Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Carti care merita achizitionate

Mesajde varza » 28 Oct 2012, 10:43

Buna ziua care carti credeti ca merita achizitionate la un pret corect,nu vreau pdf.
De exemplu pachetul acesta credeti ca merita: http://www.cresterea-albinelor.ro/?gcli ... 3godKnIA4Q .
Orice informatie e bine primita.Multumesc mult... :)
varza

Re: Carti care merita achizitionate

Mesajde peterneamt » 28 Oct 2012, 11:08

Multe carti sunt copiate dupa altele mai vechi. Pentru un incepator sunt bune .Dar pentru un avansat nici de hirtie igienica pentru ca au foile mici si lucioase. :lol: Aboneazate la revistele apicole si esti la curent cu ce este la moda. :D
peterneamt

Mesajde alt stupar » 28 Oct 2012, 11:12

du-te domn`le la bibloteca din orasul lu matale si gasesti cel putin trei carti mai bune decat ce ti se ofera in linku lu` peste.
bonus ca sunt gratis...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Ruben » 28 Oct 2012, 11:22

alt stupar scrie:du-te domn`le la bibloteca din orasul lu matale si gasesti cel putin trei carti mai bune decat ce ti se ofera in linku lu` peste.
bonus ca sunt gratis...

Linku lu peste e facut de un tepar. Ca om nu e ala care o facut site-ul ala...
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde DianaC » 28 Oct 2012, 11:23

Cu ceva timp in urma, cand incepusem sa ma gandesc ce bine ar fi daca as avea cativa stupi, am comandat si eu pe internet diverse carti despre apicultura. Sincer: pierdere de bani si timp. Am avut norocul sa intalnesc un apicultor de la care am inceput sa invat cate ceva. Dupa ce incercasem sa citesc din cartile cumparate imi pierise entuziasmul si aproape ca renuntasem la ideea de a-mi lua stupi. Mi se parea totul foarte greu de facut si aveam impresia ca eu, care mai am si alte activitati, nu voi reusi niciodata sa ma ocup cum trebuie de albine. Dupa ce am gasit pe cineva care stia si mi-a explicat simplu si pe intelesul meu, mi-am revenit. In primavara mi-am luat 4 familii si cel de la care am cumparat mi-a recomandat o carte: "Albinele si produsele lor". Mi-a spus ca dupa parerea lui e cea mai potrivita pentru incepatori. A avut dreptate.
Cred ca e foarte important pentru un incepator sa aiba un "mentor", un stupar cu experienta. Pentru mine e foarte important ca pot sa-l sun cand am o dilema, cand mi se pare ceva in neregula. Si cartile sunt importante, chiar foarte importante, dar alese tot dupa sfaturile unui apicultor cu experienta.
DianaC

Mesajde Ciprian Leancă » 30 Oct 2012, 23:21

site-uri gen asta la care ai trimis tu linkul sunt o gramada si pe domenii diferite. am dat de ele cand ma interesam de albinute asta iarna. sunt despre ciuperci, pastravarii, melci si despre orice altceva te-ar interesa pe tine, in general genul de afaceri despre care auzi ca pot aduce multi bani, munca putina si investitii foarte mici. felul cum e facuta oferta si cum sunt prezentate CD-urile sau cartile alea magice care au pretentia ca pot invata si un cimpanzeu cum sa obtina profit de 1200 Euro lunar, dupa numai 4 luni parca au asa un iz de teapa, vorba unui coleg de mai devreme. cauta cartile comuniste, citeste-le, vorbeste cu un apicultor cu experienta si o sa iti explice cum e cu albinutele. iti urez succes si stai pe forum, ai ce invata. bafta
Ciprian Leancă

Mesajde Ciprian Leancă » 30 Oct 2012, 23:31

carti interesante> ALBINELE si ....NOI - C.Antonescu , Albinele si cresterea lor - J. Louveaux , Apicultura pentru toti - A Warre, Iernarea familiilor de albine. cartile sunt mai vechi dar tot ce apare acum mai nou este "inspirat", ca sa fiu elegant, din cartile comuniste, asa ca nu le vad rostul doar ca au paginile colorate. mi am cumparat si eu o brosura din asta, ca manual n-am cum sa-i zic dar singura diferenta intre ce am mai citit si ce am gasit acolo era ca manualul asta mai scump era COLORAT :lol:
Ciprian Leancă

Mesajde CristiTm » 27 Noi 2012, 20:44

da-mi un mail ca am eu un folder plin de totfelul de carti apicole
pe hartie am doar cresterea reginelor / Gilles Fert
manualul apicultorului din 86 si 2009 sau cat e ultimul
albinaritul pt incepatori / Franz lampeitl ( e buna pt incepatori a fost prima am citi-o de 3 ori )

sau iti faci un cont pe scribd. com cu 7 euro pe luna ( 1 luna iti ajunge garantat) iti dai jos tot ce ai nevoie
CristiTm

Mesajde catalin.profiri » 27 Noi 2012, 22:22

sau... faci cont pe scribd, si vezi ca in partea de jos a paginii este o optiune de a downloada gratis:). trebuie doar sa faci upload la un document gol, sau cu 2 randuri scrise:D.
Incercati ! la mine a mers de fiecare data:).
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR