nu are nici o reactie desi nu a mai lucrat cu albinele de 20-30 de ani.

La mutarea in cutiile noi..... mi-am furat 3 intepaturi prin ciorapi in glezne... scos acu destul de repede fara sa il strang....toate bune o mica roseata.. fara nici o umflatura pana seara. in schimb dupa 2 zile(in ziua urmatoare doar o usoara durere) abia mai puteam sa calc primii 3 m.

Momentan roii sunt f. bine.....au si cules de intretinere au ajuns la 7-8 rame de puiet si miere... o sa incerc sa vad daca mai pot sa bag sapt asta inca 1 rama (depinde de ce loc au). Le-am facut si 2 hraniri de stimulare/complectare cu sirop invertit+suc de catina si ceaiuri (cimbrisor, tei, menta, musetel, sunatoare si inca 2) au golit 600-700 ml de la oseara la alta toti 3... iar in weekend sper sa le pot da inca 2 kg de apiinvent+protofil/fam. ca sa aiba rezerve bune de iernat.
Tot acum 2 sapt am inceput tratamentul cu varachet.....pe o 1 coala A4 am gasit cam 5 varoa dupa 30 de min de cand am dat foc la fitil. nu am fund cu plasa sa ii pot numara pe toti.
Pt. la anu ma gandesc sa le cresc un pic numarul ...sa ajung spre 10 buc....dar trebuie sa imi fac cutii pt. asta la iarna si nu sunt hotarat pe ce model sa merg cu cat mai putine interventii/an.
In zilele urmatoare poate o sa pun si cateva poze.
adriann

Re: Adrian Nenciu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Aug 2011, 00:59

ai inceput !!! asta conteaza !!! pe viitor te perfectionezi tu !!! nici o grija !!! spor in toate si mai ales la " fetite "
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde adriann » 22 Noi 2012, 11:04

Dupa o pauza destul de mare pe pagina asta revin....

De la 3 roi anul trecut am ajuns acum la 5 familii.
La anul o sa trec de la orizontal la 12 rame + caturi de 1/2 (am o comanda de 5-6 in executie).
Mi-am mai facut si 2 cutii din polistiren dupa modelul lui adibumbescu cu mici modificari... o sa pun si niste poze mai la iarna cand o sa mai fac 2-3 cutii.
adriann

Mesajde adriann » 08 Mar 2013, 01:17

Avand in vedere ca anul acesta trec de la orizontal la vertical cu 12R si cat de 1/2 rame late, cum fac sa cresc cat mai multe rame intr-un timp cat mai rapid? La albine pot sa ajung doar 1 data/sapt. Cand sa incep constructia lor, in cat, in cuib? Am mai sapat si prin forumul vechi dar nu sunt foarte dumirit.
Personal ma gandeam sa bag pt. 1 zii cate 1 fagure la marginea cuibului cat sa inceapa sa il ridice, si cand ajunge cuibul la 10 rame sa completez cu inca 2 rame 1/1 cuibul si sa pun catul cu ramele incepute si altele noi intercalate, o fii bine cum am gandit-o?
Rame de 1/1 am la ora actuala cam 8-9 / stup, familiile la ora actuala: 4R, 5R, 2 - 6R si una pe 7
adriann

Mesajde ovidiu_78 » 08 Mar 2013, 04:17

salut,in primul rand nu ne-ai zis cum ai pregatit familiile pt iarna???ai intrat in iarna cu familii bune sau slabe???cum ai iesit din iarna???ai fost nevoit sa faci complectari??incepi stimularea???prinzi cules la rapita??salcam??multe sunt de facut
zici ca vrei sa bagi cate o rama pe zi la cladit...acuma????din ce sa il ridice???daca nu ai cules mai incolo si vrei sa iti si cladeasca apoi trebuie sa le dai papika la greu,si cum nu ajungi numai odata pe sapt la ele....va fi cam greu
vino cu poze,detalii,si info e destul pe aici,si oameni buni la suflet si rabdatori cu noi incepatorii,doar sa vada si niste bunavointa din partea noastra

succes in continuare ;)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde adriann » 08 Mar 2013, 13:31

2 sunt familii slabe... 3 sunt bunicele pot zice.
Hraniri de completare am facut pana nu au mai tras siropul la cei 2 slabi.
Turte (miere, zahar + drojdie) de la inceputul lui febr.
Rapita am in spatele gradinii cateva hectare bune. (30-50 ha) - sper sa nu stropeasca ca zevzecii...oricum vreau sa ajung in cursul lunii pana la ferma sa vb cu inginerul... sau macar cu tractoristul, daca au in plan sa stropeasca sa ma sune.
Salcam o sa fie daca tine vremea mai sus valenii de munte, aici unde ii am f. putin tei/salcam, FS nu stiu daca o sa puna cei de la ferma.
Nu acum sa bag rame la cladit... peste vre-o 2-3 sapt...
Si rama/ramele sa le bag sambata dimineata, 2-300 ml de siropel... si sa le scot seara, acolo cat sa inceapa sa le ridice un pic.... sa am rame pregatite pt. caturi.
Anul asta din cei 5 pe care ii am vreau sa mai scot inca 2-5 roi.
adriann

Mesajde catalin_vl » 09 Mar 2013, 16:14

bafta......! ;)
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?