Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde Dragos2006 » 27 Noi 2012, 00:19

veti afla la timpul potrivit !

Sedinta a fost publica , de ce nu ati participat ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 27 Noi 2012, 00:25

nu asa Dragos,ca nu inseamna ca cine nu a participat nu are dreptul sa stie.Stiu ca nu vrei sa zici asta,dar asa se poate intelege si este gresit.
Puteai sa zici ca nu esti in masura(nefiind imputernicit) sa informezi oficial.Sau ca nu poti face public din alte ratiuni...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Cristian IONITA » 27 Noi 2012, 00:26

Dragos2006 scrie:veti afla la timpul potrivit !

ca nu nea dus intamplarea pe la Universite .... ce sa-i faci nu toata lumea mai are restante :D

serios acum .... nu fi secretos .... varsa ce mai stii ....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 27 Noi 2012, 00:26

Daniel de ce sa-mi fac eu dusmani inutil ? Ciocul mic si joc de glezne !
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 27 Noi 2012, 00:29

da nu-i inutil deloc Dragos .... gandeste la cota de popularitate ... sau tie iti place doar raiting-ul de la "scuze"?
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 27 Noi 2012, 00:35

80% din cei care au fost azi la sedinta citesc acest topic . daca eu imi exprim opinia pe fata sigur imi fac dusmani , dintr-o tabara sau alta ... sau alta ...
De ce imi trebuie mie dusmani ??? din acest motiv nu am vrut sa pomenesc nume nici de participanti , nici de forme asociative.

Concluzie : stuparii au spriin real din partea organelor statului.
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 27 Noi 2012, 00:36

Doamne ajute .... asa sa fie ..... dar eu personal astept sa si vad ceva concret

Multumim oricum si pentru abureala de pana acum
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 27 Noi 2012, 00:41

Eram sa uit !!!! Tot azi am discutat !

Noi , apicultorii romani , avem un sindicat : SAN , condus de Sorin Panait ! stiti ce important este sa fim membri de sindicat si sa fim reprezentati de acesta ?

SAN este membru AGROSTAR si cred ca am spus tot.
Dragos2006

Mesajde so-ri-pan » 27 Noi 2012, 01:54

I
Am citit cu atentie ultimile postari. Sunt multe idei de luat in seama. Am rugamintea sa continuati cu propuneri concrete, pe text, asa cum a procedat Dl Bobalca intr-o postare mai sus.
Ca participant la discutiile de azi, din obligatie ce am pentru membrii SAN, va informez:
1-Au participat aprox. 30 de persoane, sefi de asociatii, cooperative, federatia Romapis,SAN.
2-Din Minister: Secretarul de Stat Daniel Botanoiu, Dma.Dana Chirca si Dl.Fatih.
3-Au fost discutate articolele pe rand, au fost facute modificari care cuprind multe din propunerile dumneavoastra de pe aici si de pe alte siteuri. (nu intru deocamdata in amanunte).
4-Ministerul a renuntat sa mai fie partas la elaborarea acestei legi. Ne-a informat ca totusi este necesara pentru derularea urmatoarelor proiecte. A delegat responsabilitatea elaborarii legii catre apicultori.
5-S-a constituit un grup de lucru format din 9 persoane. Propunerile s-au facut de cei prezenti. Sunt persoane din toate formele de asociere,cooperative, asociatii neafiliate la federatii de la ACA, de la Romapis si de la SAN sunt eu.
6-Ideea este ca dumneavoastra, avand modelul de sus al lui "Lucky strike", sa veniti cu modificarile la text asa cum considerati ca este mai potrivit si in afara de postare aici, va rog sa le trimite-ti si pe rinso54@gmail.com . Este mai bine sa le am sigur, sa nu cumva ca vreuna sa-mi scape.
7-Prin aceasta DELEGARE DE RESPONSABILITATE, lasand la latitudinea apicultorilor elaborarea, postari tendentioase nu-si mai au rostul la adresa celor din minister. Aveti ocazia sa deveniti PARTICIPANTI.
8-NU MAI SUNTEM CONSTRANSI DE TIMP, nu avem termen, dar nici sa-i incurcam pe reprezentantii Ministerului cand o fi vorba sa mearga la negocieri. Au nevoie de BAZA LEGALA in care sa se incadreze cu urmatorul PNA, sau poate si altele!!!

II

Avand in vedere ca suntem la inceputul unui nou ciclu privind contributiile europene, Sindicatul Apicol National impreuna cu Federatia Agrostar, demareaza o actiune de convingere a Ministerelor de Finante si Mediului, cu mijloace sindicale, PRIVIND NECESITATEA PLATILOR PENTRU POLENIZARE. Ideea este:
1- In cazul polenizarii culturilor de POMI FRUCTIFERI, LUCERNA PT. SEMINTE, RAPITA si FL.SOARELUI, ferma agricola care incheie contract de polenizare cu apicultorii inscrisi intr-o forma asociativa, sa-i fie dedusa aceasta cheltuiala din impozit.
2-Sa gasim o solutie asemanatoare si pentru polenizarea padurilor.

Pentru acest subiect astept propunerile dumneavoastra si pe siteul FEDERATIAAGROSTAR, FORUMUL APICOL
Este important sa fie in tema si Presedintele Nicolae Stefan, sa cunoasca si el problemele din scrisul dumneavoastra.
Asta nu inseamna ca aici este interzis subiectul::))) Ba din contra, aici puteti face si "glume"!!!! Subiectul insa este cat se poate de serios..
so-ri-pan

Mesajde Lucian21 » 27 Noi 2012, 09:37

so-ri-pan scrie:Pentru acest subiect astept propunerile dumneavoastra si pe siteul FEDERATIAAGROSTAR, FORUMUL APICOL
Este important sa fie in tema si Presedintele Nicolae Stefan, sa cunoasca si el problemele din scrisul dumneavoastra.
Asta nu inseamna ca aici este interzis subiectul::))) Ba din contra, aici puteti face si "glume"!!!! Subiectul insa este cat se poate de serios..

Parerea mea e ca "glumele" se fac in alta parte, aici vorbim foarte serios .
Lucian21

Mesajde alt stupar » 27 Noi 2012, 10:11

so-ri-pan scrie:I
Am citit cu atentie ultimile postari. Sunt multe idei de luat in seama. Am rugamintea sa continuati cu propuneri concrete, pe text.

Sorin,
in ceea ce priveste distanta minima intre stupina si vecinatati ( art. 10 alin.1 si 2 ), indiferent ca viitoarea lege va statua 5 sau 15 metri, este imperios necesar sa fie prevazuta in lege si posibilitatea ca stupina sa poata fi amplasata si sub aceasta distanta si fara a fi necesar acel gard despartitor, pe baza unui acord scris intre apicultor si detinatorul terenului vicinal.
I-am expus personal si domnului Fatih argumentatia, si anume ca daca viitoarea lege nu va prevedea expres cele de mai sus, cu siguranta vom intalni in viitor numeroase interpretari arbitrare, in sensul ca desi apicultorul nu are nicio problema cu vecinii ( teoretic... poate fi propietarul vecinatatii chiar... tata !!! )in ceea ce priveste distantele ori gardul de 2 metri, sa aiba mari probleme cu cine vine in control si interpreteaza legea doar in spiritul ei, stricto sensu...

Apoi... in sensul art. 9 din proiect, eu consider ca este absolut necesar ca legea sa prevada decaderea din dreptul de a fi protejat fata de vecinatatea altor stupine pe o raza mai mica de 100 m la masivele melifere din păduri şi de minimum 300 m la culturile agricole in cazul unor apicultori care-si divid stupina nejustificat, prin amplasarea unui nr. mic de stupi pe mai multe locatii din cadrul aceluiasi masiv melifer sau culturi tehnice, cu intentia vadita de a obstructiona prezenta altor stupine in zona !

p.s. astept un raspuns !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde geangu » 27 Noi 2012, 11:43

Problemele sunt multe atat din punct de vedere al continutului cat si din punct de vedere formal si modul in care s a discutat mi se pare foarte democratic, cu exceptia celor de la ACA care au inceput cu atacuri la persoana si tratanda cu aroganta intrunirea, spunand ca au alte treburi si trebuie sa plece.( ceea ce au si facut)
geangu

