Mihaita scrie:costinelblagniceanu scrie:Sal Mihaita,exact cum ai patit tu am patit-o si eu .Am inlaturat poliestirenul am marit urdinisul la12cm.,am lasat numai cirpele si am rezolvat problema.
multumesc pt raspuns...urdinisul va ramane si in timpul iernii marit la 12 cm sau se va mici la jumatate, iar cu ramele cum ramane, trebuie schimbate sau mucegaiul dispare? pe stup ce sa pastrez...sa mai pun polistiren sau sa il las cum e acum...doar cu carpe si ceva ziare sau sa mai pun si altceva?
csaa scrie:Pai eu am doar ziare si presuri peste podisor iar urdinisul este la 3 cm. Sa dezvelesc un colt al podisorului.
Ramele mele nuarata chiar ca cea prezentata de @CristiTM in foto
victor s scrie:Fiecare dintre noi are propria metoda de ''infofolire'' a stupului. Ma intreb, oare de ce este nevoie de atata desfasurare de forte pentru izolarea termica a stupului ? Avand in vedere experimentele colegilor cu vechime in apicultura, si anume, masurararea temperaturilor din:
1-mijlocul ghemului, 2- interiorul stupului neacoperit de albine, 3- temp. exterioara ,
concluzia este una singura... izolarea termica a stupului este fractie la picior de lemn.(ba dimpotriva, as spune ca mai mult dauneaza decat sa faca bine...vezi aparitia mucegaiului )
Brumarea ramelor i-mi apare si mie dar umezeala (condens) niciodata. Nici macar umezirea ziarelor de deasupra nu am vazut.
Cu toate ca aceeasi colegi de breasla nu sunt de acord cu fundul AV, eu unul consider ca este (cel putin in zona mea) foarte bun, atata timp cat nu am umezeala in stup.
Dar deja aceasta este o alta discutie ! Iernare uscata si usoara va doresc tuturor !
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori