Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Imbinare intre corpuri

Mesajde jenica67 » 13 Dec 2012, 00:02

Peretii fata-spate, contine faltul in care se prind peretii laterali, deci fiind mai lat, acesta constituie o piedica, pentru ca laterala sa culiseze in fata sau in spate.
Ca in desenul alaturat. Faltul exterior cu galben, tine stupul pentru miscare stanga-dreapta, dar datorita peretelui fata-spate, nu poate sa culiseze, nici pe aceasta directie.
Fişiere ataşate
Falt corp.JPG
jenica67

Mesajde adriann » 13 Dec 2012, 02:10

in loc de falt poti folosii o rigla peste partea de jos a catului, rigla calca peste corp si apa o sa fie dirijata pe peretele exterior.
faltul in timp se rupe si apar alte probleme. rigla se schimba f. usor.
mai ieftin poti folosi niste coltare de tabla, imbinare pe drept...mai intra ceva apa... dar nu exagerat....care se scurge oricum pe pereti nu pe rame.
uita-te la dan margarit.... imbinare pe drept fara coltare sau altceva....daca intra in stup 50 ml de apa la o ploaie torentiala cu vant io zic ca e mult.
adriann

Mesajde ANITEI » 13 Dec 2012, 09:05

BunaGabi! Eu am facut 50 de lazi vara asta asa cum vrei tu cu falt invers tot din mai multe motive, si pana acum e ok (e drept ca a trecut putin timp) nu ai nevoie de scandura de 3 cm plus ca ramele sunt tinute fixe de catul urmator sau podisor care e facut dupa acelasi principiu , mai ales ca la magazii de 1/2 fac ramele fara Hofman .
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde Dila Daniel » 13 Dec 2012, 09:15

ANITEI scrie:... plus ca ramele sunt tinute fixe de catul urmator sau podisor care e facut dupa acelasi principiu , mai ales ca la magazii de 1/2 fac ramele fara Hofman .

Sunt doar curios daca nu ti s-au intamplat cazuri,cand sa ridici si ramele din cuib odata cu etajul...
Fiindca la stupii unde ramele de jos erau aproape,sau lipite cu spetezele superioare(capetele)de peretele corpului de sus...cam asa se intampla...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde gabi bee » 13 Dec 2012, 21:35

Multumesc tuturor celor ce m-au ajutat sa inteleg cum sta treaba cu faltul invers ! toate cele bune ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde LUCIAN AVRAM » 13 Dec 2012, 22:02

un OM scrie:Probabil ca nu a avut posibilitatea obtinerii unor scanduri la 3 cm. pentru fata si spate.

chiar si asa , se mai pot atasa niste sipcute pe fata si spate care sa aiba acelasi profil de falt inclinat , nu e greu deloc :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde ANITEI » 13 Dec 2012, 23:53

Dila Daniel scrie:
ANITEI scrie:... plus ca ramele sunt tinute fixe de catul urmator sau podisor care e facut dupa acelasi principiu , mai ales ca la magazii de 1/2 fac ramele fara Hofman .

Sunt doar curios daca nu ti s-au intamplat cazuri,cand sa ridici si ramele din cuib odata cu etajul...
Fiindca la stupii unde ramele de jos erau aproape,sau lipite cu spetezele superioare(capetele)de peretele corpului de sus...cam asa se intampla...

Asa cum am spus numai din vara asta i-am facut deci inca nu am practica multa , de fapt i-am transvazat in toamna in lazi. La anul!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde csaa » 10 Ian 2013, 22:11

Dar faltul la imbinarea intre scanduri cat trebuie sa fie, 0.5 sau 1 cm?
csaa

Mesajde gabi bee » 10 Ian 2013, 23:48

de regula se foloseste 1 cm !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Anterior

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....