Mesajde nicus » 27 Noi 2012, 12:21

alt stupar scrie:Apoi... in sensul art. 9 din proiect, eu consider ca este absolut necesar ca legea sa prevada decaderea din dreptul de a fi protejat fata de vecinatatea altor stupine pe o raza mai mica de 100 m la masivele melifere din păduri şi de minimum 300 m la culturile agricole in cazul unor apicultori care-si divid stupina nejustificat, prin amplasarea unui nr. mic de stupi pe mai multe locatii din cadrul aceluiasi masiv melifer sau culturi tehnice, cu intentia vadita de a obstructiona prezenta altor stupine in zona !

Daca mergi cu 200 de stupi si ii pui la 5 metri unul de celalalt in linie, asta nu inseamna ca ti ai divizat stupina ci doar ai aerisit o, alta problema...
Sa i pui intr un cerc cu raza de 25 de metri si distanta dintre cele doua stupine sa fie distanta dintre centrele cercurilor..haha ce bine suna in teorie aceasta distanta...
Dar de ce sa fie raza de 25 si nu 27, de ce 100 si nu 150...alte discutii, apoi ne vom muta toti in pavilion ca nu ne ajunge spatiul din pastoral..
Sa fii limitat la numarul de stupi..alta gluma, pei asta ne trebuie noua acum? In loc sa dam inainte sa dam inapoi?..
Sa ti fie alocata o parcela..pei dupa ce ca la noi tine sezonul 3 luni in care tre sa faci 10 mutari ..cine sta dupa toate astea atunci cand nu poti scoate stupii din noroi ..sau cand nu poti intra la parcela..
Sa ti iei parcela din ianuarie..?, pei in martie da un gerul si nu te duci decat sa tai frunza de salcam la acea parcela...

DISTANTA ACEASTA MI SE PARE O MARE GLUMA. (asta daca vrem sa producem miere nu sa stam in tribunale si sa umflam bugetu statului)

Cred ca prima problema de rezolvat e sa nu ne mai moara albina la rapita si dupa asta sa ne rezolvam intre noi.
Daca nu ai albina in lada degeaba ai distanta...o sa tinem distanta fata de apicultura sigur.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde proapi » 27 Noi 2012, 18:27

Dragos2006 scrie:Intamplator azi avand drum pe la Universitate am intrat si putin pe la MADR unde intr-o sala se discuta soarta apiculturii romanesti . Asa cum in 1989 a curs sange pentru libertatea romanilor la fel si azi 'a curs sange" pentru libertatea apicultorului roman..
Sa se stie foarte clar, azi am scapat din dicatura unei vechi organizatii iar noi , palmasii din apicultura , avem un sprijin 100% din partea MADR , ANARZ , APIA .

Daca numai cu sangele romanilor din '89 s-a castigat libertatea, era bine, afla ca de la instaurarea regimului fascisto-comunist, tot a curs sangele romanilor si asta nu a fost contra vreunui dusman strain ci romanilor contra romanilor!
Eu am zis de mult ca trebuie schimbata legea (vedeti forumul vechi), dar asta nu a insemnat pentru nimeni ca functionand pe actuala lege, ACA este dictatoriala. Exista motive pentru o afirmatie ca asta?

Relativ la distantele dintre stupine: mai importanta este incarcatura de familii pe ce poate da cultura sau masivul si nu distantele. Conteaza sa ai familii de cules si nu matze.
proapi

Mesajde stancu marin » 27 Noi 2012, 19:30

am impresia ca ACA nu vrea sa reprezinte interesele membrilor ,desi sunt membru ,tot timpul ACA afost ocupata ,oare cu ce ? nu cu interesele membrilor cotizanti ? lucru care ma face sa ma mai gindesc , si ca mine sunt multi membri
stancu marin

Mesajde kiloz » 27 Noi 2012, 20:00

Dragos2006 scrie:veti afla la timpul potrivit !

Iar a aparut desteptul nostru de serviciu.
Uita-te la nimic si apuca-l bine ! :twisted:
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA