Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Legea apiculturii - proiect

Mesajde bio » 25 Noi 2012, 22:17

Art. 8. Consiliul local trebuie să anunţe, în scris sau telefonic, apicultorii care au vatră de stupină staţionară/permanentă sau temporară/pastorală, cu cel puţin 3 zile înaintea efectuării de către deţinătorii de terenuri agricole a tratamentelor cu substanţe chimice în vederea prevenirii intoxicaţiilor la albine...

Sorin, cine, ce persoana, din Consiliul Local trebuie sa anunte apicultorii sau cine raspunde la o adica de NE-anuntarea apicultorilor....??... Daca tot se face acum legea sa incercam sa fie cit mai completa ... Si daca nu anunta ce se intimpla celui care "TREBUIE" sa anunte apicultorii..??.

...
bio

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde lucky5strike » 25 Noi 2012, 22:23

Cer scuze daca tot intervin, rog sa ne dam silinta sa pastram subiectul pe proiectul de lege... si ca sa fie mai usor de parcurs, cautati sa nu citati cand acest lucru nu se impune... citatul reprezinta uneori un balast care ne umple pagina.

Referitor la persoana care anunta, nu cred ca le facem noi regula, sa se ocupe Consiliul Local si primarul se executa.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde bio » 25 Noi 2012, 23:16

Sa luam articolul care "ajuta apicultorii" sa primeasca o bucata de teren sa isi amplaseze stupii..ca sunt multi apicultorii care nu au acel teren.

In Legea noua...
Art. 6. (1) Art. 6. (1) Apicultorul poate să solicite, în scris, autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi regiilor autonome cu profil agricol sau silvic, atribuirea de vatră de stupină staţionară/permanentă în localitatea de domiciliu sau atribuirea de vatră de stupină temporară/pastorală în alte localităţi.
(2) Suprafeţele de teren se atribuie de către autorităţile administraţiei publice locale, precum şi de către regiile autonome cu profil agricol sau silvic, pentru vatră de stupină, în funcţie de mărimea stupinei, în locuri accesibile mijloacelor de transport, şi nu vor fi mai mici de 5 m2 pentru fiecare familie de albine şi 50 m2 pentru fiecare pavilion apicol.
(3) Durata atribuirii şi condiţiile de folosire a acestor terenuri, precum şi obligaţiile părţilor se stabilesc prin contracte care se încheie între beneficiari şi deţinătorii terenurilor.

..in legea Legea apiculturii nr 89/1998, publicata in Monitorul Oficial nr 170/30.04.1998..se spune......Art. 7
(1) Autoritatile administratiei publice locale, precum si regiile autonome, cu profil agricol sau silvic, vor asigura apicultorilor vetre de stupina temporare sau permanente, pe baza autorizatiei eliberate de catre Comisia de baza melifera si stuparit pastoral.

..parca formularea din Legea veche, ajuta mai mult apicultorul cu aceea formulare VOR ASIGURA, chiar daca esti trimis sa iei o hirtie de la o Comisie de multe ori care este prezenta doar pe hirtie.

Imi place, formularea din Codul Silvic al Romaniei, legea nr. 46/2008, privind amplasarea stupinelor..

ART 53 ..(7) Cu aprobarea ocolului silvic se permite amplasarea in mod gratuit a stupilor de albine in fondul forestier proprietate publica a statului, pe perioada pastoralului. ce frumos scrie acolo GRATUIT si-n legea Apiculturii care ar trebuii sa tina cu apicultorul, te trimite sa faci o "cerere" si sa stabilesti ceva conditii-- imi suna cum ai fi trimis direct cu shpaga fiind la mina acelor autoritati amintite mai sus.... Oricum o "atentie" se da, dar mai cu perdea..

Cred, ca era o lege care sa tina cu apicultorul, daca se incerca intr-un fel "obligatia de a asigura" acelor autoritati amintite, de a atribuii GRATUIT, ceva teren de amplasare a stupinelor .... Oricum este o lege, care n-o baga nici naiba in seama, ca atitea legi din Romania...

..naiba stie cum o fi mai bine...
bio

Mesajde peterneamt » 25 Noi 2012, 23:26

Parerea mea este ca legea Zorici fara abrogarile ulterioare a fost cea mai buna lege pentru apicultura dar din pacate nu sa aplicat niciodata fiind o lege incomplecta.
Daca o are cineva rog sa fie postata in integralitate pentru a putea fiecare sa compare intre : ce am avut si ce vom avea.
peterneamt

Mesajde proapi » 26 Noi 2012, 17:32

Stie cineva rezultatul discutiilor de azi de la MADR, cu privire la legea apiculturii.
Nu cred ca ma insel mult daca zic ca au fost discutii in jurul cozii...
Asteptam noutati...
proapi

Mesajde geangu » 26 Noi 2012, 18:00

s a discutat pe articole toate variantele supuse spre dezbatere de catre cei prezenti si s a stabilit un nou termen de discutii undeva prin ianuarie.
geangu

Mesajde proapi » 26 Noi 2012, 21:06

Am aflat din mai multe surse, sa spunem ca suntem pe calea cea buna.
Trebuie sa ne gandim la reprezentivitate si de aceea va propun sa cititi statutul Uniunii asociatiilor de apicultori din Italia, cei mai apropiati de noi. Si cel al uniunii apicultorilor francezi ar fi bun.

Link-ul catre statut:
http://www.mieliditalia.it/index.php/ch ... uto-unaapi
Ultima oară modificat de proapi pe 26 Noi 2012, 21:09, modificat 1 dată în total.
proapi

Mesajde Dila Daniel » 26 Noi 2012, 21:08

am inteles ca sedintza a tinut pana aproape de orele 17,si ca idee
-termenul nu mai este batut in cuie,si exista deschidere la minister
-se va constituii o comisie de lucru si componenta sa se va afisa pe site la minister
-s-a inteles ca sunt probleme multe de rezolvat,deaceea nu se poate modifica(imbunatatii) vechea lege,trecandu-se peste 30% din continut,ceea ce legislatia nu permite,si deaceea se impune o lege noua

acestea,sunt stiri "la cald"si pot fi eronate.
Rog un participant sa confirme sau sa infirme personal si eventual sa ne dea si noua detalii.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapi » 26 Noi 2012, 21:16

Dila Daniel scrie:deaceea nu se poate modifica(imbunatatii) vechea lege,trecandu-se peste 30% din continut,ceea ce legislatia nu permite,si deaceea se impune o lege noua

Am inteles din continutul proiectului ca este o lege noua, insa ministerul a sustinut ca este doar o modificare, nu cunosteau legislatia cu cateva zile in urma :shock: :o
proapi

Mesajde Dila Daniel » 26 Noi 2012, 21:21

pai...probabil nu se asteptau sa se "umfle"...pretentiile,sau chiar nu erau constienti(din neinformare si nu din rea vointza)de atatea probleme ale noaste,care scoatem propolisul din piele... cu timpul,nu la o simpla spalare... :)
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dragos2006 » 26 Noi 2012, 23:26

Intamplator azi avand drum pe la Universitate am intrat si putin pe la MADR unde intr-o sala se discuta soarta apiculturii romanesti . Asa cum in 1989 a curs sange pentru libertatea romanilor la fel si azi 'a curs sange" pentru libertatea apicultorului roman..
Sa se stie foarte clar, azi am scapat din dicatura unei vechi organizatii iar noi , palmasii din apicultura , avem un sprijin 100% din partea MADR , ANARZ , APIA .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 26 Noi 2012, 23:30

ne si detaliezi te rugam?

cred ca ar ajuta pe toti daca ai folosi un ton cat mai putin provocator

cine-i vechea organizatiew nu cred ca e cazul sa nominalizam, dar sunt tare curios sa stiu o definitie cat mai exacta a palmasilor din agricultura

Multumesc frumos
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde alt stupar » 26 Noi 2012, 23:35

Dragos, aia... "vechea organizatie" a fost singura care a iesit "pe post" cu obiectii clare si bine justificate la propunerea de lege...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Dragos2006 » 26 Noi 2012, 23:45

Palamasii sunt noi cei care " ne facem nevoile in spatele pomilor" in pastoral.

Intrati pe saitul vechii asociatii si veti vedea ce acuzatii se aduc deopotriva apicultorilor cat si reprezentantilor MADR. Spre rusinea mea nu stiu cum il cheama pe domnul ministru secretar de stat care a facut onoare stuparilor participand la sedinta si a cerut dovezi la onor presedintele respectivei forme asociative pentru acuzele aduse pe saitul respectiv . Dovezi ... nu am auzit... Nu are rost sa intram pe acest subiect minor , minor ... minor este atunci cand arunci cu noroi intr-o munca de ani de zile.

Avem viitorul in fata !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 26 Noi 2012, 23:54

Dragos2006 scrie: Spre rusinea mea nu stiu cum il cheama pe domnul ministru secretar de stat care a facut onoare stuparilor participand la sedinta si a cerut dovezi la onor presedintele respectivei forme asociative pentru acuzele aduse pe saitul respectiv ....

ai un MP cu numele

...prea tarziu...si-a amintit :)
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde nicus » 27 Noi 2012, 00:09

... sa se stie clar, soarta unui muncitor in fabrica e data de cel care il plateste, soarta unui stat e data de cel ce il cumpara si il finanteaza (prin transe) soarta apiculturii romanesti ma indoiesc ca a fost decisa azi, ci atunci cand s au virat transele pentru 112.

Ceva CONCRET in afara de faptul ca se amana pana in ianuarie a fost stabilit?
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA