Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde so-ri-pan » 29 Noi 2012, 14:06

Din postari, precum si din mailurile primite personal, se desprinde o idee care nu poate avea contestari:
LEGEA SA FACA DISTINCTIE CLARA INTRE "APICULTURA CA PASIUNE"(cei cu stupi putini si care au alte ocupatii) si "APICULTURA PROFESIONISTA"(cei cu un numar semnificativ de stupi, cu sau fara alte ocupatii).

Sa comentam pe aceasta tema.
PS. multumesc celor care mi-au trimis materiale. Multe idei pertinente.
so-ri-pan

Mesajde teinegru64 » 29 Noi 2012, 14:23

Deschide un nou topic .Posibil ca ,catava sa aibe o surpriza...pasiunea salveaza apicultura.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde filip » 29 Noi 2012, 17:02

Daca legea nu leaga apicultorii de asociatie si amenzile nu mai sunt parghii.Cei care au introdus aceste cerinte raman fara obiectul legii.
filip

Mesajde Kostas » 29 Noi 2012, 17:10

Scuze, am citit in graba! Aveti dreptate!
Ultima oară modificat de Kostas pe 29 Noi 2012, 18:16, modificat 1 dată în total.
Kostas

Mesajde MrBee » 29 Noi 2012, 17:29

Kostas scrie:
MrBee scrie:Cu tot respectul e clar ca cineva care are doar 5 stupi e matematic mai afectat de pierderea unui stup decit unul cu 500

MrBee, ati facut o gluma demna de MrBeen!
Daca din 5 stupi iti moare unul, procentul de mortalitate este de 20%.
20% din 500 de stupi reprezinta 100. Care este mai afectat?

Va rog sa cititi cu atentie ce am scris.M-am referit clar la 1 stup in ambele cazuri.Nu scrie nicaieri de vreun procent.Asocierea o faceti d-voastra fortat.Afirmatia a fost extrem de clara : daca pierde 1 stup ii e mai greu celui cu 5 decit celui cu 500....
As include asta la categoria "gindire cu premeditare"...
MrBee

Mesajde Kostas » 29 Noi 2012, 18:19

MrBee scrie:Va rog sa cititi cu atentie ce am scris.M-am referit clar la 1 stup in ambele cazuri.Nu scrie nicaieri de vreun procent.Asocierea o faceti d-voastra fortat.Afirmatia a fost extrem de clara : daca pierde 1 stup ii e mai greu celui cu 5 decit celui cu 500....
As include asta la categoria "gindire cu premeditare"...

Scuze, am citit in graba! Aveti dreptate!
Kostas

Mesajde zip2006 » 29 Noi 2012, 19:31

Domnilor in primul rind sa va salut ,de ceva timp nu am mai scris pe forum doar am citit si atit.Referitor la subiect va spun ca desi am 180 de familii nu am asteptat ajutor de la nimeni ,totul este facut si platit din munca mea .Nu am accesat nici o masura si nici nu am de gind si nu astept pomana de la nimeni fac cit pot si atit merg mai departe.Deci de la aceasta lege nu astept decit libertate de miscare fara interdictii si amenzi ,subventie pe kg de miere predat ATIT CRED CA ESTE SUFICIENT CA SA FACI APICULTURA >>>DAR SA PUI OSUL LA TREABA sa vedem citi vor mai face apicultura adevarata.Referitor la ce spuneti ca la 100 ha fs sint 200 fam si mai vin 300 fam stuparul hotaraste ce va face nu trebuie lege daca vrea miere sau plimbare etc...Referitor la boli poti sa ai 100 de legi tot vor fi ,referitor la garduri etc de la 100 de fam in sus trebuie sa fii constient ca nu poti sta in centrul satului si putem continua cu alte exemple.
Asa ca ar trebui sa cam terminam cu intinsul minii la PNA etc .Referitor la spatiul pentru un stup stupina asezare in teren lasa domnule stuparii sa ia decizii nu veni cu lege dintr-un birou ,stuparii s-au inteles tot timpul si fara lege ,a ca mai sint si excepti asta este altceva .Si as putea continua dar atit vreau ca LEGEA APICULTURII SA FIE O LEGE SIMBOLICA FLEXIBILA SI PENTRU APICULTORI NU PENTRU GRUPURI DE INTERESE.Sint sigur ca la multi le va "sari mustarul '"dar le va trece .Si sa le fie clar ca ma voi duce unde vreau si cind vreau cu toate legile lor si ca mine cred ca sint majoritatea care fac apicultura nu plimbam cutii goale,salutare si sa auzim numai de bine.
zip2006

Mesajde filip » 29 Noi 2012, 19:53

http://www.agroinfo.ro/cresterea-animal ... n-acest-an
De citit cate familii de albine aveam anul trecut in statistici!
filip

Mesajde filip » 29 Noi 2012, 20:12

Daca statistica prezentata de Fetea e reala si eu am dubii,e mai jos numarul de fam.Atunci hai sa facem o lege prin care cateva mii,zeci de mii sa le facem sa dispara prin lege.Vedem starea intreprinderilor din romania care falimenteaza pe capete.E o nebunie,scapa cine poate!
filip

Mesajde Dragos2006 » 29 Noi 2012, 22:59

zip2006 scrie:1)de ceva timp nu am mai scris pe forum doar am citit si atit.
2)Nu am accesat nici o masura si nici nu am de gind si nu astept pomana de la nimeni fac cit pot si atit merg mai departe.
3)Deci de la aceasta lege nu astept decit ...subventie pe kg de miere predat ATIT CRED CA ESTE SUFICIENT
4)Referitor la boli poti sa ai 100 de legi tot vor fi ,
5)Asa ca ar trebui sa cam terminam cu intinsul minii la PNA etc
6)LEGEA APICULTURII SA FIE O LEGE SIMBOLICA FLEXIBILA SI PENTRU APICULTORI NU PENTRU GRUPURI DE INTERESE.

1)... este prima dv. postare pe acest forum.
2)este optiunea dv.
3)Tin sa va informez , daca cumva nu ati aflat ,ca Romania este membra UE si nu se accepta subventie pe produs.
4)boli tot vor fi dar nu vreau ca familiile mele de albine sa se contamineze aiurea cand am putea preveni acest fenomen.
5)fiecare face cum doreste , nu puteti decide dumneavoastra in locul altuia.
6) ce inseamna "lege simbolica " exista asa ceva in drept ? ce sunt acelea "grupuri de interese" ? Daca exista asa ceva si este de rau veniti cu dovezi , altel inseamna ca doar aruncati cu noroi .

Numai bine si sanatate !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde silviutlro » 30 Noi 2012, 02:17

Adevarul este ca unora cu idei nascocite in aerul viciat din birouri le mai trebuie si minte!
Nu stiu ce s-ar face apicultura fara "legea" lor ... probabil ca ar prospera, iar asta supara pe unii soareci de birou care nu-si mai suporta mirosul ce emana prin ciorapi, le intra prin nari si ajunge la creierasul lor "delicat" dandu-le impresia ca si gandesc!
In loc sa convinga agricultorul sa folosesca albina si stuparul stors de procesator pentru a-i poleniza recolta, maretii domni vin si dau cu biciul in apicultor, ca de.... tre' sa ia si el amenda! Ca ... vorba ceea: "d'aia e multi hoti in tara asta!"
RUSINE!
P.S. De ce nu se vorbeste in lege despre falsificatorul de miere de pe piata romaneasca?
De ce nu ne ajuta cu literatura de specialitate mai ieftina, cu bani mai multi alocati pentru cercetare apicola?
Cu respect!
silviutlro

Mesajde so-ri-pan » 30 Noi 2012, 09:30

PROPUNE un text pentru mierea falsa. Legea o fac APICULTORII nu " CEI DIN BIROURI"!
so-ri-pan

Mesajde Dragos2006 » 30 Noi 2012, 09:42

Art. 313 Cod penal Falsificarea de alimente sau alte produse INFRACŢIUNI CONTRA SĂNĂTĂŢII PUBLICE

Prepararea de alimente ori băuturi falsificate, alterate sau interzise consumului, vătămătoare sănătăţii, expunerea spre vânzare sau vânzarea unor astfel de alimente sau băuturi, cunoscând că sunt falsificate sau alterate ori interzise consumului, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează falsificarea sau substituirea altor mărfuri sau produse, dacă prin falsificare sau substituire acestea au devenit vătămătoare sănătăţii.
Punerea în consum public de carne sau produse din carne, provenite din tăieri de animale sustrase controlului veterinar, dacă a avut ca urmare îmbolnăvirea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar dacă a avut ca urmare moartea, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă prin faptele prevăzute în alin. 1 sau 2 s-au produs vătămări uneia sau mai multor persoane care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile, pedeapsa este închisoarea de la 4 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă necesită îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
În cazul în care prin faptele prevăzute în alin. 1 sau 2 s-au produs vătămări uneia sau mai multor persoane care necesită pentru vindecare mai mult de 60 de zile de îngrijiri medicale ori vreuna din consecinţele prevăzute în art. 182 alin. 1, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă a avut ca urmare moartea, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Tentativa infracţiunilor prevăzute la alin. 1 şi 2 se pedepseşte.
Cod penal actualizat prin:
Ordonanţă de urgenţă nr. 93/2002 - pentru modificarea şi completarea Codului penal din 20 iunie 2002, Monitorul Oficial 453/2002;
Dragos2006

Mesajde Dragos2006 » 30 Noi 2012, 09:45

Avem nevoie de o noua standardizare a mierii . Pe legea veche orice amestec de glucoza , fructoza , apa si polen este miere ,
Dragos2006

Mesajde cantemir » 30 Noi 2012, 11:07

Dragos2006 scrie:Avem nevoie de o noua standardizare a mierii . Pe legea veche orice amestec de glucoza , fructoza , apa si polen este miere ,

Mierea-i miere: un produs natural al albinelor cu prea multe variabile pentru a fi standardizata (poate doar continutul de apa).
De standardizare are nevoie posirca de care pomenesti si pe care o gasim in hipermarket-uri, cu eticheta de miere.
Si ca veni vorba: De ce mierea de albine are nevoie de termen de valabilitate? Probabil tot din cauza unei alte legi, sa zic idioate, ca sa ma exprim elegant.
O piata libera va elimina singura produsele false, doar daca este permis accesul liber si al celor originale. Cata vreme marfa de calitate a micului producator (si aici nu ma refer la cel cu n-zeci de stupi) are interzis la rafturile marilor magazine, si cu legea lui peste, consumatorul roman tot posirca importata va servi. Cu analize, acte in regula, etc. dar posirca !
cantemir

Mesajde filip » 30 Noi 2012, 11:09

Dragos,La punctul 3 tot ii dai cu subventia pe produs ca nu se accepta in UE.Dar subventionarea siropului si a altor porcarii e acceptata.Daca pe eticheta e scris ca lupta impotriva varroua e ok.Apoi bunastarea porcilor si a pasarilor e acceptata.Dar apicultorul care ierneaza doar pe miere nu e interesant.Aici se vede care e interesul si mai ales ce se doreste in apicultura.Nu productia de miere e interesanta ci consumul de sirop subventionat.
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA