Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Introducere in realitate !

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 20:13

cantemir scrie:Si totusi: ce indica busola: aproximativ nordul geografic, sau exact sudul magnetic?
Care este mecanismul prin care polii magnetici ai pamantului se inverseaza?
Asa sunt ei, inversati deja! Si se vor mai inversa...
Intreaba-l pe Ciufulitul din drepta...

Ce ai vrut sa zici ca asa sunt polii, inversati deja?? Nu stii ca se inverseaza S cu N la 200000-300000de ani, uneori aleator la distante mai mari sau mai mici in timp?
Nu stii ce indica Busola...sau faci misto...daca faci misto, iti zic, nu e cazul aici... aici incercam sa vorbim serios, daca ai glume nesarate, da-le drumul in alte locuri, daca am inteles eu gresit... scuze, daca nu atunci explica-te!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 20:19

desprealbine scrie:parca se spunea ca romanul s a nascut POET
dar se pare ca e gresit este un fel de ASTRO FIZICIANO MATEMATICO CUANTIC

Bai dashteptu-le...dispari de aici, n-are nimeni nevoie aici de interventiile tale idioate...ori vorbesti la subiect fara injectii ori daca nu...du-te la padure!!
M-am lamurit eu cu tine, asa ca multi altii asa ca du-te si canta la alta masa, vezi poate te baga cineva in seama...auzi, nu te-am intrebat.. daca mai continui aici cu limbajul asta zeflemitor si arogant, imi dai voie sa te iau la ....??? Daca nu-mi dai voie tot te iau, asa ca...!!
BUNKA

Mesajde Dila Daniel » 23 Noi 2012, 20:22

Adi...mai simplu este din partea ta raportarea mesajelor ce le consideri off sau...fara rost(ca sa fiu diplomat) :)

Faza cu polii,ce zice colegul Cantemir ar fi interesant de aflat,daca este adevarata.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Mircea_63 » 23 Noi 2012, 20:23

akmm scrie:Cand mai faceti analogii cu oul macar sa fie corecte.Incercati sa invartiti ca pe un titirez un ou crud pe masa.Apoi incercati unul fiert.Vedeti diferenta.Problema de gradinita, pentru situatia cand de Paste se incurca ouale pe masa din greseala.
Eu cred ca intr-o gaura neagra, spatiul de 99,999 din atom se comprima pana cand acest lucru nu mai este posibil dupa care este expulzat pe axa.Atomul se prabuseste in el insusi.Da' noi inca nu stim ce e gravitatia.Cel putin asa am vazut la Discovery.

akmm, cred ca deasemenea stii ca amortizarea produs in oul crud se datoreaza "banutului". Perna aceea de aer din capatul oului, iar pamantul n-are asa ceva :lol: Pe de alta parte...chiar nu stiu daca era cea mai potrivita comparatie. Asta mi-a venit pe moment!

Ce stiu, este ca fiecare raspuns naste alte doua trei intrebari. Cu cat stii mai multe, cu atat esti mai dezorientat ;) Ce ador la Bunka -sincer- e faptul ca isi pune intrebari si cauta solutii.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cantemir » 23 Noi 2012, 20:39

Departe de mine glumele nesarate!
Acul busolei si nucleul Pamantului sunt magneti. Magnetii se atrag N-S, S-N.
Daca polul Nord al busolei e indreptat spre nordul geografic, ce pol magnetic al Pamantului e acolo? Sudul, nu?
Oricum, polii magnetici, ca si polii unei surse de curent continuu, ca si sensul curentului electric intr-un ochi de retea, sunt alese in mod aleatoriu. Depinde de ce trebuie demonstrat.
Nici curentul electric nu circula de fapt de la + la -, pentru ca e format din electroni care circula de - la + (de la catod la anod)
Chiar nu e nici un pic de mishto aici! Nu mi-as permite!
cantemir

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 20:43

akmm scrie:Cand mai faceti analogii cu oul macar sa fie corecte.Incercati sa invartiti ca pe un titirez un ou crud pe masa.Apoi incercati unul fiert.Vedeti diferenta.Problema de gradinita, pentru situatia cand de Paste se incurca ouale pe masa din greseala.
Eu cred ca intr-o gaura neagra, spatiul de 99,999 din atom se comprima pana cand acest lucru nu mai este posibil dupa care este expulzat pe axa.Atomul se prabuseste in el insusi.Da' noi inca nu stim ce e gravitatia.Cel putin asa am vazut la Discovery.

