Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: folie in stup, sub podisor

Mesajde nae » 21 Noi 2012, 16:10

La acest sistem ai si ''curent'' ai si aer proaspat ; daca faci fanta in fata vaduvesti fam de aerul curat_cine-l impinge/albina-i in ghem .In primavara mut fanta in fata(sau folie total ) , nu pt aer/acum ventileaza ele ci pt caldura , atunci umiditatea-i buna si frigul nu .
nae

Mesajde vasilefi » 22 Noi 2012, 10:00

daca am fund AV pe 1/3 din fundul stupului e bine sa las urdinisul deschis la maxim?
deocamdata l-am lasat in mare parte blocat cu polistiren (urdinisul) ca pana acum o saptamana mai ieseau albinutele
vasilefi

Mesajde jenica67 » 22 Noi 2012, 11:20

Nu mai trebuie, ca aerisirea se face prin sita de fund.
jenica67

Mesajde vasilefi » 04 Ian 2013, 11:30

am deschis cand era afara putin mai cald 2-3 stupi si am observat sub folie in cele 4 colturi ca s-a format condens.
ce solutie ar fi mai buna sa-l elimin? Ma gandesc sa deschid mai mult urdinisul.
Acum e foarte mic, de 1 - 2 cm.
fanta AV din spate e complet deschisa.
vasilefi

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR