de DianaC » 28 Oct 2012, 11:23
Cu ceva timp in urma, cand incepusem sa ma gandesc ce bine ar fi daca as avea cativa stupi, am comandat si eu pe internet diverse carti despre apicultura. Sincer: pierdere de bani si timp. Am avut norocul sa intalnesc un apicultor de la care am inceput sa invat cate ceva. Dupa ce incercasem sa citesc din cartile cumparate imi pierise entuziasmul si aproape ca renuntasem la ideea de a-mi lua stupi. Mi se parea totul foarte greu de facut si aveam impresia ca eu, care mai am si alte activitati, nu voi reusi niciodata sa ma ocup cum trebuie de albine. Dupa ce am gasit pe cineva care stia si mi-a explicat simplu si pe intelesul meu, mi-am revenit. In primavara mi-am luat 4 familii si cel de la care am cumparat mi-a recomandat o carte: "Albinele si produsele lor". Mi-a spus ca dupa parerea lui e cea mai potrivita pentru incepatori. A avut dreptate.
Cred ca e foarte important pentru un incepator sa aiba un "mentor", un stupar cu experienta. Pentru mine e foarte important ca pot sa-l sun cand am o dilema, cand mi se pare ceva in neregula. Si cartile sunt importante, chiar foarte importante, dar alese tot dupa sfaturile unui apicultor cu experienta.