Analogia este exacta pt ca si miezul fieros al planetei este vascos, nu este solid...in sistemul gravitational al pamantului continutul oului tinde sa ramana pe loc desi noi invartim coaja, sau e ca si cum ai invarti o sticla de bere sau un pahar cu apa...lichidul tinde sa ramana pe loc desi coaja, sticla se invarte...nu stim insa cum se comporta acest ou, in conditiile imponderabilitatii si a incarcaturii energetice spatiale si a fortelor la care este supus pamantul in spatiu.
Ideea e sa pricepem cum anume apar acesti curenti energetici in pamant si cum anume este generat campul magnetic...teoretic pt ca acest camp magnetic sa se manifeste prin linii de camp cu directia dinspre nordul magnetic spre sudul magnetic, ar trebui sa existe niste curenti electrici care au un sens de rotatie in jurul axei magnetice a pamantului...acesti curenti electrici isi schimba sensul la cateva sute de mii de ani din moment ce s-a descoperit ca polii se inverseaza intre ei.
Intrebare...cum se produc acesti curenti de natura electrica in pamant??
De existenta lor nu ne putem indoi...sunt fulgerele care se produc in atmosfera o dovada, sunt experimentele lui Bedini care o confirma si sunt descoperirile lui Tesla care sunt aplicate in zilele noastre in tot felul de domenii.
Tesla sustinea de asemeni ca energia poate fi extrasa si din pamant...
Ca atomul se comprima, cred ca este asa dupa ce am vazut si prezentarile lui Nassim, dar nu stiu daca exista o limita pana la care se poate comprima din moment ce infinitul apare foarte des in calcularea celei mai mici particule ..distanta Planck...cu siguranta ca daca punctul Planck se poate duce la infinit de mic, si atomul se poate comprima la infinit.
Legat de Gravitatie..a rezolvat-o Einstein cu teoria relativitatii si cu forma spatiului care se curbeaza in locul unde materia este mai densa in univers.
BUNKA

Mesajde cantemir » 23 Noi 2012, 21:08

BUNKA scrie:

Prin inductie! Soarele e inductorul!
Legat de Gravitatie..a rezolvat-o Einstein cu teoria relativitatii si cu forma spatiului care se curbeaza...
Einstein (Ciufuluitul din dreapta la care ma refeream, cel cu IQ-ul 160 (ce naiba, doar eu il vad?)), a rezolvat-o numai dupa ce a realizat unitatea sistemului spatio-temporal. Daca vorbesti doar de spatiu si de timp, poti rezolva probleme de fizica de liceu. Daca vorbesti de sistemul spatiu-timp, e cu totul altceva: de fapt e totul.
Cat despre Tesla, e marele geniu neinteles. Lumea se face ca-l intelege pe Einstein... Cand il vom fi inteles Tesla, vom fi mult mai aproape de Adevar...
Ultima oară modificat de cantemir pe 23 Noi 2012, 21:47, modificat 1 dată în total.
cantemir

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 21:17

cantemir scrie:Departe de mine glumele nesarate!
Acul busolei si nucleul Pamantului sunt magneti. Magnetii se atrag N-S, S-N.
Daca polul Nord al busolei e indreptat spre nordul geografic, ce pol magnetic al Pamantului e acolo? Sudul, nu?
Oricum, polii magnetici, ca si polii unei surse de curent continuu, ca si sensul curentului electric intr-un ochi de retea, sunt alese in mod aleatoriu. Depinde de ce trebuie demonstrat.
Nici curentul electric nu circula de fapt de la + la -, pentru ca e format din electroni care circula de - la + (de la catod la anod)
Chiar nu e nici un pic de mishto aici! Nu mi-as permite!

Cu acul busolei...recunosc ca nu m-am gandit niciodata la treaba asta...Tot timpul am avut impresia ca polul nord e la nord... :lol:
Iaca am mai invatzat ceva! :lol: ...Scuze, am crezut ca faci misto si sincer imi ajunge mistocareala lui ""Desprealbine""..
Asa ,deci ca sensul liniilor de camp sa fie de la Sudul geografic la Nordul geografic, curentii electrici in miezul fieros ar trebui sa fie ...spre cum era regula mainii stangi parca...de la stanga spre dreapta.
Gresesc??
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 21:36

Dila Daniel scrie:Adi...mai simplu este din partea ta raportarea mesajelor ce le consideri off sau...fara rost(ca sa fiu diplomat) :)

Faza cu polii,ce zice colegul Cantemir ar fi interesant de aflat,daca este adevarata.

Da asa este, pur si simplu mi s-a parut ok sa-i dau un raspuns...daca ar insista la nesfarsit probabil ca singura solutie ar fi sa fac asa cum spui.
Eu pana una alta am deschis un subiect la care nu am chef sa fiu luat in batjocura...daca are cineva ceva de zis, fara probleme...dar fara atitudini de astea de superioritate fara rost, mai ales ca discutam despre niste chestii destul de complicate...trebuie sa ai rabdare, sa citesti cu orele, sa urmaresti cate 10 ore de film cu mare atentie pt ca apoi sa poti sa comentezi pe subiect...daca nu faci asta..ce poti comenta??
Deci daca domnul Desprealbine continua sa faca misto pe subiect sau cei care cu buna credinta participa la discutie, atunci va rog sa va autosesizati !!
Asta cu raportatul nu am facut-o niciodata... :lol: , parca mai bine ma simt sa-i zic doua ca la usa cortului :lol:

PS Ma...daca vreti sa ma banati, dati-i drumul, nu ma supar...astept sa treaca penitenta si revin!! :D
BUNKA

Mesajde Mircea_63 » 23 Noi 2012, 21:58

Si asa esti greu de urmarit. Mai are omul si treaba...cand ma uit, Bunka a postat capitole intregi. Pai daca ai avea cateva zile de penitenta, cand revii -ca ce sa faci si tu zilele alea decat sa-l asculti pe Haramein- postezi de ne faci praf :lol: Avem de citit pana la anu`.

Va rog, faceti orice, numai sa nu-l banati vreodata pe Bunka :lol:

Sorry men, era pe teava!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cantemir » 23 Noi 2012, 22:04

BUNKA scrie:Asa ,deci ca sensul liniilor de camp sa fie de la Sudul geografic la Nordul geografic, curentii electrici in miezul fieros ar trebui sa fie ...spre cum era regula mainii stangi parca...de la stanga spre dreapta.
Gresesc??

Nu conteaza. Chiar nu conteaza, atata timp cat nu dezvolti problema. Il alegi aleatoriu.
Daca o dezvolti insa, trebuie sa tii cont de acest sens de la inceput pana la sfarsit. Vezi legea a II-a a lui Kirkhoff, unde sensul curentului il alegi cum vrei, dar toate calculele ulterioare le faci conform cu alegerea facuta initial.
cantemir

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 22:04

cantemir scrie:
BUNKA scrie:

Prin inductie! Soarele e inductorul!
Legat de Gravitatie..a rezolvat-o Einstein cu teoria relativitatii si cu forma spatiului care se curbeaza...
Einstein (Ciufuluitul din dreapta la care ma refeream), a rezolvat-o numai dupa ce a realizat unitatea sistemului spatio-temporal. Daca vorbesti doar de spatiu si de timp, poti rezolva probleme de fizica de liceu. Daca vorbesti de sistemul spatiu-timp, e cu totul altceva: de fapt e totul.
Cat despre Tesla, e marele geniu neinteles. Lumea se face ca-l intelege pe Einstein... Cand il vom fi inteles Tesla, vom fi mult mai aproape de Adevar...

Si cum anume induce soarele energie in interiorul pamantului?? Serios ...nu inteleg!...nu-mi trece altceva prin minte decat chestia cu energia termica (radianta) care este inmagazinata in atmosfera noastra si uneori se descarca in pamant prin fulgere, insa un curent care sa provina de la soare si sa induca un camp magnetic nu-mi dau seama cum ar trebui sa se manifeste el...daca el trebuie sa fie circular in jurul axei magnetice a pamantului..sunt putin in ceatza....dar nu ma indoiesc ca asa e, ar fi cel mai plauzibil lucru.
Cu treaba cu sistemul spatiu timp cred ca ai dreptate...desi e o chestie intradevar destul de dificil de inteles ...adica ce implicatii are la nivel de univers...tre sa ai super-imaginatie.
Legat de Tesla...am acelasi feeling...el a inteles cred foarte mult din ce se intampla la nivel de planeta in legatura cu electricitatea si campul magnetic...sunt chestii dificil de patruns daca nu iti deschizi mintea...in primul rand trebuie sa accepti ipoteza, posibilitatea si apoi sa cauti sa intelegi...e greu uneori chiar si pt un "credul"ca mine!!
Uite ceva la ce m-am uitat indelung incercand sa inteleg ce se intampla cand trec magnetii de bobina...cu campul asta.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 22:07

Mircea_63 scrie:Si asa esti greu de urmarit. Mai are omul si treaba...cand ma uit, Bunka a postat capitole intregi. Pai daca ai avea cateva zile de penitenta, cand revii -ca ce sa faci si tu zilele alea decat sa-l asculti pe Haramein- postezi de ne faci praf :lol: Avem de citit pana la anu`.

Va rog, faceti orice, numai sa nu-l banati vreodata pe Bunka :lol:

Sorry men, era pe teava!

Yepp...ai intuit bine!! :lol:
Puii mei ce sa fac daca-s operat si nu pot sa muncesc...o dau la extrema :lol:
BUNKA

Mesajde cantemir » 23 Noi 2012, 22:36

BUNKA scrie:
Si cum anume induce soarele energie in interiorul pamantului?? Serios ...nu inteleg!...nu-mi trece altceva prin minte decat chestia cu energia termica (radianta) .

Soarele, la randul sau, poate fi asemuit unui magnet (si inca unul mare!). Pamantul se invarte in jurul Soarelui, in campul magnetic produs de acesta. In tot ce e metal, sau alt conductor pe pamant se induc curenti... cu o frecventa greu de exprimat in hertzi, din cauza vitezei mici de rotatie. Nucleul Pamantului avand o masa din fier relativ mare, se comporta ca rotorul unui motor electric.
In plus Soarele mai produce si radiatii electromagnetice, care se induc si ele in tot ce misca (inclusiv in corpul uman sau al albinelor :lol: ) cele care produc aurorele boreale sau australe, cele care au produs avarii severe in sistemele energetice ale SUA si Canadei, acum un timp si ,cine stie, vor mai produce si altele!
Radiatiile electromagnetice ale Soarelui mai au si alte efecte decat cele electrice...
cantemir

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2012, 23:57

cantemir scrie:
BUNKA scrie:
Si cum anume induce soarele energie in interiorul pamantului?? Serios ...nu inteleg!...nu-mi trece altceva prin minte decat chestia cu energia termica (radianta) .

Soarele, la randul sau, poate fi asemuit unui magnet (si inca unul mare!). Pamantul se invarte in jurul Soarelui, in campul magnetic produs de acesta. In tot ce e metal, sau alt conductor pe pamant se induc curenti... cu o frecventa greu de exprimat in hertzi, din cauza vitezei mici de rotatie. Nucleul Pamantului avand o masa din fier relativ mare, se comporta ca rotorul unui motor electric.
In plus Soarele mai produce si radiatii electromagnetice, care se induc si ele in tot ce misca (inclusiv in corpul uman sau al albinelor :lol: ) cele care produc aurorele boreale sau australe, cele care au produs avarii severe in sistemele energetice ale SUA si Canadei, acum un timp si ,cine stie, vor mai produce si altele!
Radiatiile electromagnetice ale Soarelui mai au si alte efecte decat cele electrice...

Deci Nicola Tesla a avut dreptate cand a aflat ca pamantul si atmosfera sunt puternic incarcate electric, si ca ar putea capta ceva din aceasta energie.
Nu stiu daca ai urmarit de la inceput topicul insa sunt oameni care au reusit sa capteze aceasta energie...pare incredibil, dar asa e...si Haramein a vorbit despre asta, si a spus ca suntem in punctul in care daca intelegem oportunitatile pe care ni le ofera accesul la energia spatiului atunci foarte multe lucruri vor deveni posibile...crearea de campuri gravitationale, energie nelimitata, posibilitatea de a calatori la distante uriase in spatiu...etc.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 24 Noi 2012, 00:04

Desenul de mai sus cu campul electromagnetic produs in energizerul Bedini, ne arata cum sunt pozitionati magnetii cu s spre centrul discului si N spre exterior, apoi bobina, si ce se intampla cu liniile de camp cand magnetul trece de bobina...campul se prabuseste si o cantitate de energie se scurge din spatiu...stiu ca pare incredibil...in bobina si apoi in baterii.
E o chestie pe care foarte putini o cred posibila, si mai putini sunt dispusi sa o experimenteze...etc.
"" Nebunii"" in general descopera chestii...asa a fost mereu, si asa va fi si acum...Haramein mi se pare ca are logica!!
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE