Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde nellu.ar » 28 Noi 2012, 01:16

daca se poate alege un mod de a subventiona apicultura,eu as opta pentru subventia/kg de miere predata la procesator. numai asa vad o stimulare a cresterii productiei de miere. un adevarat premiu pentru apicultorul care produce cantitati importante de miere. daca se va continua subventionarea stupilor,o mare parte din bani se vor pierde. daca se va folosi metoda veche adica : /stup plus 10kg miere,vor pierde exact cei care pun umarul la cantitatile de miere exportata de tara noastra.
nellu.ar

Mesajde balasbebe » 28 Noi 2012, 07:59

Am cateva precizari, care ar trebui sa fie invers.
- Daca nu ai carnet platesti doar 500 de lei, iar daca nu-l completezi platesti 800 de lei. La control atunci mai bine nu-l arat, decat sa-l prezint si sa capat mai mult.
- am vazut ca distanta fata de scoli este doar de 5 metri. Totusi fata de o scoala ar trebui sa fie o distanta apreciabila.
Daca iau in calcul zona mea unde sunt multi pomi fructiferi, incarcatura de 2-3 stupi la Ha, rezulta ca pot pune pe o vatra 1400-2000 de stupi. La o raza de 2 km rezulta 700 de ha. Oare nu este totusi prea mult? Si daca se ia doar un stup la ha, rezulta 700 de stupi, pe o vatra.

Va rog sa ma corectati, daca am gresit calculul cu cele 700 de ha.
balasbebe

Mesajde Dragos2006 » 28 Noi 2012, 09:10

nellu.ar scrie:daca se poate alege un mod de a subventiona apicultura,eu as opta pentru subventia/kg de miere predata la procesator. numai asa vad o stimulare a cresterii productiei de miere.

Legislatia europeana interzice subventia pe produs , nici la lapte nu se da subventie pe litru de lapte . Iar scopul PNA nu este cresterea productiei de miere ci cresterea numarului coloniilor de albine pentru MENTINEREA BIODIVERSITATII PE TERITORIUL ROMANIEI .

Cuantumul amenziloe se va modifica dupa cum hotareac apicultorii din comitet .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde filip » 28 Noi 2012, 09:35

Dragos,aici ne-ai bagat in ceata.
Adica UE da bani sa inmultim albinele nu sa producem miere ci sa cumparam siropuri din UE pentru a intretine albinele.
Da PNA -ul nu e o subventionare pe produs?
In concluzie mierea e mai putin importanta ca siropul!
filip

Mesajde Dragos2006 » 28 Noi 2012, 09:59

Filip nu ai inteles nimic . PNA nu conditioneaza banii dati de nici o productie obtinuta , eventual comercializata . Ce concluzii tragi numai mintea ta intelege.
Tu daca ai afirmat ca nu te intereseaza fonduri europene , ca esti un izolat , e treaba ta . O lege se adreseaza la toata populatia unei tari nu la anumite cazuri particulare.
Am zis ca Europa da bani pentru PASTRAREA BIODIVERSITATII !
Dragos2006

Mesajde filip » 28 Noi 2012, 10:14

Aha,am inteles.
Deci fondurile UE nu sunt pentru cresterea productiei de miere ci pentru PASTRAREA BIODIVERSITATII !
Ce bou sunt!
Eu credeam ca ajuta apicultorii sa se dezvolte si astfel sa creasca cantitatea de miere si produse apicole respectand standarde UE.
Acum am inteles politica,albina trebuie inmultita pentru PASTRAREA BIODIVERSITATII nu pentru a produce miere.
Un apicultor nu e incurajat de UE sa produca miere de calitate ci sa se dezvolte la maxim folosind fonduri UE pentru a cumpara din Germania ,Bulgaria,etc siropuri oamenilor de bine care inteleg politica UE
filip

Mesajde filip » 28 Noi 2012, 10:31

Apropos ,de PASTRAREA BIODIVERSITATII!
Cum se explica faptul ca doar apicultorii inregimentati in ASOCIATII si cei care acceseaza fonduri UE pastreaza BIODIVERSITATEA?
Folosim cuvinte mari cum e GLOBALIZAREA pentru a ascunde interesele de grup locale.
BIODIVERSITATE inseamna importul de matci fara a sti daca se aclimatizeaza,importul a diferitelor surogate,etc
filip

Mesajde alt stupar » 28 Noi 2012, 10:41

auzi Filip, sa zicem ca nea Caisa este axat pe productia de laptisor de matca. Si produce bine si conform, are si piata de desfacere asigurata.
Dupa cele scrise de tine, nea Caisa nu ar trebui subventionat, ca nu produce miere curata :idea:
Varu-su, nea Piersica, produce polen. NIci asta nu ar trebui subventionat, pentru ca la colectarea polenului se face nitzica stimulare si el, neseriosu` care este, in loc sa stimuleze dimineata "numai cu miere naturala" a avut obraznicia si "a cumparat din Germania ,Bulgaria, etc siropuri" si ... se regasesc in polen :lol: ?
Sau altfel... mai sus huleai pe cei care vand mierea in engross la achizitor. Daca prin absurd UE isi schimba politicile si intra la achizitie numai cei care vand mierea cu borcanul, de acasa, cum vei face dovada ca ai vandut ? Pe baza "recomandarilor" ca vinzi miere curata ? Pe declaratie pe propie raspundere ?

Ce Dumnezeu mai oameni buni... vorbim de o lege si nu constientizam ca o lege nu se adreseaza si nu satisface numai mofturile apicultorului X din catunul Y... care nu vrea asociatie ca trebe platita ceva cotizatie da` n-ar zice nu la ceva banuti ieuropeni.
Cat de greu poate fi sa intelegem ca daca vrei banu` din subventii trebe sa respecti conditiile puse de cel care-l da ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde filip » 28 Noi 2012, 10:51

@alt stupar,
Eu nu am treaba cu cei care acceseaza fonduri UE
1 Nu trebuie obligat apicultorul sa faca parte dintr-o asociatie pentru a fi in Legalitate
2 Un control pe calitatea mierii
3 Doctorul veterinar zonal sa fie cel care vizeaza si supravegheaza apicultorul .
Daca fac parte din asociatie se rezolva toate problemele?
Tot eu muncesc,tot eu fac tratament albinelor ,tot eu sunt cel responsabil
filip

Mesajde alt stupar » 28 Noi 2012, 10:59

corect, nu trebuie obligat, aici suntem de acord.
Numai ca nici UE nu poate fi obligata ( ha-ha, cine ar putea s-o faca :lol: ) sa subventioneze ceva ce nu poate fi cuantificat.
Doar pe baza... vorbelor e greu sa mai obtii ceva in zi de azi.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde filip » 28 Noi 2012, 11:50

Apropos,
Cate tablite de identificarea stupilor au fost date,astfel ne facem o idee pentru cati stupi a fost accesat PNA-ul?
Analiza de laborator a mierii ar trebuii decontata atat celui care este in asociatie cat si a celui care nu este.Iar aici trebuie gasita o modalitate legala.O propunere ar fi:
In baza AUTORIZATIEI SANITARE a stupinei sa ai dreptul sa faci 2-3 buletine de analiza care sa fie decontate prin APIA daca nu esti membru a unei asociatii.
filip

Mesajde Dragos2006 » 28 Noi 2012, 16:18

Mai oameni buni traim in era globalizarii si a marilor corporatii ! nu faci parte din sistem esti nimeni cu buletin . Ce atatea comentarii ? Nu va place apicultura si cadrul legal apucati-va de filatelie !
Sa va mai spun ca cei din MADR au zis mai voalat ca daca nu ssuntem multumiti de sistem taie toti banii de la apicultura si se axeaza pe celelalte categorii zootehnice . Voi chiar nu intelegeti ca apicultura se incadreaza la "si altele " ??? Importanta vitala prezinta : pasarea , oaia , vaca si porcul . Asta pe zootehnie , dar ganditi-va ca MADR se ocupa si de cultura mare . Un om poate sta bine merci fara sa manance miere dar fara sa manance paine , carne , lapte , oua e cam nasol .
Dragos2006

Mesajde filip » 28 Noi 2012, 16:51

Dragos,asta e santaj pe fata.a pus cineva botul :?: :?: Sa ramana legea in forma redactata de cei din minister,ori sa ramana legea in forma propusa de grupurile de interese :?: In ambele situatii e nasol :roll:
filip

Mesajde Dragos2006 » 28 Noi 2012, 17:03

Pentru cine este nasol ?
Dragos2006

Mesajde proapi » 28 Noi 2012, 17:10

Cand toata lumea stie ca agricultura este la pamant, e dreptul celor care fac politica agricola in Romania, sa strice un sector ca sa repare un altul.
In toata Europa se sprijina apicultura asa ca nu ne vinde gogosi.

Capitolul cu amenzi trebuie sa dispara, nu sa se micsoreze. Nu lucram cu arme cu 2 taisuri. Iti dai seama de implicarea in justitie?

Ce este nelinistor, rau de tot, este ca administratia agricola centrala a tarii nu da semnale democratice de niciun fel.
proapi

Mesajde filip » 28 Noi 2012, 17:12

Pentru cei care doresc o lege prin care inlatura concurenta.Monopolul e cea mai primejdioasa forma .Daca eu sunt ingradit prin lege sa vad cine face pastoral in zona mea :?: E relativa chestiunea ca un grup de interese castiga pe termen scurt.Daca nu se gaseste cadru legislativ favorabil pentru toti atunci apicultura are de suferit.Iar asocierea fortata e viol.
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA