Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ce inseamna forumul pentru d-voastra?

Mesajde Mircea_63 » 25 Noi 2012, 02:20

Postarea colegului Arhivistul aicimi-a aprins un beculet
Arhivistu scrie:....sunt prea multi care posteaza doar asa ca sa acumuleze mesaje,eu prefer sa stau in banca mea si sa citesc mai mult.. daca nu pot veni cu informatii si cu argumente concrete pentru a sustine o idee...

ar mai fi de lucrat la forum pentru eliminarea a multor topicuri care sunt deschise fara nici un rost,subiectele mai fiind tratate de multe ori, este prea mult balast,trebuie toata lumea,si cei mai vechi si cei noi sa invete sa caute ca se gasesc raspunsurile cam la toate intrebarile...dar asta e deja alta problema...

Foarte interesant! Acum inteleg de unde o anumita nemultumire.

Forumul nu inseamna acelasi lucru pentru toata lumea:
-Unii il vad doar ca pe un loc stric tehnic, unde in comun se cauta raspunsuri si solutii la intrebari legate de albina. Altii il vad ca un loc de intalnire, un club al stuparilor, unde pot discuta despre orice.
-Unii sunt aici strict pentru informatie, altii mai si socializeaza.
-Unii vor discutii sobre si strict la subiect, altii dezvolta latura umana a umorului si a jocului.

Ceea ce pare firesc unora, displace altora, iar unele lucruri sunt vazute foarte diferit:
sunt prea multi care posteaza doar asa ca sa acumuleze mesaje

Oare? Se da ceva? Dar daca omul chiar are chef si de socializare si nu strica topicuri, ci participa. Daca vorbeste cu oameni si nu cu masini, nu foloseste limbajul tip proces verbal al politiei?

Exista in viziunea psihologilor un tip de gandire -intentionat nu o numesc- in care se atribuie tot felul de intentii celorlalti, intentii egoiste, sunt banuiti de ganduri ascunse -dar bineinteles ca "subiectul" le deconspira.
Dar tot asa exista si compasiunea, diferita de mila. Inseamna intelegerea celorlalti si punerea ta in locul lor.

In functie de ce inseamna forumul pentru fiecare si de tipul lui interior de gandire, vor rezulta atatea tipuri diferite egale cu cati membrii ai forumului suntem.

Cred ca ne vom intelege mai bine daca acceptam ca nu inseamna acelasi lucru pentru toti si ca avem asteptari diferite de la acest forum.

Va invit la discutie: Ce inseamna acest forum pentru d-voastra?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Re: Ce inseamna forumul pentru d-voastra?

Mesajde MIHAI BALS » 25 Noi 2012, 02:33

acum,un loc unde pot sa beau un pahar(facut de mine,nu cumparat!) cu din ce in ce mai multi cunoscuti!
cati aveti privilegiul asta?
MIHAI BALS

Mesajde peterneamt » 25 Noi 2012, 10:45

Pentru mine treaba este nitel mai complexa si depinde de starea de spirit sau de vreme. Uneori sun curios alteori optimist sau...Citeodata ma informez altadata dau informatii.....
ESTE LOCUL UNDE APICULTORII GASESC CE CAUTA... :D
peterneamt

Mesajde kamy » 25 Noi 2012, 13:31

daca stam stramb si judecam drept e un forum maricel,cu bune cu rele,din care m-am informat de multe ori,am legat unele prietenii,am mai jucat cate o baza uneori,dar daca santeti perfectionisti si vreti cu oameni imperfecti sa construiti lucruri perfecte e mai greu oleaca, nici scara valorilor nu e perceputa la fel, daca intrebi 3 oameni o sa-ti raspunda in 5 feluri!io zic ,nu ca ar ave vre-o valoare ,cui nu-i convine sa-si faca propriul forum perfect si cand o reusit sa ne cheme si pe noi astialantii sa vedem cum cata!
kamy

Mesajde peterneamt » 25 Noi 2012, 15:19

....poate reusim sa il stricam ! :lol:
peterneamt

Mesajde jenica67 » 25 Noi 2012, 16:52

Kamy tu ai postari foarte la obiect, de ce te temi ca sa facem o incercare ? Cel putin daca te o sa deschizi o tema despre crestere matci, tu fiind moderatorul temei, nu o sa te intrebe nimeni de cum e cu cele 5000 de matci, din 2012 ca le stergi intrebarile.
jenica67

Mesajde alt stupar » 25 Noi 2012, 18:01

Mircea_63 scrie:Forumul nu inseamna acelasi lucru pentru toata lumea (....) Ce inseamna acest forum pentru d-voastra?

Buna intrebare.
Aman insa raspunsul pentru o vreme, rastimp in care incerc sa descopar ce ar putea insemna pentru mine acest forum daca l-as aborda strict dintr-o perspectiva apicola !
Chiar, ca fapt divers... care dintre voi ati fi dispusi sa inchegam un curent... eu l-as denumi LINIA APICOLA... care sa-si propuna ca scop/crez/interes abordarea in exclusivitate doar a subiectelor legate de apicultura ca forma de contrapondere la avalansa de OTV-isme ( expresie coppy MyBees ;) ) din ultima vreme ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde kamy » 25 Noi 2012, 18:40

jenica67 scrie:Kamy tu ai postari foarte la obiect, de ce te temi ca sa facem o incercare ? Cel putin daca te o sa deschizi o tema despre crestere matci, tu fiind moderatorul temei, nu o sa te intrebe nimeni de cum e cu cele 5000 de matci, din 2012 ca le stergi intrebarile.

leatule io nu ma tem de nimic pt ca mai de rahat cum m-am facut io nu poate nimeni sa ma faca,deci n-am ce pierde,dar e pericolu sa deschid io un topic si sa ma leg de viata lu jenica de exemplu,deci tot de bun simt tine !
kamy

Mesajde Mircea_63 » 25 Noi 2012, 19:04

alt stupar scrie:
Mircea_63 scrie:Forumul nu inseamna acelasi lucru pentru toata lumea (....) Ce inseamna acest forum pentru d-voastra?

Buna intrebare.
Aman insa raspunsul pentru o vreme, rastimp in care incerc sa descopar ce ar putea insemna pentru mine acest forum daca l-as aborda strict dintr-o perspectiva apicola !
Chiar, ca fapt divers... care dintre voi ati fi dispusi sa inchegam un curent... eu l-as denumi LINIA APICOLA... care sa-si propuna ca scop/crez/interes abordarea in exclusivitate doar a subiectelor legate de apicultura ca forma de contrapondere la avalansa de OTV-isme ( expresie coppy MyBees ;) ) din ultima vreme ???
Adi, uite eu m-as baga! Dar sunt om si eu. Stiu ca sunt incepator si experienta mea este neinsignifianta. De citit, citesc, dar acuma stii si tu ca teoria fara practica...

In momentul in care mi-o iau simplu: "bai, tu cati stupi ai?" sau "se vede ca n-ai citit nimic" desi nu primesc vre-un argument cum ca de unde se vede si ce am spus diferit de cele scrise in carti si asa mai departe, deci in momentul in care nu sunt acceptat ca partener de dialog si nu discutam ca intre oameni...ma las pagubas.
Nu e cazul tau! Clar, nu la tine ma refer cand spun astea. Dar...stii si tu abordarea discutiilor dintre un prof universitar si studentii novici. Desi diferenta e notabila, nu spune nimic fara argumente si discuta frumos, de la egal la egal sau de la minte la minte.

Daca eu particip la o discutie si imi iau picioare in c*r si mai constat ca sunt si gratuite...tu ce ai face in locul meu?

Unii "bastani" refuza dialogul. Treaba lor, dar cand si jignesc gratuit avand ca singur argument faptul ca esti incepator, duce la ruperea dialogului. Ba mai mult, cand vezi ca e superdoct si cu aere si apoi debiteaza prostii pe care oricat de incepator ai fi, nu se poate sa nu le vezi, nu te iau toti dracii?

Dialogul este posibil si dorit de multi, dar trebuie si sa fie acceptat. Poate spun o prostie! E OK, dar vreau sa mi se spuna si ce e gresit sau de ce crede "bastanul" ca e gresit. Dialogul trebuie acceptat de catre participanti!

Altfel, muta omul de pe Discovery pe OTV...daca ii e drag forumul sau mai rau...se aboneaza la alt operator.
Mircea_63

Mesajde peterneamt » 25 Noi 2012, 19:17

Stiu ca este greu sa cerni informatia cautata intre atitea "zapaceli" .Dar ce farmec ar mai avea forumul, daca am da toti citate din carti, si nu ar exista ciondaneli sau glume si ce i-ar mai atrage pe cei cu experienta, daca nu socializarea si faptul ca citesc forumul cu fruntea descretita si cu un zimbet in coltul gurii ? ;)
peterneamt

Mesajde Mircea_63 » 25 Noi 2012, 19:23

Bai baietas, tu cati stupi ai? Se vede ca n-ai citit nimic despre albine. Cum iti permiti tu sa dai sfaturi cand habar n-ai? Pinguinule! Vorbesti prostii.

Ce zici Peter? :lol:

Cat despre mistocareli...imi plac si nu sunt un sensibil!
Mircea_63

Mesajde nae » 25 Noi 2012, 21:17

Mircea_63 scrie:Bai baietas, tu cati stupi ai? Se vede ca n-ai citit nimic despre albine. Cum iti permiti tu sa dai sfaturi cand habar n-ai? Pinguinule! Vorbesti prostii.

Ce zici Peter? :lol:

Cat despre mistocareli...imi plac si nu sunt un sensibil!

Cine ma cunoaste stie ca nu ''bag ''capul in poza ,cele 3-4 randuri /poze pe care le-am ''bagat'' in ''pagini personale '' le-am postat sa ''avem ''un punct de plecare in aceasta ''relatie ''= forumul .
Ce inseamna forumul pt mine !?, foarte mult .
Ma repet :
-clopot/MER /MEA ..., am aflat de ele aici ,
-nea GICA/.../, dumneavoastra _ o experienta placuta ...
-sunt contre?...sunt , avem telecomanda?,avem_ignor; nu vreau o viata intr-un glob de sticla .
nae

Mesajde iunicu » 26 Noi 2012, 00:27

Forumul asta? Abia astept sa ma eliberez de treburi si sa citesc ce mai e nou pe forum, sa aflu lucruri pe care nu le gasesc in nici una dintre cartile mele despre albine.
Am intalnit aici oameni care au scris si scriu, inmuind penelul in miere si unora nici macar nu le-am multumit pentru asta.
Am gasit oameni calzi care incet, incet, m-au socotit egalul lor si m-au primit ca pe un apicultor, nu ca pe un nepriceput.
Si sunt unii, cum esti tu dragul meu Mircea, care stiu sa aseze cuvintele astfel incat, citind, randurile lor par a capata glas si te imbie sa le asculti.
Imi e drag forumul asta si oamenii pe care i-am cunoscut aici (aproape toti).
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde kamy » 26 Noi 2012, 06:51

iunicule rata dupa cum spui tu si ai maaare dreptate e compusa din oameni,sa avem totusi grije sa nu fim caini!
kamy

Mesajde cristi_vidican » 26 Noi 2012, 06:59

Mircea_63 scrie:Bai baietas, tu cati stupi ai? Se vede ca n-ai citit nimic despre albine. Cum iti permiti tu sa dai sfaturi cand habar n-ai? Pinguinule! Vorbesti prostii.

Mircea,
când primești așa ceva ca răspuns, fie nu mai scrii nici un rând despre albine, fie înghiți în sec, tragi tare și spulberi în timp toate miturile de mai sus.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde kamy » 26 Noi 2012, 07:04

crist ai mare dreptate DAR ,chiar daca sant agtati unii de mituri ca naufragiatu de colacu de salvare,poti sa-i spulberi cu totul?indiferent de urmari?sau cine da sfatul nu da si colacul?
kamy

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE